اخبار

  • تاریخ انتشار : 1401/07/19 - 14:42
  • بازدید : 171
  • تعداد بازدید : 171
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

روزشمار هفته سلامت روان اعلام شد

رییس گروه سلامت روانی اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد معاونت امور بهداشتی ضمن گرامیداشت هفته سلامت روان روزشمار این هفته را اعلام کرد.

رییس گروه سلامت روانی اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد معاونت امور بهداشتی ضمن گرامیداشت هفته سلامت روان روزشمار این هفته را اعلام کرد.

 


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از معاونت امور بهداشتی، دکتر محمدرضا غفارزاده رزاقی ضمن گرامیداشت روز جهانی سلامت روان گفت:10 اکتبر از سوی سازمان جهانی فدراسیون سلامت روان به عنوان روز جهانی سلامت روان تعیین شده است و18 تا 24 مهرماه نیز در کشور ما به عنوان هفته سلامت روان نامگذاری شده است.

 

به گفته وی شعار این هفته "سلامت روان و رفاهرا برای همه در اولویت جهانی قرار دهید " (Make mental health & well-being for all a global priority)  است و هدف از  نامگذاری این روز افزایش آگاهی در مورد مسایل بهداشت روان در سراسر جهان، بسیج یکپارچه، برنامه‌ریزی و تلاش برای حمایت از سلامت روان است.

 

دکتر غفارزاده این روز را فرصتی مغتنم برای صحبت کردن درخصوص کارهایی برشمرد که باید انجام داد تا مراقبت از سلامت روان برای مردم سراسر جهان تبدیل به واقعیت شود .

 

وی با اشاره به تاثیرات همه‌گیری بیماری کرونا بر سلامت روان مردم ابراز امیدواری کرد: با انجام فعالیت‌هایی بتوان محافظت از سلامت روان را در جامعه احیا کرد.

 

رییس گروه سلامت روانی اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد معاونت امور بهداشتی با اشاره به آمار جهانی اختلالات روان گفت: پس از همه گیری کرونا در سال 2019 تخمین زده می‌شود که از هر هشت نفر یک نفر در سراسر جهان با یک اختلال روانی زندگی می‌کند.

 

به گفت وی خدمات، مهارت‌ها و بودجه در دسترس برای سلامت روان به ویژه در کشورهای کم درآمد و متوسط همچنان با کمبود مواجه است و بسیار کمتر از میزان مورد نیاز است.

 

دکتر غفارزاده از همه گیری کووید 19 به عنوان یک بحران جهانی برای سلامت روان نام برد که  استرس‌های کوتاه مدت و بلند را دامن می‌زند و سلامت روان میلیون ها نفر را تضعیف می‌کند.

 

به گفته وی برآوردها نشان دهنده افزایش25درصدی اختلالات اضطرابی و افسردگی  در سال اول همه‌گیری کرونا در جهان است؛ در حالی که خدمات بهداشت روان به شدت مختل شده و شکاف درمانی برای شرایط سلامت روان افزایش یافته بود.

رییس گروه سلامت روانی اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد معاونت امور بهداشتی بر تقویت مراقبت‌های بهداشت روان تاکید کرد و گفت: باید این مراقبت‌ها را تقویت کنیم تا طیف کامل نیازهای سلامت روان از طریق شبکه‌ای مبتنی بر جامعه با خدمات و پشتیبانی‌های قابل دسترس، مقرون به صرفه و با کیفیت در دسترس قرارگیرد.

 

وی در خصوص ارایه برنامه های بهداشت روان، سلامت اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد در حوزه بهداشت گفت: علاوه بر برنامه های جاری این حوزه، مانند بیماریابی اعصاب و روان، آموزش مهارت‌های زندگی و فرزند پروری، پیشگیری از خودکشی، مشاوره سوگ ناشی از کرونا، مشاوره به بهبود یافتگان کرونا برنامه‌های ویژه‌ای نیز در این زمینه انجام می شود.

