اخبار

  • تاریخ انتشار : 1400/04/22 - 12:06
  • بازدید : 107
  • تعداد بازدید : 105
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

کتاب «اختلالات مرتبط با گلوتن» با حضور دکتر زالی رونمایی شد

کتاب «اختلالات مرتبط با گلوتن» Gluten-Related Disorders به همت دکتر محمد رستمی نژاد عضو هیئت علمی پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نگارش و به عنوان مرجع در پایگاه معتبر بین المللی نمایه سازی شده است.

کتاب «اختلالات مرتبط با گلوتن» Gluten-Related Disorders به همت دکتر محمد رستمی نژاد عضو هیئت علمی پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نگارش و به عنوان مرجع در پایگاه معتبر بین المللی نمایه سازی شده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی، رییس دانشگاه صبح امروز با حضور در پژوهشکده گوارش و کبد، از کتاب «اختلالات مرتبط با گلوتن» Gluten-Related Disorders رونمایی کرد.
 
 
دکتر زالی، پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه را پرچمدار انجام مطالعات در زمینه بیماری سلیاک اعلام کرد، گفت: اقداماتی که طی سالهای اخیر به منظور افزایش آگاهی در خصوص این بیماری، به همت پژوهشکده گوارش و کبد انجام شده، قابل تقدیر است. 
 
 
وی ادامه داد: این کتاب  16 فصلی که به همت دکتر زستمی نژاد ویرایش شده، شامل مروری بر زمینه های علمی، مکانیسم های دخیل در پاتوژنز، تشخیص افتراقی، مسیرهای درمانی بیماری سلیاک (CeD)، درماتیت هرپتیفورمیس (DH) ، گلوتن آتاکسی (GA) ، آلرژی به گندم(WA) و حساسیت به گلوتن غیر سلیاکی (NCGS) است که هر فصل از این کتاب حاوی اطلاعاتی در مورد هر پنج بیماری است و مطالعات تحقیقاتی جدیدی را برای آینده نشان می دهد. 
 
 
به گفته رییس دانشگاه، اين كتاب که بر اساس تجربیات یکی از برجسته ترین اساتید دنیا نگارش شده، به صورت نسخه چاپی و همچنین الکترونیکی به سفارش الزوير (ELSEVIR) و دعوت از دكتر محمد رستمی نژاد دانشيار دانشگاه به چاپ رسیده، براي بیش از 10 میلیون محقق در 4500 موسسه در 180 کشور جهان ارسال و به آنها دسترسی رايگان شده است.
 
 
وی ادامه داد: با توجه به ماهیت بیماری اختلالات مربوط به گلوتن یا سلیاک، تدوین بسته های آموزشی به ویژه برای پزشکان متخصص و کارشناسان تغذیه می تواند در امر پیشگیری از بروز این بیماری موثر باشد.
 
 
دکتر زالی اظهار کرد: با توجه به علایم متعدد بیماری سلیاک و عوارضی که در ارگان های مختلف بدن خصوصا تاثیر مصرف گلوتن در مغز و بیماری های مانند گلوتن آتاکسی و یا عوارض سایکولوژیک بیماری می توان با انجام طرح های بین مرکزی در بهبود شرایط بیماران و درمان به موقع اقدام‌ کرد و در این‌خصوص مرکز تحقیقات عملکردی مغز تمایل خود را برای این‌همکاری ها دارد.
 
به گفته وی، می توان در ارائه محصولات بدون گلوتن با کیفیت بالا نیز اقدام کرد که وجود این دپارتمان می تواند در این خصوص پیشگام ارائه خدمت و همکاری با شرکت های صنعتی باشد
 
 
کتاب «اختلالات مرتبط با گلوتن» در پایگاه های معتبر بین المللی نمایه سازی شده است
 
 
دکتر محمد رستمی نژاد عضو هیئت علمی دپارتمان تحقیقاتی بیماری سلیاک در پژوهشکده گوارش و کبد و ویراستار این کتاب، اظهار کرد: از سال 87 تحقیقات در زمینه بیماری سلیاک در پژوهشکده آغاز شد و در آن زمان اطلاعات چندانی از این بیماری در کشور وجود نداشت، تاکنون با کیفیت ترین مقالاتی که در این زمینه منتشر شده، به همت محققان پژوهشکده گوارش و کبد گردآوری شده است.
 
 
وی ادامه داد: بالغ بر 7 کتاب با محتوای مربوط به بیماری سلیاک در این پژوهشکده به چاپ رسیده است و دو سال پیش نیز با تکیه بر دانشی که در این زمینه کسب شده بود، ویراستاری این کتاب کلید خورد.
 
 
دکتر رستمی نژاد تصریح کرد: این کتاب توسط یکی از بزرگترین نشریات مطبوعات پزشکی و علمی در جهان Elsevier با ۱۰ میلیون مخاطب محقق در سراسر دنیا منتشر شد. همچنین این کتاب در پایگاه های Scopus، ISI و PubMed نمایه سازی شده و اپلیکیشن موبایلی آن نیز در دسترس قرار دارد. دو هفته آینده اصل کتاب از آمریکا ارسال و در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.
 
 
انتهای پیام/
کد خبرنگار: 7702 ی.ق
 
  • گروه خبری : اخبار سلامت,اسلایدر خبری
  • کد خبر : 106307
کلید واژه