اخبار

  • تاریخ انتشار : 1400/03/31 - 11:06
  • بازدید : 146
  • تعداد بازدید : 145
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

زندگی بخش بیماران صعب العلاج با اهدای سلول های بنیادی باشیم

دانشیار دانشگاه و دبیرشبکه ملی اهداکنندگان سلول های بنیادی خون ساز ایران تاکید کرد: با اهدای سلول های بنیادی خونساز جان بسیاری از بیماران صعب العلاج را می توان نجات داد.

 

دانشیار دانشگاه و دبیرشبکه ملی اهداکنندگان سلول های بنیادی خون ساز ایران تاکید کرد: با اهدای سلول های بنیادی خونساز جان بسیاری از بیماران صعب العلاج را می توان نجات داد.


دکتر آرزو صیاد دانشیار دانشگاه و دبیـر شبکه ملی اهداکنندگان سلول های بنیادی خون ساز ایران در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی sbmu ضمن گرامیداشت سالروز تاسیس این شبکه ملی گفت: فقط با اهدای  2 سی سی نمونه خون  می­توانیم عضو شبکه ملی اهداکنندگان سلول های بنیادی خون ­ساز ایران شویم.

 

دکتر صیاد خاطرنشان کرد: افراد تنها با اهدای  2 سی سی نمونه خون، می­توانند عضو شبکه ملی اهداکنندگان سلول های بنیادی خون ­ساز ایران شوند و جان مبتلایان به برخی بیماری های صعب العلاج، سرطان­ها، نقص ایمنی، بیماری های متابولیکی و ... را نجات دهند.

به گفته وی خونگیری از اهداکنندگان داوطلب در مراکز پذیره نویسی سراسر کشور انجام می­شود و نمونه های خون جمع آوری شده به صورت رایگان مورد آزمایش تخصصی تعیین نوع HLAقرار می گیرند و نتایج در سامانه شبکه ملی ایران ثبت می­شود.

این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی از تاسیس 20 مرکز پذیره نویسی در کشور خبر داد که 17 مرکز در حوزه پذیره نویسی از اهداکنندگان بزرگسال و 3 مرکز در زمینه اهدای خون بندناف فعال هستند. همچنین در حال حاضر 19 مرکز پیوند سلول­های بنیادی خون­ ساز در کشورفعالیت دارند.

وی با اشاره به هزینه 100-20 هزار دلاری واردات سلول­های بنیادی گفت: گرچه ارز دولتی برای این فرایند درمانی تخصیص می یابد اما این هزینه برای خانواده های بیماران بسیار سنگین و کمرشکن است. بنابراین ترویج فرهنگ اهدای سلول های بنیادی در جامعه باعث نجات جان بسیاری از بیماران نیازمند می شود.

 دکتر آرزو صیاد ضمن توصیه به عضویت افراد داوطلب برای اهدای سلولهای بنیادی خون ساز گفت: اگر آزمایش اهداکننده سازگار با بیمار در کشور یافت شود ضمن صرفه جویی در زمان و هزینه ها، شانس موفقیت آمیز بودن پیوند نیز افزایش می یابد.

دبیـر شبکه ملی اهداکنندگان سلول های بنیادی خون ساز ایران خاطرنشان کرد: با تلاش همکاران در مراکز پذیره نویسی تاکنون 91089 نفر داوطلب اهدای سلول شدند که  71537 نفر آنان بزرگسال هستند و مابقی نمونه بندناف است. اما این تعداد پاسخگویی نیاز بیماران کشور نیست.

وی از هموطنان خواست تا با مشارکت در این امر خیرخواهانه و خداپسندانه، نجات بخش زندگی هموطنان خویش باشند و در زمان حیات خود زندگی بخش باشند.

 

دکتر صیاد در ادامه به اقدامات شبکه ملی اهداکنندگان سلول­های بنیادی خون­ ساز ایران در راستای سامان دهی، توسعه و ارتقای مراکز پذیره نویسی کشور اشاره کرد که  برای استانداردسازی، هماهنگی و نظارت واحد بر فعالیت تمامی مراکز پذیره نویسی کشور انجام شده است.

به گفته وی از ابتدای سال 1398، پوشش وسیع تر حمایت های مالی در حوزه پیوند حاصل شده است که از آن جمله می توان به عقد تفاهم نامه ما بین وزارت بهداشت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای تایپ ده هزار نمونه اهداکننده بزرگسال به صورت High resolutionاشاره کرد که کمک بزرگی به بیماران نیازمند پیوند در لیست انتظار خواهد کرد.

دکتر آرزو صیاد با اشاره به  اقدامات صورت گرفته گفت: با این اقدامات مثلا در بیماران MPSنیازمند پیوند که فاقد دهنده سازگار در خویشاند و شبکه ملی باشند، ارسال سلول از خارج کشور رایگان انجام خواهد شد.  امیدواریم  با افزایش اطلاع رسانی و ترویج فرهنگ اهدا تعداد اهداکنندگان شبکه ملی افزایش یابد و از این طریق نجات جان بیماران نیازمند پیوند میسر شود.

دبیر شورای ملی توسعه و نظارت بر مراکز پذیره نویسی اهدا سلول های بنیادی خونساز غیرخویشاوند و بانک های خون بندناف  اظهار داشت: مراکز پذیره نویسی در سطح کشور آماده پذیرش داوطلبان اهدا هستند و هموطنان عزیز می توانند با پیوستن به شبکه مذکور و اهدای سلول های بنیادی خود گامی در راستای نجات جان بیماران نیازمند بردارند.

وی در خاتمه سخنان خود خاطرنشان کرد: علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر درخصوص فهرست این مراکز می توانند به سامانه شبکه ملی اهداکنندگان سلول های بنیادی خونساز ایران به نشانی  insc.Behdasht.gov.irمراجعه کنند  و یا با شماره تلفن    02181455860 تماس حاصل کنند.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

 

  • گروه خبری : اخبار سلامت
  • کد خبر : 105619
کلید واژه