اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/10/27 - 10:46
  • بازدید : 746
  • تعداد بازدید : 670
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

باقی‌مانده غذاهای کنسروی را چگونه نگهداری کنیم؟

عضو هیئت علمی دانشگاه درباره نحوه نگهداری کنسروها از جمله کنسرو ماهی، گفت: پس از باز شدن کنسرو باید تمام محتویات آن مصرف شود یا محتویات آن به یک ظرف ترجیحا شیشه‌ای و دربسته منتقل و در یخچال نگهداری شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به نقل از انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دکتر زهرا یاری عضو هیئت علمی گروه تحقیقات تغذیه انستیتو با اشاره به روش تهیه کنسرو  ماهی و...) گفت: کنسروها در حین فرآیند کنسروسازی تحت حرارت بالا قرار گرفته و به روش خلا بسته‌بندی می شوند.

 

به گفته وی با توجه به فرایند کنسروسازی، امکان رشد باکتری در کنسروها تقریباً نزدیک به صفر است، مگر آن که کنسروسازی به درستی انجام نشود یا شرایط نگهداری کنسرو رعایت نشده باشد.

 

دکتر یاری خاطرنشان کرد: کنسروها باید در مکانی دور از گرما و نور مستقیم خورشید نگهداری شوند و حتما قبل از مصرف باید حداقل 20 دقیقه جوشانده شوند. گرچه جوشاندن کنسرو به منزله از بین رفتن تمام باکتری های احتمالی آن نیست.

 

این عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به محدودیت نگهداری کنسرو ماهی پس از باز شدن گفت: گاهی کنسرو ماهی به طور کامل در یک وعده مصرف نمی شود و باقیمانده آن برای وعده بعدی نگهداری می شود.

 

وی کنسرو ماهی را بستر مناسبی برای تکثیر باکتری‌های هوازی برشمرد و یادآور شد که نگهداری از کنسرو باز شده تا مدت زمان محدودی امکان پذیر است.

 

به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه کنسروها را پس از باز شدن نباید بیش از دو روز در یخچال نگهداری کرد و در صورت نیاز به نگهداری در یخچال حتما باید محتویات آن را به ظرف شیشه‌ای با در بسته و محکم منتقل کرد.

 

دکتر یاری در صورت عدم دسترسی به یخچال به افراد توصیه کرد: حداکثر تا دو ساعت می توان کنسرو ماهی باز شده را در دمای محیط نگه داشت آن هم به شرطی که هوا خیلی گرم نباشد زیرا گرمای زیاد احتمال فساد و مسمومیت غذایی را افزایش می‌دهد.

 

دکتر زهرا یاری در خاتمه سخنان خود به افراد توصیه کرد: کنسرو ماهی باز شده را بیش از دو روز در یخچال نگهداری نکنند و حتما باقیمانده کنسرو را در ظرف شیشه‌ای در بسته و محکم در یخچال قرار دهند.

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

  • گروه خبری : اخبار سلامت
  • کد خبر : 137798

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.

اخبار مهم دیگر:

مراقب غذاهای کنسروی باشید
مراقب غذاهای کنسروی باشید
قائم مقام مرکز تحقیقات مسمومین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مواد غذایی کنسرو که در ظرف آنها ناصافی داشته یا باد کرده باشد به عنوان خوراکی آلوده به شمار می‌آید و منجر به بیماری کشنده بوتولیسم خواهد شد.