 

وی برنامه های ویژه را شامل توانمندسازی روانی اجتماعی پرستاران در دوران پس از کرونا، اجرای برنامه پایلوت پیشگیری از کودک آزاری در شرایط کووید 19 در شهرستان پردیس، اجرای برنامه مکان یابی جغرافیایی مناطق پرخطر در خصوص معتادین کارتن خواب و  همکاری در پیمایش ملی سلامت روان عنوان کرد.

 

به گفته وی تمامی خدمات مذکور در نظام بهداشتی به صورت رایگان توسط سطوح مختلف ارایه می‌شود.

 

وی در خاتمه سخنان خود به روزشمار هفته سلامت روان به شرح زیر اشاره کرد:

 

ﺩﻭﺷﻨﺒﻪ 18 ﻣﻬﺮ: ﻧﻘﺶ ﺳﯿﺎﺳﺖ ﮔﺬﺍﺭﺍﻥ ﺑﺮ ﺗﺤﻘﻖ ﻋﺪﺍﻟﺖ ﺩﺭ ﺳﻼﻣﺖ

ﺳﻪ ﺷﻨﺒﻪ 19 ﻣﻬﺮ: ﻧﻈﺎﻡ ﻣﺮﺍﻗﺒﺖ ﻫﺎﯼ ﺑﻬﺪﺍﺷﺘﯽ ﺍﻭﻟﯿﻪ، ﺭﻭﯾﮑﺮﺩﯼﻋﺪﺍﻟﺖ ﻣﺤﻮﺭ ﺑﺮﺍﯼ ﺩﺳﺘﺮﺳﯽ ﺑﻪ ﺧﺪﻣﺎﺕ ﺳﻼﻣﺖ ﺭﻭﺍﻥ

   ﭼﻬﺎﺭﺷﻨﺒﻪ 20 ﻣﻬﺮ: ﺳﻼﻣﺖ ﺭﻭﺍﻥ ﻭ ﺑﻬﺰﯾﺴﺘﯽ ﻫﻤﮕﺎﻧﯽ ﺩﺭ ﺩﻭﺭﺍﻥ ﭘﺴﺎﮐﺮﻭﻧﺎ

ﭘﻨﺞﺷﻨﺒﻪ 21 ﻣﻬﺮ: ﺗﺄﺛﯿﺮ ﺭﻭﺍﺑﻂ ﺳﺎﻟﻢ ﻭﺍﻟﺪﯾﻦ ﻭ ﻓﺮﺯﻧﺪﺍﻥﺩﺭ ﺗﺤﮑﯿﻢ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ

   ﺟﻤﻌﻪ 22 ﻣﻬﺮ: ﺳﻼﻣﺖ ﻣﻌﻨﻮﯼ ﻭ ﭘﯿﺸﮕﯿﺮﯼ ﺍﺯ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﻫﺎﯼ ﺭﻭﺍﻧﭙﺰﺷﮑﯽ

ﺷﻨﺒﻪ 23 ﻣﻬﺮ: ﻧﻘﺶ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﻫﺎﯼ ﻣﺮﺩﻡ ﻧﻬﺎﺩ ﻭ ﺍﻧﺠﻤﻦ ﻫﺎﯼﻋﻠﻤﯽ ﺩﺭ ﺍﺭﺗﻘﺎﯼ ﺳﻼﻣﺖ ﺭﻭﺍﻥ ﻭ ﺑﻬﺰﯾﺴﺘﯽﺟﺎﻣﻌﻪ

ﯾﮑﺸﻨﺒﻪ 24 ﻣﻬﺮ: ﺧﻮﺩﻣﺮﺍﻗﺒﺘﯽ ﻭ ﻧﻘﺶ ﺁﻥ ﺩﺭ ﺍﺭﺗﻘﺎﯼ ﺳﻼﻣﺖﺭﻭﺍﻥ ﺟﺎﻣﻌﻪ

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

  • گروه خبری : اخبار سلامت
  • کد خبر : 121476
کلید واژه