ارایه خدمات به بیماران سرطانی در بیمارستان شهدای تجریش
مرکز رادیوآنکولوژی بیمارستان شهدای تجریش، یکی از مراکز ارایه خدمات تشخیصی، درمانی و توانبخشی به بیماران مبتلا به انواع سرطانها در کشور است و دستاوردهای آموزشی و پژوهشی منحصر به فردی در کارنامه خود دارد.
مرکز رادیوآنکولوژی بیمارستان شهدای تجریش، یکی از مراکز ارایه خدمات تشخیصی، درمانی و توانبخشی به بیماران مبتلا به انواع سرطانها در کشور است و دستاوردهای آموزشی و پژوهشی منحصر به فردی در کارنامه خود دارد.
دکتر حمیدرضا میرزایی متخصص رادیوآنکولوژی در گفتوگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره خدماتی که در بخش رادیوآنکولوژی بیمارستان شهدای تجریش ارایه میشود، گفت: این بخش به عنوان یکی از مراکز محدود در کشور، از نیم قرن پیش فعالیت خود را آغاز کرده و در حال حاضر از پیشرفتهترین تجهیزات تشخیصی و درمانی برخوردار است.
عضو هیئت علمی دانشگاه از درمان انواع سرطانها، از تومورهای جامد تا سرطان ارگانها مختلف بدن در این مرکز خبر داد و گفت: درمان سرطانهای مغز، سر و گردن، قفسه سینه از جمله ریه و سینه، دستگاه گوارشی، دستگاه تناسلی و سارکومها در شاخههای تخصصی و فوق تخصصی در مرکز رادیوآنکولوژی بیمارستان شهدای تجریش انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه این مرکز از معدود مراکزی است که خدمات براکی تراپی یا رادیوتراپی داخلی را نیز ارایه میدهد، عنوان کرد: براکی تراپی و درمان داخل حفرهای نوعی روش رادیوتراپی است که تجهیزات مورد نیاز آن در این مرکز وجود دارد و بیماران از اعزام به خارج از کشور بی نیاز هستند.
استاد دانشگاه از راهاندازی دستگاه پرتودرمانی تنظیم شده (IMRT: Intensity-modulated radiation therapy ) از نزدیک به 12 سال پیش خبر داد و گفت: مرکز رادیوآنکولوژی بیمارستان شهدای تجریش اولین مرکزی بود که به درمان بیماران سرطانی به کمک این تکنیک پیشرفته درمانی پرداخت.
دکتر میرزایی در ادامه با اشاره به نیاز برخی بیماران سرطانی به دریافت درمانهایی به جز رادیوتراپی و درمانهای وابسته به آن مثل سوزاندن با امواج رادیوفرکانس (Radio Frequency Ablation) به عنوان روش درمانی رادیوتراپی مداخلهای، اظهار کرد: بیماران با توجه به سطح و نوع درگیری ممکن است به غیر از رادیوتراپی نیاز به روشهای درمانی دیگری داشته باشند. درمانهای سیستمیک نظیر شیمی درمانی، تارگت تراپی (درمان هدفمند)، ایمونوتراپی (ایمنی درمانی)، هورمون تراپی و سایر درمانهایی که نیاز به تجهیزات فیزیکی رادیوتراپی ندارد و بیمار با داروهای تزریقی و خوراکی تحت درمان قرار میگیرد نیز از حدود 50 سال پیش در این مرکز ارایه میشود.
به گفته متخصص رادیوآنکولوژی، بیمارستان شهدای تجریش دارای 35 تخت بستری و 25 تخت سرپایی فعالی در زمینه خدمت رسانی به بیماران نیازمند درمان شیمی درمانی است.
