کلینیک تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی در بیمارستان مسیح دانشوری آغاز به کار کرد
متخصص طب فیزیکی و توانبخشی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری از آغاز به کار کلینیک تخصصی طب فیزیکی در درمانگاههای این بیمارستان خبر داد.
متخصص طب فیزیکی و توانبخشی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری از آغاز به کار کلینیک تخصصی طب فیزیکی در درمانگاههای این بیمارستان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به نقل از بیمارستان دکتر مسیح دانشوری ، دکتر معصمومه ذوقعلی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی هدف از راه اندازی این کلینیک را تشخیص و درمان غیر جراحی بیماریهای عضلانی ، اسکلتی و مفصلی عنوان کرد.
به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه بیماریهایی نظیر کمردرد،درد گردن، فتق دیسک بین مهره ها، آرتروز، پوکی استخوان و دردهای مرتبط با اعصاب محیطی همچون نوروپاتی یا سندرم تونل کارپ در این درمانگاه تحت درمان قرار می گیرند.
این متخصص طب فیزیکی و توانبخشی خاطرنشان کرد: برای درمان بیماریهای مذکور علاوه بر دارو درمانی از روشهای درمانی متعددی همچون فیزیوتراپی، ورزش درمانی، آموزش حرکات اصلاحی و لیزر درمانی نیز استفاده می شود.
وی آفزود: تزریق داخل مفصلی استروئید یا کورتون، تزریق هیالورونیک اسید نیز توسط تعدادی از متخصصان این رشته برای درمان بیماریهای مفصلی همچون آرتروز مورد استفاده قرار می گیرد.
دکتر ذوقعلی یادآور شد: تزریق ناحیه اپیدورال برای درمان دیسک کمر و یا بلوک اعصاب نیز اخیرا به طور وسیعتری به فعالیتهای متخصصان این رشته افزوده شده که به مهارتهای خاصی نیاز است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه در خصوص توانبخشی گفت: توانبخشی بهبود و حفظ حداکثر عملکرد جسمی، روحی و اجتماعی فرد است. در واقع افراد دچار ناتوانیهای اکتسابی مانند سکتههای مغزی، بیماران ضایعه نخاعی و بیماران مبتلا به ناتوانیهای مادرزادی (فلج مغزی) مورد ارزیابی قرار گرفته و برای بهبود عملکرد و کیفیت زندگی فرد تلاش می شود.
متخصص طب فیزیکی و توانبخشی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری، توانبخشی بیماران پس از سکته قلبی و جراحی قلب و توانبخشی بیماران ریوی را نیز در حیطه کاری متخصصان این رشته عنوان کرد.
وی افزود: فعالیت در زمینه توانبخشی، اغلب به صورت تیمی امکان پذیر است که فیزیوتراپیست ، کاردرمان ، کارشناس ارتز و پروتز ( وسایل کمکی و اندام مصنوعی ) نیز در این تیم قرار می گیرند و متخصصان توانبخشی هدایت تیم را بر عهده می گیرند.
دکتر ذوقعلی با اشاره به تست تشخیصی الکترودیاگنوز ( نوار عصب و عضله ) که در این درمانگاه انجام می شود گفت: برای تشخيص بسياری از بيماريهای اعصاب محيطی و بيماريهای عضلانی نوار عصب و عضله كاربرد دارد. اغلب افرادی كه به كلينيك نوار عصب مراجعه مي كنند از خواب رفتگی دستها يا پاها ، دردهای تيركشنده، ضعف اندامها و يا سابقه تصادف و آسيب ديدگی عصب شاكی هستند.
این عضو هیئت علمی خاطرنشان کرد: نوار عصب با تحريكات الكتريكی خفيف بر روی عصب و ثبت تحريكات انجام مي شود و نوار عضله نيز با استفاده از سوزنهای ظريف قابل انجام است.
دکتر ذوقعلی در خاتمه با اشاره به فعالیت کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی در روزهای یک شنبه، دوشنبه و سه شنبه در محل درمانگاههای این بیمارستان گفت: این کلینیک روزهای یکشنبه از ساعت12-9 و روزهای دوشنبه و سه شنبه ها از ساعت 16-14 پذیرای مراجعان هستند.
انتهای پیام/
کدخبرنگار: 7700 س.ع