اخبار

  • تاریخ انتشار : 1400/08/29 - 10:35
  • بازدید : 206
  • تعداد بازدید : 198
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

فریب محصولات رژیمی موجود در بازار را نخورید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه گفت: در بسیاری از فروشگاه ها لیستی از محصولات متنوع با برچسب رژیمی به چشم می خورد که تولید کنندگان آنها ادعای کنترل اشتها و کاهش وزن را به دنبال جایگزینی با محصولات مشابه مطرح می کنند، اما باید در نظر داشت برای تولید محصولی همچون بیسکوییت نمی توان میزان روغن، شکر یا آرد را به صفر رساند، بنابراین مصرف محصولات طبیعی، با اطمینان خاطر بیشتری بر کاهش وزن، کنترل قندخون و حفظ سلامت تاثیر خواهد گذاشت.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر رعایت سه اصل تعادل، تنوع و میانه روی در تمام رژیم های غذایی تاکید کرد و نقش صرف وعده های اصلی و میان وعده ها در فواصل زمانی مشخص را در کنترل اشتها و کاهش وزن بسیار موثر اعلام کرد.
دکتر زهرا یاری متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی  در خصوص نوشیدنی های رژیمی اظهار کرد: مصرف این نوشیدنی ها در زمان مصرف وعده غذایی یا بلافاصله بعد از آن موجب اختلال در فرآیند هضم، افزایش اشتها و میل به خوردن شیرینی جات شده و نمی تواند موفقیت ما را در کنترل قندخون و کاهش وزن تضمین کند.
 
وی همچنین درباره برخی تصورات غلطی که در مسیر کاهش وزن میان مردم رواج دارد، عنوان کرد: افزایش مصرف برخی مواد غذایی همچون میوه و سبزی و در مقابل کاهش یا قطع مصرف غلات و پروتئین به ویژه نان و برنج با هدف کاهش وزن، اقدامی اشتباه است و باید توجه داشت میزان مصرف تمام مواد غذایی در روند رژیم باید کنترل شده باشد.
 
 
وی با بیان اینکه در تمام رژیم های غذایی باید به سه اصل تعادل، تنوع و میانه روی توجه کرد، افزود: میوه ها علی رغم فوایدی که برای بدن دارند، مصرف زیاد آنها می تواند باعث افزایش قندخون، چربی خون و حتی بروز کبد چرب شود. 
 
 
به گفته وی، رژیم های غذایی تک ماده ای و تجویز مصرف فقط یک نوع میوه یا سبزی در طول روز به جای غلات، لبنیات و پروتئین در طولانی مدت آسیب های جبران ناپذیری به سلامت فرد وارد می کند.
 
 
دکتر یاری کالری مصرف یک واحد از برخی میوه ها را با یک واحد غلات که شامل پنج قاشق برنج یا یک کف دست نان است، برابر دانست و گفت: هیچ گروهی از این مواد غذایی نمی توانند جایگزین گروه دیگر باشد، چراکه از لحاظ ارزش غذایی و میزان کنترل احساس گرسنگی تفاوت بسیاری دارند.
 
 
وی در خصوص زمان مصرف میوه ها در طول روز، تصریح کرد: توصیه می شود سه یا چهار واحد میوه مورد نیاز بدن در طول روز در میان وعده 10 الی 11 صبح، 4 الی 5 عصر و در صورت مصرف شام زودهنگام و سبک، 9 الی 10 شب، به صورت تکی مصرف شود. خوردن میوه بلافاصله بعد از صرف وعده اصلی، موجب دریافت کالری مازاد و در طولانی مدت بروز کبد چرب خواهد شد.
 
 
عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: به طور کلی صرف وعده های اصلی و میان وعده ها در فواصل زمانی مشخص نقش موثری در کنترل اشتها و کاهش وزن دارد. در همین راستا خودن صبحانه پیش از ساعت 9 صبح، میان وعده ساعت 10 تا 11 صبح، ناهار ساعت 1 تا 2 ظهر، میان وعده ساعت 4 تا 5 عصر و شام قبل از ساعت 8 شب توصیه می شود.
 
 
دکتر یاری در خصوص نوشیدنی های رژیمی نیز عنوان کرد: مصرف این نوشیدنی ها در زمان مصرف وعده غذایی یا بلافاصله بعد از آن موجب اختلال در فرآیند هضم، افزایش اشتها و میل به خوردن شیرینی جات شده و نمی تواند موفقیت ما را در کنترل قندخون و کاهش وزن تضمین کند.
 
 
عضو هیئت علمی دانشگاه، با اشاره به مضرات خوردن مایعات بلافاصله قبل، بعد و حین مصرف غذا عنوان کرد: با صرف غذا، شیره گوارشی به منظور هضم و جذب مواد غذایی، ترشح می شود و خوردن مایعات در این میان یا بلافاصله بعد از صرف وعده اصلی موجب رقیق شدن شیره گوارشی، اختلال در هضم و در نهایت آسیب های گوارشی خواهد شد. توصیه می شود از نیم تا یک ساعت قبل و یک تا 2 ساعت بعد از وعده غذایی، مایعات نوشیده نشود.
 
 
انتهای پیام/
کد خبرنگار: 7702 ی.ق
 
  • گروه خبری : اخبار سلامت
  • کد خبر : 110077
کلید واژه