اخبار

  • تاریخ انتشار : 1400/05/18 - 13:03
  • بازدید : 78
  • تعداد بازدید : 77
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اجرای برنامه توانمندسازی روانی اجتماعی برای کادر پرستاری مراكز تابعه دانشگاه

مدیر پرستاری دانشگاه از اجرای برنامه توانمندسازی روانی اجتماعی کادر پرستاری دانشگاه در پاندمی کرونا خبر داد.

مدیر پرستاری دانشگاه از اجرای برنامه توانمندسازی روانی اجتماعی کادر پرستاری دانشگاه در پاندمی کرونا خبر داد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از معاونت درمان، فروغ مولا مدیر پرستاری دانشگاه ضمن بیان این مطلب گفت: در پاندمی کووید 19 با توجه به افزایش فشار کاری بر کادر پرستاری به عنوان یکی از مبارزان اصلی و خط مقدم نبرد با این ویروس منحوس، توجه به سلامت روان و پیشگیری از خستگی و فرسودگی شغلی آنان به عنوان یک اولویت در دستور کار قرار گرفت.

به گفته وی در پاندمی کرونا اجرای برنامه توانمندسازی روانیاجتماعی با هدف بررسی وضعیت سلامت روان کارکنان پرستاری آغاز شد و  مدیریت پرستاری معاونت درمان دانشگاه با همکاری گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت امور بهداشتی دانشگاه نسبت به برنامه ریزی و اجرای مداخلات مورد نیاز  از مهر 99 اقدام کرد.

فروغ مولا با اشاره به ارزیابی 51 درصد کادر پرستاری مراکز دانشگاهی تابعه از نظر سلامت روان تاکنون خاطرنشان کرد که این فرایند تا ارزیابی تمامی کادر پرستاری ادامه خواهد یافت.

وی با توجه به نتایج ارزیابی 1850 نفر از کارکنان پرستاری؛ اختلالات اضطرابی، افسردگی و وسواس را از عمده ترین مشکلات روانی و اجتماعی موجود در پرستاران برشمرد که افراد درگیر برای انجام مداخلات روانپزشکی و ادامه فرایند درمان به تیم روانپزشک معرفی شدند.

 مدیر پرستاری دانشگاه با اشاره به این که تعداد قابل توجهی از این افراد نیازمند مداخلات غیربالینی تشخیص داده شدند خاطرنشان کرد: در این راستا تاکنون 558 جلسه آموزشی با محوریت کنترل استرس، کنترل خشم، مدیریت بحران و مهارت های زندگی و همچنین  142 جلسه آموزش مهارت های فرزند پروری برای افراد مذکور اجرا شده است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به نتایج مطالعات انجام شده توسط گروه ها و سازمان های تحقیقاتی در سال های 1388، 1395 و 1397   تقریبا یک سوم پرستاران بیمارستان های کشور به دلیل نوع فعالیت دچار فرسودگی شغلی می شوند.

فروغ مولا افزود: براین اساس و  با توجه به شرایط پاندمی کرونا اجرای این برنامه های توانمندسازی به منظور ارتقای سلامت روان، پیشگیری از آسیب ها و اختلالات روان در کادر پرستاری و سیاستگذاری لازم بالادستی انجام گرفت.

 مدیر پرستاری دانشگاه  کمبود نیروی انسانی، وجود شیفت ها با حجم کاری بالا، افزایش آمار بیماران پرخطر با توجه به درگیری بیمارستان های دانشگاهی با بیماران کرونایی را از مهمترین عوامل در فرسودگی شغلی کادر پرستاری در شرایط فعلی عنوان کرد که باید مورد توجه مدیران نظام سلامت قرار بگیرد.

 فروغ مولا در خاتمه سخنان خود ضمن قدردانی از همکاری معاونت امور بهداشتی و مدیران بیمارستان های دانشگاهی تابعه، از تلاش های شبانه روزی کادر پرستاری در پاندمی کرونا تقدیر کرد.

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

  • گروه خبری : اخبار سلامت
  • کد خبر : 107047
کلید واژه