اخبار

  • تاریخ انتشار : 1400/04/07 - 13:58
  • بازدید : 166
  • تعداد بازدید : 166
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

واکسن کرونا برای بیماران قلبی و عروقی خطر دارد؟

به طور کلی بیماران قلبی و عروقی به علت داشتن بیماری زمینه ای، در معرض ابتلا به نوع شدید بیماری کرونا قرار دارند و برهمین اساس از گروه های اولویت دار تزریق واکسن کرونا محسوب می شوند.

به طور کلی بیماران قلبی و عروقی به علت داشتن بیماری زمینه ای، در معرض ابتلا به نوع شدید بیماری کرونا قرار دارند و برهمین اساس از گروه های اولویت دار تزریق واکسن کرونا محسوب می شوند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، عوارض ابتلا به کرونا در مبتلایان به بیماری های زمینه ای از جمله بیماری های قلبی و عروقی، بسیار بیشتر از سایر افراد است، از همین رو واکسیناسیون این افراد از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
 
 
برای دیدن اینفوگرافیک در سایز بزرگ، روی عکس کلیک کنید.
 
بیماران قلبی و عروقی با سابقه بستری شدن در بیمارستان قلب تا 6 ماه قبل، مبتلا به فشار خون ریوی کلاس III (درد و ناراحتی در طول روز و اعمال روزمره) یا IV (عدم توانایی برای انجام هر نوع فعالیت مختصر به علت درد در سینه)، بزرگسالان مبتلا به بیماری قلبی مادرزادی و مبتلا به بیماری شریانی ریوی درجه بالا، بیماری انسداد عروق کرونر (رگ سه گانه ، یا بیماری یک یا دو رگ همراه با آنژین)، نارسایی قلبی پیشرفته یا پیوند قلب، چاقی افراطی، ابتلا به دو یا چند عامل خطر همراه ( حتی ضعیف و کنترل شده ) مانند فشار خون بالا و دیابت و ابتلا به دیابت وابسته به انسولین در اولویت تزریق واکسن قرار دارند.
 
 
همچنین افراد مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی در صورتی که دارو های فشارخون ( مانند لوزارتان ، والزارتان ، آملودیپین و.. ) و دارو های تنظیم کننده ریتم قلب ( مانند پروپانولول، متوپرولول، آمیودارون، وراپامیل و …. ) مصرف می کنند میتوانید برای اطمینان از عدم تشدید درد سینه در زمان تزریق واکسن، در صورت تایید پزشک نیتروگلیسیرین زیر زبانی همراه داشته باشند (زیر نظر پزشک)
 
 
بیماران برای به کارگیری روش های درمانی خانگی کنترل عوارض واکسن و ایجاد اختلال در بیماری قلب و داروها، بهتر است قبل از هر اقدامی اول با پزشک خود مشورت کنند.
 
 
البته به طور کلی، اگر استامینوفن، طبق دستور استفاده شود، ایمن ترین دارو برای تب است.
 
 
به طور کلی افرادی که داروی رقیق کننده خون مصرف می کنند، می توانند واکسن کرونا تزریق کنند، البته اگر INR (آزمایش بررسی میزان لخته خون) کمتر از 3 پس از مصرف وارفارین دارند، باید حتما با پزشک خود مشورت کنند.
 
 
همچنین این افراد ممکن است در محل تزریق روی بازوی خود کبودی بیشتری داشته باشند که موضوع نگران کننده ای نیست. باید در نظر داشته باشند اگر دچار کبودی بزرگ و دردناک شدند، از پزشک خود در این باره سوال کنند.
 
 
شایع ترین عوارض واکسن ها درد و کبودی در محل تزریق و در بعضی موارد احساس خستگی است. همچنین ممکن است تب بروز کند، اما به طور کلی به عنوان یک بیمار قلبی، علائم شما با دیگران تفاوت ندارد و بهبودی آن کمتر از دو روز طول می کشد.
 
 
البته باید توجه کرد که افراد مبتلا به بیماری های قلبی عروقی در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به عوارض جانبی واکسن، که معمولا شامل خستگی موقت، سردرد، درد عضلانی، لرز، تب و تهوع می شود، هستند، اما در همه افراد ظاهر نمی شود.
 
 
انتهای پیام/
کد خبرنگار: 7702 ی.ق
 
  • گروه خبری : اخبار سلامت,اسلایدر خبری
  • کد خبر : 105843
کلید واژه