اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/06/29 - 10:51
  • بازدید : 667
  • تعداد بازدید : 663
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

یک توصیه‌ ساده اما مهم برای پیشگیری از سرماخوردگی

با فرارسیدن فصل پاییز شیوع بیماری‌های تنفسی از جمله سرماخوردگی و آنفلوآنزا شدت می‌گیرد. شست و شوی دست‌ها ساده‌ترین روش‌ برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های ویروسی است که نباید آن را فراموش کرد.

به گزارش گروه ترجمه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اجرای یک استراتژی عملیاتی برای پیشگیری از سرماخوردگی، نیاز به طراحی سخت و پیچیده‌ای ندارد؛ فقط کافی است سه کلمه ساده را به خاطر بسپارید: دستان خود را بشویید!

 

 

هیچ راز پنهانی پشت این جمله وجود ندارد، شما فقط باید سعی کنید از شیوع سرماخوردگی جلوگیری کنید.

 

 

چگونه به ویروس سرماخوردگی آلوده می‌شوید؟

 

 

راه اصلی انتقال سرماخوردگی لمس اشیایی است که آلوده به میکروب سرماخوردگی هستند. زمانی که فرد بیمار سرفه یا عطسه می‌کند، قطرات کوچک حاوی میکروب روی مکان‌هایی مانند دستگیره در، تلفن و صفحه کلید کامپیوتر فرود می‌آید، یا ممکن است فرد بیمار با دست، دهان و بینی خود را زمان سرفه یا عطسه بپوشاند و سپس با همان دست اشیا را لمس کند و شما نیز همان نقطه تماس داشته باشید.

 

 

موضوع جایی نگران کننده می‌شود که با دستان آلوده دهان و بینی خود را لمس کنید.

 

 

چرا شست و شوی دست موثر است؟

 

 

برخی از ویروس‌ها و موجودات زنده کوچکی که باعث سرماخوردگی می‌شوند، می‌توانند ساعت‌ها روی سطوح زنده بمانند. شستن مرتب دست‌ها بهترین راهکار برای جلوگیری از ورود آنها به داخل بدن شما است. البته، اگر خودتان به این ویروس مبتلا باشید، شستن دست‌ها و بدن‌تان، مانع از انتشار میکروب خواهد شد.

 

 

آزمایشی تحت عنوان «توقف سرفه» در یک مرکز فرماندهی آموزش سربازی در ایالت ایلینوی، واقع در غرب آمریکا آغاز شد. به عنوان بخشی از این برنامه، به شرکت کنندگان گفته شد که دست‌های خود را حداقل پنج بار در روز بشویند. پس از دو سال، این تیم 45 درصد موارد کمتری از بیماری‌های تنفسی را در میان سایر شرکت کنندگان تجربه کردند.

 

 

روش صحیح شستن دست‌ها

 

بسیاری از ما آنقدر سرمان شلوغ است که فراموش می کنیم دست های خود را به روش صحیح بشوییم:

 

ابتدا دستان خود را با آب خیس کنید. سپس صابون را اضافه کنید.

 

آنها را به مدت 20 ثانیه کاملا روی هم ماساژ دهید. اطمینان حاصل کنید که مچ دست، بین انگشتان و زیر ناخن‌ها را فراموش نکرده‌اید. اگر زمان داشتید، از یک برس ناخن استفاده کنید، زیرا میکروب ها اغلب زیر ناخن‌ها پنهان می‌شوند.

 

بعد از شستن کامل دست‌ها، آن‌ها را با یک حوله کاغذی تمیز یا خشک کن هوا خشک کنید.

 

اگر در یک دستشویی عمومی هستید، شیر آب را با دستمال کاغذی ببندید. سعی کنید در را با شانه باز کنید یا از دستمال کاغذی دیگری برای چرخاندن دستگیره استفاده کنید.

 

شستن دست‌ها را جدی بگیرید!

 

در طول روز باید مرتب دست‌ها را بشویید. به عنوان مثال، این کار را قبل و بعد از غذا خوردن، بعد از استفاده از حمام، بعد از مدرسه، و بعد از دست زدن به گوشت خام، سبزیجات شسته نشده یا زباله انجام دهید.

 

همچنین پس از سرفه، عطسه یا دست زدن به حیوان خانگی دست‌های خود را کامل بشویید. اگر از کودک نگهداری می‌کنید، قبل و بعد از تعویض پوشک کودک و قبل و بعد از شیر خوردن نیز این کار را تکرار کنید.

 

اگر به روشویی دسترسی نداشتید...

 

اگر امکان شستشوی دست‌ها وجود ندارد، همیشه یک ضدعفونی کننده الکلی برای دست همراه داشته باشید‌ که حداقل دارای 60 درصد الکل باشد و تمام سطح دست، انگشتان و مچ دست خود را با آن صد عفونی کنید.

 

 

منبع خبر: WebMD

انتهای پیام/

کد خبرنگار: 7702 ی.ق

  • گروه خبری : اخبار سلامت
  • کد خبر : 131696

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.

اخبار مهم دیگر:

توصیه‌هایی برای پیشگیری از گریپ یا آنفلوانزا
توصیه‌هایی برای پیشگیری از گریپ یا آنفلوانزا
متخصص بیماری های عفونی با تاکید بر اهمیت پیشیگری در شیوع بیماری گریپ(انفلوانزا) به مبتلایان توصیه کرد: درصورت داشتن علایم بیماری از حضور در جامعه و مدرسه در روزهای اول بیماری خودداری کنید.
همه چیز در مورد آنفلوآنزا و راه درمان آن
همه چیز در مورد آنفلوآنزا و راه درمان آن
با فرا رسیدن فصول سرد سال احتمال مبتلا شدن به سرماخوردگی و آنفلوآنزا و شیوع آن به‌ویژه در کودکان و سالمندان افزایش می‌یابد اما علایم و راه‌های درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا تفاوت‌هایی دارند که باید با آگاهی از آن‌ها با این دو بیماری جدی مقابله کرد.