اجرای برنامه سلامت دهان و دندان دانش آموزان ابتدایی در دانشگاه
رییس گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه از اجرای برنامه سلامت دهان و دندان دانشآموزان مقطع ابتدایی در مناطق تحت پوشش دانشگاه خبر داد.
دکتر پروین باستانی در گفت وگو با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ، ضمن بیان این مطلب گفت: طرح سلامت دهان دندان دانش آموزان مقطع ابتدایی با توجه به نقش مهم سلامت دهان و دندان و ضرورت اقدامات پیشگیرانه در سنین پایین اجرا می شود.
اجرای طرحی با محوریت آموزش، پیشگیری و درمان
دکتر باستانی خاطرنشان کرد: این طرح دارای سه بخش آموزش، پیشگیری و درمان دانش آموزان می شود. در این برنامه آموزشهای لازم درخصوص بهداشت دهان و دندان به مراقبان سلامت مدارس، دانشآموزان و والدین ارایه میشود و در طول سال تحصیلی نیز پیگیریهای لازم صورت میگیرد.
خدمات پیشگیری
این دندانپزشک، معاینات دهان و دندان را از بخش های مهم این برنامه در حوزه پیشگیری عنوان کرد و افزود: در حوزه پیشگیری، مراقبان سلامت مدارس و بهورزان پس از تکمیل اطلاعات فردی، دهان و دندان دانش آموز را معاینه کرده و وضعیت سلامت دهان و دندانش را در پرونده سلامت وی ثبت می کنند.
وی با اشاره به اهمیت معاینات منظم در پیشگیری زودرس و پیگیری مشکلات دندانی دانش آموزان گفت: درصورت مشاهده پوسیدگی، جرم، آبسه و عفونت دندان و... در معاینات، دانش آموز برای دریافت خدمات دندانپزشکی از سوی مدرسه به دندانپزشک ارجاع داده می شود.
دکتر باستانی این معاینه را مقدماتی برشمرد و یادآور شد که تشخیص قطعی مشکلات دهان و دندان توسط دندانپزشک صورت میگیرد.
وارنیش فلوراید؛ روشی ایمن و موثر در کاهش پوسیدگی دندان کودکان
رییس گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت، وارنیش فلورایدتراپی را از دیگر اقدامات مهم در حوزه پیشگیری عنوان کرد که توسط بهورزان و مراقبان سلامت در مدارس روستایی و شهری به صورت رایگان انجام می شود.
وی با اشاره به نقش مهم فلوراید در کاهش پوسیدگی دندان کودکان خاطرنشان کرد: وارنیش فلوراید یک ماده نیمه مایع و چسبنده است که انجام 2 بار درسال برای کودکان توصیه میشود. البته در صورت نیاز به دفعات بیشتر دندانپزشک توصیه های لازم را ارایه می دهد.
دکتر باستانی وارنیش فلوراید را یک روش کاملا ایمن، بیخطر و موثر در کاهش پوسیدگی دندانها عنوان کرد.
به گفته وی براساس مطالعات علمی صورت گرفته در جهان، استفاده از فلوراید در خمیردندان و وارنیش فلوراید در پیشگیری از پوسیدگی دندانها موثر است .
وی تاکید کرد: برخلاف شایعات و باورهای نادرست، میزان فلوراید موجود در وارنیش فلوراید به هیچ عنوان خطرناک نیست و هیچ گونه آسیبی به بدن نمی رساند.
رییس گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت با تاکید بر مسواک زدن قبل از انجام وارنیش تراپی گفت: بهتر است برای تاثیر بیشتر فلوراید با مسواک مواد غذایی و پلاکهای میکروبی از روی سطح دندانها پاک شود.
وی به دانش آموزان توصیه کرد روزی که از طرف مدرسه برای انجام وارنیش فلوراید اعلام میشود، حتما مسواک خود را به مدرسه ببرند تا ضمن تمیز کردن دندانها بتوانند به صورت عملی و گروهی نحوه صحیح مسواک زدن را تمرین کنند.
دکتر باستانی در ادامه به دانش آموزان توصیه کرد که پس از وارنیش فلوراید حداقل 30 دقیقه از آشامیدن و خوردن هر گونه ماده غذایی اجتناب کنند و تا پایان روز فقط نوشیدنیها و غذاهای خنک و ولرم و خوراکیهای نرم و غیرچسبنده مصرف کنند.
به گفته وی دانش آموزان تا صبح روز بعد از ورانیش تراپی نباید از مسواک استفاده کنند تا وارنیش فلوراید مدت بیشتری روی دندانهایشان باقی بماند .
خدمات درمانی
دکتر پروین باستانی خدمات درمانی را بخش سوم طرح سلامت دهان و دندان دانش آموزان ذکر کرد.
به گفته وی این خدمات شامل معاینه، کشیدن دندان، پالپوتومی دندان شیری(خارج کردن عصب ناحیه تاج دندان)، درمان پالپ زنده، فیشورسیلانت(شیارپوش کردن دندان)، جرمگیری و ترمیم دندانها میشود که توسط دندانپزشکان مراکز خدمات جامع سلامت با تعرفه وزارت بهداشت ارایه میشود.
وی یادآور شد خدمات مذکور به دانش آموزان ساکن روستا که دارای دفترچه بیمه روستایی یا سایر بیمهها هستند به صورت رایگان ارایه میشود.
براساس این گزارش برنامه سلامت دهان و دندان دانش آموزان مقطع ابتدایی همزمان با سراسر کشور از ابتدای سال تحصیلی در مناطق تحت پوشش دانشگاه آغاز شده و تا پایان سال تحصیلی( 1404-1403) ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/
کدخبرنگار: 7700 س.ع