اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/12/20 - 11:36
  • بازدید : 17
  • تعداد بازدید : 16
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

محصولات خوراکی را فقط از مراکز معتبر تهیه کنید

رییس اداره بهداشت مواد غذایی و اماکن عمومی وزارت بهداشت بر لزوم رعایت نکات بهداشتی در خرید و مصرف مواد غذایی در ماه مبارک رمضان تاکید کرد.

مردم در خرید خرما دقت کنند

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از وبدا، ایوب بیکی رییس اداره بهداشت مواد غذایی و اماکن عمومی وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت سلامت مواد غذایی تاکید کرد: در ماه مبارک رمضان برای پیشگیری از بیماری‌های ناشی از غذای ناسالم، محصولات خوراکی را تنها از مراکز معتبر تهیه کنید.

 

وی با اشاره به نظارت‌های بهداشتی بر کیفیت مواد غذایی، به‌ویژه خوراکی‌های پرمصرف مانند زولبیا، بامیه، آش، حلیم و کباب از شهروندان خواست از خرید اقلام مذکور از دستفروشان خودداری کنند.

 

ایوب بیگی با بیان این که کارشناسان بهداشت محیط بر کیفیت روغن‌های مصرفی در مراکز تهیه این محصولات نظارت می‌کنند خاطرنشان کرد: کیفیت روغن‌های مصرفی در تهیه زولبیا و بامیه باید مورد توجه قرار گیرد و این محصولات نباید دارای ذرات سوخته یا تغییر رنگ قهوه‌ای تیره باشند.

 

وی با تاکید بر استفاده از ظروف مناسب برای غذاهای داغ گفت: ظروف یک‌بار مصرف پلی‌استایرن برای غذاهای داغ مناسب نیستند. مردم باید از ظروف آلومینیومی یا گیاهی استفاده کنند و اطمینان یابند که جعبه‌های شیرینی دارای مجوز استاندارد باشند.

 

به گفته وی رعایت اصول صحیح نگهداری مواد غذایی از دیگر نکات مهم بهداشتی است و طبق دستورالعمل‌های بهداشتی، غذاهای پخته‌شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط باقی بمانندو در صورت نیاز به نگهداری، باید غذا در دمای کمتر از ۵ درجه سانتی‌گراد( داخل یخچال) یا بیشتر از ۶۰ درجه سانتی‌گراد ( داخل گرم‌کن) قرار گیرند.

 

رییس اداره بهداشت مواد غذایی و اماکن عمومی وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت سالم‌سازی میوه و سبزیجات افزود: به منظور پیشگیری از بیماری‌های میکروبی و انگلی، شهروندان باید از مواد گندزدای دارای مجوز بهداشتی و مطابق دستورالعمل برای شست وشوی میوه و سبزی استفاده کنند.

 

وی بررسی برچسب مواد غذایی بسته‌بندی‌شده هنگام خرید را الزامی برشمرد و یادآور شد: هنگام خرید به پروانه بهداشتی، تاریخ تولید و انقضا و سلامت بسته‌بندی توجه کنید.

 

به گفته وی مردم باید از خرید مواد غذایی روباز و آماده ‌مصرف که بدون پوشش بهداشتی عرضه می‌شوند خودداری کنند.

 

ایوب بیکی در خصوص خرید خرما و رطب نیز به افراد توصیه کرد: خرما نباید علایم فساد یا بوی ترش شدگی داشته باشد و حتما قبل از مصرف به خوبی خرما را بشویند.

 

وی در پایان از هموطنان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی مانند عدم رعایت اصول بهداشت فردی و محیطی یا عرضه مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته، موضوع را به سامانه شکایات مردمی ۱۹۰ وزارت بهداشت گزارش دهند تا مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س. ع

  • گروه خبری : اخبار سلامت
  • کد خبر : 153505
کلید واژه