اخبار

  • تاریخ انتشار : 1400/09/29 - 14:25
  • بازدید : 98
  • تعداد بازدیدکننده : 98
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

خطر امیکرون را جدی بگیرید

فوق تخصص بیماری های عفونی بیمارستان لقمان حکیم بر اهمیت رعایت شیوه نامه های بهداشتی و پوشش حداکثری واکسیناسیون برای جلوگیری از بروز موج شیوع امیکرون، سویه جدید ویروس کرونا، تاکید کرد.

فوق تخصص بیماری های عفونی بیمارستان لقمان حکیم بر اهمیت رعایت شیوه نامه های بهداشتی و پوشش حداکثری واکسیناسیون برای جلوگیری از بروز موج شیوع اومیکرون، سویه جدید ویروس کرونا، تاکید کرد.

دکتر ایلاد علوی در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در خصوص امکان بروز موج بیماری ناشی از گسترش امیکرون، گونه جدید ویروس کرونا در کشور، اظهار کرد: خواستگاه این ویروس از کشورهای جنوبی قاره آفریقا بود که با سرعت بسیار بالا در سایر کشورها شیوع پیدا کرد و تاکنون بیش از 90 کشور به صورت رسمی مشاهده ابتلا به این ویروس را اعلام کرده اند. نمودار آمار ابتلا به بیماری در کشورهای درگیر، موج همه گیری جدید را نشان می دهد و از این رو امکان بروز طغیان بیماری در کشور نیز وجود دارد.
 
 
وی ادامه داد: قبل و بعد از امیکرون، سویه های مختلف ویروس کوید-19 را شاهد بودیم و خواهیم بود، اما نکته قابل توجه، اهمیت رعایت پروتکل های بهداشتی به عنوان مهمترین اصل پیشگیری از ابتلا به بیماری است، به ویژه در شرایط کنونی که به دنبال فروکش کردن موج بیماری، افراد توجه چندانی به شیوه نامه ها ندارند. از طرفی بازگشایی و رفع محدودیت هایی که نزدیک به 2 سال در کشور برقرار بود، اطمینان خاطر ذهنی در مردم ایجاد کرده است. از همین رو ممکن است غافلگیری آغاز بحران در دنیا، در زمان مقابله با امیکرون نیز تکرار شود.
 
 
دکتر علوی با اشاره به تایید ادعای قدرت انتقال بالای امیکرون در مطالعات علمی، تصریح کرد: همچنین باتوجه به فقدان اطلاعات کافی در خصوص رفتار سویه امیکرون، کم رنگ شدن رعایت اصول بهداشتی و هر اقدامی که امکان رعایت را محدود کند، نگران کننده خواهد بود.
 
 
دکتر علوی در خصوص اهمیت واکسیناسیون برای پیشگیری از بروز موج جدید بیماری، اظهار کرد: کم و بیش بررسی هایی در مورد تاثیر واکسیناسیون بر کنترل شیوع سویه امیکرون صورت گرفته است که نشان از اثربخشی برخی واکسن ها، البته نه به صورت بالینی بلکه به صورت آزمایشگاهی دارد. اما برای پاسخ به این پرسش که در واقعیت ایمنی زایی واکسن ها در مقابل این جهش چه میزان است، نیاز به مطالعات کامل تری دارد.
 
 
وی عنوان کرد: در حالت کلی یکی از دلایل ضعف این ویروس در مقایسه با سویه های قبل، افزایش سطح ایمنی مردم به دنبال پوشش حداکثری واکسیناسیون یا ابتلا به کرونا در گذشته است. بنابراین نباید از نقش واکسیناسیون به عنوان یکی از بزرگترین ابزارهای مقابله غافل شد.
 
 
وی در توضیح به باور غلطی مبنی بر در معرض خطر بودن افرادی که پیش تر به کرونا مبتلا شده اند، تصریح کرد: تمامی افراد در معرض خطر ابتلا به سویه جدید هستند، نباید تصور کرد واکسیناسیون و ابتلا در گذشته، ایمنی لازم برای مقابله با امیکرون را فراهم می کند. این عبارت برای جلب توجه بیشتر افراد واکسینه شده و آنهایی که در گذشته درگیر کرونا شده بودند، بیان شده است، چراکه احتمال ابتلا در این افراد هم وجود دارد. این موضوع در خصوص ریسک ابتلای کودکان نیز مطرح است، چراکه کودکان نیز از ابتلا به اومیکرون مصون نیستند، از طرفی واکسیناسیون هم برای این گروه سنی کامل نشده است.
 
