اخبار

  • تاریخ انتشار : 1400/01/24 - 12:14
  • بازدید : 67
  • تعداد بازدید : 67
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

پس از تعطیلات چگونه اضافه وزنمان را از بین ببریم؟

برای کنترل استرس خود آموزش ببینید تا آن را به نحو مطلوبی، مدیریت کنید و از گرفتن رژيم های خيلی سخت کم كالری و خودسرانه، بپرهیزید.

برای کنترل استرس خود آموزش ببینید تا آن را به نحو مطلوبی، مدیریت کنید و از گرفتن رژيم های خيلی سخت، کم كالری و خودسرانه بپرهیزید.


 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، واحد آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، برای کنترل و کاهش وزن پس از تعطیلات نوروز توصیه کرد: افراد باید وعده های غذايی خود را به وعده كوچک و در زمان های مشخص تقسیم کنند.

 

 

در گزارش انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشوردرباره رعایت اصول تغذیه‌ای پس از تعطیلات نوروز آمده است: معمولا خانه ماندن های طولانی در ایام عید، به دلیل خارج شدن از برنامه غذایی روزانه و افزایش مصرف آجیل، شیرینی و میوه، بعد از نوروز احتمال اضافه وزن و چاقی بیشتر می شود،  بنابراین برای برگشتن به وزن قبلی و کاهش اضافه وزن و چاقی رعایت توصیه های مناسب، موجب بهبود این وضعیت می شود.

 

بنابراین باید تا حد امکان از یک رژيم غذايی متعادل که شامل مواد غذایی همه گروههای غذایی باشد، استفاده کنید به شکلی که وعده های غذايی خود را به 6 وعده كوچک و منظم (سه وعده غذایی اصلی و سه میان وعده)، تقسیم کنید و با کاهش انرژی دریافتی از طریق کاهش مصرف انواع مواد غذایی شیرین و چرب، حدود نيم كيلوگرم در هفته، كاهش تدريجی وزن را داشته باشند.

 

گنجاندن وعده غذایی صبحانه به عنوان يک وعده غذايی مهم، مصرف وعده شام سبک، استفاده ازمایعات کافی، پرهیز از مصرف نوشابه های شيرين وگازداروهمچنین نوشیدنی های شیرین و آبمیوه های صنعتی، کاهش مصرف نمک، شيرينی و شكلات، غذاهای چرب و سرخ شده، برای كاهش اشتها، قبل از غذا، از انواع سالاد (بدون سس) و سبزی ها و يا سوپ های رقيق مصرف کنید، استفاده از  چاشنی هايی مانند آب ليمو، آب غوره يا سركه به جای نمک و سس سالاد، مصرف غذاهای پروتئينی مانند گوشت كم چرب، ماهی، حبوبات، لبنيات كم چرب را در وعده های غذايی به منظور ایجاد احساس سیری، استفاده از روشهای پخت سالم مانند آب پز يا بخارپز يا كبابی، استفاده از نان های سبوس دار، افزایش فعاليت بدنی و ورزش منظم و خواب و استراحت کافی از دیگر مواردی بود که بر لزوم اجرای آن تاکید شد.

 

همچنین برای کنترل استرس خود آموزش ببینید تا آن را به نحو مطلوبی، مدیریت کنید و از گرفتن رژيم های خيلی سخت، کم كالری و خودسرانه، بپرهیزید.

 

انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور برای بهبود برنامه غذایی و کنترل مصرف انرژی، انتخابهای مناسب در هر گروه غذایی را به شکل زیر تقسیم بندی کرد ه است:

 

گروه‌ نان و غلات:

 

برای افزایش ارزش غذایی برنج، آن را به صورت انواع پلوهای مخلوط با حبوبات و سبزی ها مثل لوبیاپلو و سبزی‌پلو تهیه و مصرف کنیم.

 

برای بهره‌مندی از فیبرغذایی موجود در سبوس، پشت نانها به ویژه نان بربری را با برس تمیز نکنیم.

 

برای پیشگیری از اضافه‌وزن و چاقی، در برنامه غذایی خود، تا حد امکان نان‌های سبوس‌دار را جایگزین نان‌های تهیه شده با آرد سفید کنیم.

 

گروه سبزی‌ها و میوه‌ها:

 

برای تأمین انواع ویتامین‌و مواد معدنی مورد نیاز خود، تا حد امکان سبزی‌ها و میوه‌های تازه را در برنامه غذایی خود بگنجانیم.

 

برای حفظ مواد مغذی سبزی‌ها و عدم افزایش کالری آنها، از سرخ کردن آنها پرهیز کنیم.

 

تا حد امکان از مصرف انواع سبزی‌های کنسروشده و کمپوت های میوه صنعتی، پرهیز کنیم.

 

گروه شیر و لبنیات کم چرب:

 

برای حفظ سلامت خود، از انواع کم‌چرب شیر و لبنیات در برنامه‌غذایی خود استفاده کنیم.

 

برای پیشگیری از اضافه‌وزن و چاقی، تا حد امکان از انواع بستنی‌های پاستوریزه ساده و کم چرب به جای انواع پرچرب و غیرپاستوریزه آن استفاده کنیم.

 

گروه گوشت و جانشینهای آن:

 

تا حد امکان از مصرف انواع گوشت‌های فرآوری‌شده صنعتی مانند سوسیس و کالباس، پرهیز کنیم.

 

تا حد امکان از مصرف  امعا و احشای دام‌ها و طیور مانند دل، جگر و قلوه، خودداری کنیم.

 

از مصرف فرآورده‌های صنعتی نیمه‌آماده مانند ناگت و شنیسل مرغ پرهیز کنیم.

 

برای حفظ سلامت، از مصرف بال و پوست مرغ خودداری کنیم.

 

برای پیشگیری از تشکیل مواد مضر روی سطح انواع گوشت قرمز و سفید، از کباب کردن آن روی آتش مستقیم زغال پرهیز کنیم.

 

انواع چربی، شیرینی و سایر موارد:

 

برای حفظ سلامت، تا حد امکان مصرف روغن و چربی را در برنامه غذایی خود، کاهش دهیم.

 

برای کاهش مصرف روغن مصرفی، از انواع روشهای پخت مناسسب مانند بخارپز و آبپز کردن و پخت در فر به جای سرخ‌کردن استفاده کنیم.

 

در برنامه غذایی خود، انواع روغن‌های مایع گیاهی را جایگزین انواع روغنهای جامد صنعتی (مانند روغن نباتی جامد) و سنتی ( مانند دنبه) کنیم.

 

برای پیشگیری از تشکیل مواد سرطانزا و مضر، از روغن های مایع، برای سرخ‌کردن غذاها استفاده نکنیم.

 

تا حد امکان از خوردن غذاها و دسرهای پرچرب و شیرین خودداری کنیم.

 

برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی، از انواع چاشنی‌های سالم مانند آبلیموی تازه طبیعی به جای انواع سس‌های پرچرب، استفاده کنیم.

 

برای پیشگیری از ابتلا به پرفشاری خون، از مصرف بیش از حد نمک هنگام تهیه و خوردن غذا، خودداری کنیم.

 

برای حفظ تندرستی و نشاط خود برنامه غذایی صحیح به همراه فعالیت بدنی مناسب کافی داشته باشیم.

 

انتهای پیام/

 

کدخبرنگار:7701س.ق

  • گروه خبری : اخبار سلامت
  • کد خبر : 103551
کلید واژه