وی با تاکید بر اینکه تمام مراحل تشخیص و درمان بیماران سرطانی در این مرکز انجام میشود، ادامه داد: کمتر مرکزی در کشور وجود دارد که این خدمات را به صورت جامع، از تشخیص، درمان اصلی و درمان عوارضی که روشهای همچون شیمی درمانی به دنبال دارد نظیر تب، اسهال، التهاب گوارشی و موکوزیت، ارایه دهد. بیمار با مراجعه به مرکز رادیوآنکولوژی بیمارستان شهدای تجریش، از روشهای نوین تشخیصی و تکنیکهای به روز دنیا برای درمان بیماری بهرهمند میشود. این مرکز که تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است، مرکزی ریفرال بوده و از داخل و خارج از کشور بیماران را پذیرش میکند و امور درمانی آنها را به صورت رایگان انجام میدهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: به عنوان مثال درمان رادیوتراپی IMRT در بخش خصوصی نزدیک به 150 میلیون تومان هزینه دارد، اما این خدمت در بیمارستان شهدای تجریش رایگان است و بیماران تحت پوشش بیمههای پایه نیز میتوانند از آن بهرهمند شوند.
دکتر میرزایی حضور اساتید پیشکسوت و صاحب نام را از دیگر مشخصههای ممتاز این مرکز دانست و گفت: حضور متخصصان و فوق تخصصان و همکاری جراحان توانمند در سایر رشتههای مرتبط با سرطان، کیفیت ارایه خدمت در این مرکز را منحصر به فرد کرده است. تمامی درمانگران در رشتههای نظیر جراحی عمومی، داخلی، زنان، مغز و اعصاب، عروق و ارتوپدی با بخش آنکولوژی همکاری دارند و گروه رادیولوژی و پاتولوژی نیز در حوزه تشخیصی سهم بسیار زیادی در نتیجه اثربخش بودن خدمات دارد. گروه طب فیزیکی نیز به منظور مراقبتهای ویژه بعد از درمان و کنترل درد در کنار مرکز درمان سرطان حضوری مستمر دارد.
استاد دانشگاه، در خصوص مزایای آموزشی این مرکز به عنوان دیگر مشخصههای بارز بیمارستان شهدای تجریش، تصریح کرد: مرکز رادیوآنکولوژی بیمارستان به عنوان یکی از مراکز منحصر به فرد تربیت فلوشیپ جراحی سرطان و جراحی سینه در کشور شناخته میشود.
وی ادامه داد: گروه رادیوآنکولوژی این بیمارستان نیز به منظور اجرای کوریکولوم آموزشی دستیاران در مقطع تخصص، مسئولیت آموزشی خود را به بهترین نحو انجام میدهند و رشته رادیوآنکولوژی یکی از دو رشته ای است که دوره دستیاری پنج ساله دارد و طی این دوره متخصصان با مطالب آموزشی و تجارب اساتید به نام دانشگاه آشنا میشوند.
به گفته دکتر میرزایی، این مرکز با مراکز تحقیقات مستقر در بیمارستان شهدای تجریش، از جمله مرکز تحقیقات سرطان، مرکز تحقیقات سلامت مردان و بهداشت باروری، مرکز تحقیقات طب فیزیکی و توانبخشی، مرکز تحقیقات علوم اعصاب و مرکز تحقیقات کاربرد لیزر در علوم پزشکی نیز همکاری پژوهشی دارد و طرحهای تحقیقاتی مشترکی را تعریف میکند.
وی همچنین به حضور فعال خیرین در عرصه درمان و اسکان بیماران مبتلا به سرطان در مجاورت بیمارستان اشاره کرد و گفت: موسسه خیریه بهنام دهش پور نزدیک به 30 سال است که در زمینه توسعه زیرساختهای فیزیکی و تامین تجهیزات تشخیصی و درمانی بیماران مبتلا به سرطان فعالیت دارد. همچنین بیماران نیازمند با ارایه مدارک و معرفی نامه میتوانند برای دریافت کمک هزینه داروهای درمانی نیز به این موسسه مراجعه کنند.
دکتر میرزایی در پایان از ایجاد اقامتگاه ویژه بیماران و همراهان آنها که از سایر شهرها به این مرکز درمانی مراجعه میکنند نیز خبر داد و گفت: این مرکز اقامتگاهی نزدیک به 20 سال است که خدمات اسکان و تغذیه مراجعان را به صورت رایگان ارایه میدهد.
انتهای پیام/
کد خبرنگار: 7702 ی.ق