 
دکتر علوی در خصوص اعلام موضع نکردن سازمان بهداشت جهانی در زمینه تزریق دوز سوم واکسن کرونا، افزود: با وجود گذشت دو سال از آغاز همه گیری کوید-19 همچنان بسیاری از یافته علمی با قطعیت ثابت نشده است و شواهد موجود، ابزار تدوین دستورالعمل ها هستند. در زمینه تزریق نوبت سوم یا یادآور نیز هنوز شواهد کافی برای پاسخ به ابهامات وجود ندارد، اما بر اساس بررسی های مختلف، اثربخشی تکرار واکسن در فاصله ای مشخص می تواند ایمنی را تقویت کند. 
 
 
وی ادامه داد: تمام واکسن های موجود در بازار فازهای مختلف آزمایشات را گذرانده اند و در حال حاضر هیچ عارضه مشخصی وجود ندارد که مانع از توقف واکسیناسیون شود.
به گفته وی، برای تزریق واکسن نباید افراط و تفریط به خرج داد و حتما باید به توصیه های علمی توجه کرد.
 
 
دکتر علوی با اشاره به اینکه افراد مبتلا به کرونا، بعد از رفع علائم می توانند برای تزریق واکسن اقدام کنند، گفت: البته این فاصله زمانی برای افرادی که پیش از ابتلا، واکسینه شده اند و می خواهند اقدام به تزریق نوبت یادآور کنند، بیشتر بوده و بر اساس نتایج مطالعات از دو هفته تا شش هفته متغیر است.
 
 
به کوچکترین علامت در دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی حساس باشید
 
 
دکتر علوی با اشاره به مقایسه هایی که میان علائم و رفتار سویه های جدید ویروس صورت می گیرد، افزود: اعلام درصد و مقایسه، کمک کننده نیست ، بلکه باید به بروز تمامی علائم در دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی شامل آبریزش، احتقان، سرفه، گلودرد، تنگی نفس، سردرد، ضعف عمومی و بی حالی حساس بود. این علائم ممکن است در صورت ابتلا، فردی شدید یا خفیف درگیر این علائم شود و حتی برخی افراد هیچ کدام از این نشانه ها را تجربه نمی کنند.
 
 
فلوشیپ عفونی بیماران نقص ایمنی، ادامه داد: در زمان طغیان بیماری، کوچکترین علامتی را باید ناشی از آلودگی به ویروس در گردش در نظر گرفت.
 
 
هشدار پیامدهای بازگشایی مدارس در زمان شیوع بیماری
 
 
وی در خصوص خطرات احتمالی ناشی از بازگشایی مدارس، اظهار کرد: زمانی که موجی از انتقال بیماری ایجاد می شود، تجمع تعدادی از افراد در فضاهای بسته ای که با توجه به سردی هوا، امکان تهویه مناسب نیز در آن ها وجود ندارد، اقدام خطرناکی است و اصولی که در ورزشگاه ها، کنسرت ها و سایر اماکن سربسته بیان می شود، در مورد مدارس نیز صدق می کند. البته تصمیم گیری و اظهار نظر در این حوزه پیچیدگی هایی دارد، اما به طور قطع بازگشایی مدارس در زمان طغیان بیماری، می تواند منجر به تشدید موج شود.
 
 
اطلاعی از میزان درگیری اومیکرون در کشور در دست نیست
 
 
دکتر علوی بیان کرد: زمانی که سویه های جدیدی از ویروس گزارش می شود، تمهیدات لازم و کافی برای شناسایی تمام افراد مبتلا به آن وجود ندارد به همین دلیل ممکن است امیکرون در سراسر کشور گسترش یافته باشد، چراکه امکان بررسی تک به تک افراد وجود ندارد.
 
 
دکتر علوی گفت: نباید با اطلاع از مشاهده یک مورد، تصور کنیم این بیماری فقط یک نفر را درگیر کرده است، آزمایشات تشخیصی ابتلا به کرونا، کلی صورت می گیرد و تنها موارد محدودی در مرکز ویروس شناسی کشور برای شناسایی واریانت ویروس بررسی می شوند. بنابراین اطلاعی از میزان درگیری امیکرون در کشور در دست نیست.
 
 
وی در پایان اظهار کرد: سویه های مختلفی از ویروس کوید-19 در کشور در حال چرخش است و حتی سویه های جدید نیز متولد می شوند که بسیاری از آنها ناشناخته می مانند. 
 
 
انتهای پیام/
کد خبرنگار: 7702 ی.ق
 
  • گروه خبری : اخبار سلامت,اخبار کرونا
  • گروه خبری : 111664
کلمات کلیدی