اخبار

  • تاریخ انتشار : 1400/05/23 - 12:47
  • بازدید : 75
  • تعداد بازدید : 75
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نقش مهم پرستاران در فرایند فراهم آوری اعضای پیوندی

قائم مقام واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه نقش پرستاران را در شناسایی موارد مرگ مغزی و فرایند فراهم آوری اعضای پیوندی بسیار مهم عنوان کرد.

قائم مقام واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه نقش پرستاران را در شناسایی موارد مرگ مغزی و فرایند فراهم آوری اعضای پیوندی بسیار مهم عنوان کرد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از بیمارستان مسیح دانشوری، دکتر قربانی پیوند عضو را  به عنوان آخرین خط درمان نارسایی ارگان ها ذکر کرد که علاوه بر توانمندی پزشکان، پرستاران و سایر اعضای تیم درمان به وجود عضو پیوندی نیز وابسته است و اگر دهنده ای نباشند پیوندی نیز صورت نمی گیرد.

 

وی با توجه به وابستگی این روش درمانی به وجود عضو پیوندی خاطرنشان کرد:  پیوند اعضا با سایر  شیوه های درمانی تفاوت اساسی دارد و عوامل تاثیرگذار بسیاری روی فراهم‌آوری اعضا نقش دارند که مهمترین موضوع شناسایی موارد احتمالی مرگ مغزی است.

 

به گفته دکتر قربانی در واقع شناسایی موارد احتمالی مرگ مغزی شروع فرآیند اهدای عضو را رقم می زند و اساس و پایه پیوند است.  

 

 قائم مقام واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه با اشاره به این که  مبنای فرآیند اهدای عضو بر پایه شناسایی موارد مرگ مغزی است گفت: همه مواردی که با کاهش سطح هوشیاری در بخش های مراقبت های ویژه یا اورژانس بیمارستان ها بستری شده‌اند باید توسط تیم فراهم آوری اعضا بررسی شوند.

 

وی خاطر نشان کرد: تیم شناسایی به صورت روزانه با همه بیمارستانها تماس گرفته و تک تک موارد دهنده احتمالی را برای بررسی های تکمیلی شناسایی می کند و در این فرایند پرستاران نقش بسیار مهمی در ارایه گزارش وضعیت بیماران دارند.

 

به گفته دکتر قربانی هر چقدر اطلاعات دقیق تری از همکاران پرستار دریافت شود، انتخاب اولیه و اقدام برای معاینات تخصصی بهتر انجام می گیرد.

 

وی ضمن تقدیر از تلاشهای رابطان پیوند دانشگاه که در خصوص شناسایی دهندگان احتمالی با واحد پیوند همکاری می کنند تصریح کرد:  با توجه به پاندمی کرونا امکان برگزاری کارگاه‌های آموزشی اهدا به صورت حضوری برای پرستاران وجود ندارد و این مسئله سبب کم رنگ شدن جایگاه اهدای عضو شده است.

 

دکتر قربانی خاطرنشان کرد: تیم پژوهشی واحد فراهم آوری نسبت به تهیه پرسشنامه ای به منظور بررسی چالش های اهدای عضو از نگاه پرستاران اقدام کرده است که تکمیل این پرسشنامه شکاف های موجود در فرایند را شفاف تر کرده و در برنامه ریزی های بعدی می تواند کارگشا باشد.

 

دکتر قربانی  در خاتمه از تمام پرستاران دانشگاه  خواست با تکمیل پرسشنامه مذکور و ثبت نظرات خود  در راستای ارتقای فرایند اهدای عضو گام موثری بردارند.

 

برای مشاهده و تکمیل پرسشنامه اینجا کلیک کنید.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

  • گروه خبری : اخبار سلامت
  • کد خبر : 107165
کلید واژه