اشتباه در محاسبات، رسیدن به نقطه صفر کرونایی را غیر ممکن میکند
رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه کاهش تعداد مرگ و میرهای کرونایی به معنی پایان کرونا نیست، گفت: نباید در محاسبات اشتباه کنیم و ادعا کنیم کرونا پایان یافته، این نبرد ادامه دارد و تا رسیدن به خط پایان باید هوشیار باشیم.
رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه کاهش تعداد مرگ و میرهای کرونایی به معنی پایان کرونا نیست، گفت: نباید در محاسبات اشتباه کنیم و ادعا کنیم کرونا پایان یافته، این نبرد ادامه دارد و تا رسیدن به خط پایان باید هوشیار باشیم.
دکتر علیرضا ناجی در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه سازمان بهداشت جهانی در روزهای اخیر عنوان کرده، چشم اندازی از پایان همه گیری کووید 19 متصور است، اظهار کرد: این ادعا بر اساس کاهش تعداد مرگ و میر کرونایی اعلام شده است.
وی افزود: تخمینها در مطالعات گواه این است که از شروع واکسیناسیون علیه کرونا تا به امروز، از بیش از 20 میلیون مرگ جلوگیری شده است.
رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه تاکید کرد: در هشت ماهه اول 2022 بیش از یک میلیون نفر در جهان در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادهاند.
عضو هیئت علمی دانشگاه انتشار و سوء برداشت از برخی اخبار در شبکههای اجتماعی را مورد انتقاد قرار داد و افزود: در کشورمان حتی به روزهای صفر کرونایی هم رسیده ایم ولی متاسفانه اعلام اخبار پایان کرونا منجر به کاهش رعایت پروتکلها و یا در برخی موارد عدم واکسیناسیون شد.
رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه با بیان اینکه افزایش موارد مبتلا به کرونا با کاهش رعایت پروتکلها دور از تصور نیست خاطرنشان کرد: سازمان بهداشت جهانی پیش فرضهایی را اعلام کرده است به این شکل که صد درصد افراد با سن بالا و مبتلایان به بیماری های زمینهای و جمعیتی بالغ بر 70 درصد در برابر بیماری واکسینه شوند.
دکتر ناجی با تاکید بر اینکه اعلام موارد سازمان جهانی بهداشت به معنی پایان کرونا نیست، تاکید کرد: برای دنیا فرصتی ایجاد شده است و باید از آن به خوبی استفاده شود، اگر از این فرصت طلایی بهدرستی استفاده نکنیم با عدم اطمینان جامعه جهانی به گفتههای سازمان بهداشت جهانی مواجه خواهیم شد.
وی از ضرورت اجرای سیاستهای کنترلی به صورت دستورالعمل برای دولت ها خبر داد و گفت: واکسیناسیون، انجام تستهای تشخیصی، استفاده از پروتکلهای دارویی مناسب که منجر به درمان بهتر افراد شود، اعمال معیارهای مناسب کنترل بیماری در بیمارستانها و سطح جامعه، جلوگیری از گردش و پخش اخبار گمراه کننده و افزایش مشارکت مردمی در کنترل بیماری اهمیت زیادی در کنترل کرونا دارد.
دکتر ناجی گفت: دسترسی مناسب به ابزارهای نجات دهنده جان در برابر کرونا میتواند این بیماری را به بیماری قابل کنترل با کاهش موارد مرگ و میر مبدل کند و چنانچه دراین حوزه سهل انگاری شود پیش بینی می شود در اواخر پاییز با واریانت های جدید بیماری و پیک بزرگتری مواجه شویم.
وی خاطرنشان کرد: تشویق مردم به واکسیناسیون در برابر کرونا و استفاده از ماسک در شرایط بحرانی خصوصا در فضاهای بسته ضرورت دارد.
انتهای پیام/
کدخبرنگار:77101س.ق