اخبار

  • تاریخ انتشار : 1399/07/21 - 14:32
  • بازدید : 933
  • تعداد بازدید : 137
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

آموزش فرزند پروری موثربه کارکنان دانشگاه به صورت مجازی

کارگاه های آموزش مجازی فرزند پروری موثر به همت مرکز مشاوره دانشجویان دانشگاه ویژه کارکنان برگزار می شود.

کارگاه های آموزش مجازی فرزند پروری موثر به همت مرکز مشاوره دانشجویان دانشگاه ویژه کارکنان برگزار می شود.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی  (sbmu )به نقل از معاونت دانشجویی و فرهنگی، با توجه به نقش مهم و موثر والدین در فرزندپروری سلسله وبینارهای آموزشی توسط مرکز مشاوره دانشجویی در این حوزه برای ارتقای سطح دانش و آگاهی کارکنان دانشگاه طراحی و اجرا می شود.

براساس این گزارش تاکنون دو وبینار از این سلسله کارگاه های مجازی فرزندپروری موثر در 13 و20 مهرماه با تدریس فائزه سادات طاهری روانشناس و روان درمانگر حوزه کودک و نوجوان مرکز مشاوره برگزار شده و سومین جلسه آن نیز یکشنبه 27 مهرماه از ساعت 13-11 برگزار می شود.

فائزه سادات طاهری روانشناس کودک و نوجوان؛ فرزندپروری را مجموعه ای از دانش ومهارت های تربیتی کودکان به روشی سازنده و غیرمخرب برشمرد که راهی برای رشد توانایی ها ومهارت های کودکان واداره مشکلات رفتاری آنها محسوب می شود.

 وی با اشاره به سبک های فرزند پروری ( سخت گیرانه، سهل گیرانه، طرد کننده و مقتدرانه) به تبیین خصوصیات و ویژگی های هر سبک، نحوه رشد عاطفی و رفتاری و اختلالات رفتاری که هر کدام از این سبک ها برای فرزندان به همراه خواهد آورد پرداخت.

این درمانگر کودک و نوجوان، اقتصاد ژتونی را یکی از روش های موثر برای تقویت و توقف رفتارهای اشتباه کودکان ذکر کرد و ضمن تشریح کامل قوانین کلیدی استفاده از این تکنیک به سایر روش های توقف رفتار بد در کودکان اشاره کرد که استفاده از تکنیک مادربزرگ برای پاداش به کودکان وانجام فعالیت های دشوار، محروم ومحدود کردن کودکان در انجام یا ادامه فعالیت های لذت بخشی که با یک رفتار اشتباه در همان لحظه توام شده است برخی از این روش ها بود.

به گفته فائزه سادات طاهری در والدینی که با سبک فرزند پروری سلطه گر و سبک انضباطی خشک را به کار می برند اغلب به کار بردن تنبیه شایع است.

همچنین والدینی که سبک فرزند پروری آنها سهل گیر است، انتظارات یا وجود ندارد یا در حداقل ممکن است و ارتباط عموما باز است.این والدین اجازه می دهند که کودکان خودشان تصمیم بگیرند به جای این که آنها را هدایت کنند.

وی یادآور شد که والدین با سبک فرزندپروری طرد کننده که ممکن است دچار افسردگی و یا اعتیاد باشند نیزبه کودک اجازه می‌دهند هر کاری می‌خواهد انجام دهد، بدون آگاهی دادن یا مراقبت کردن از وی.

به گفته این روانشناس، والدینی که سبک تربیتی مقتدر را به کار می گیرند دارای  قوانین مشخصی در تربیت خود هستند و دلایلی  که توضیح می دهند ارتباط زیاد و مناسبی با درک کودک دارد. در این خانواده ها انتظارات و اهداف بالا و روشن وجود دارد و این سبک بهترین سبک تربیتی شناخته شده است.

وی با اشاره به نقش اعطای پاداش و قوانین کلیدی در تغییر رفتار اشتباه کودکان، خاطرنشان کرد که از این طریق می توان رفتارهای اشتباه کودکان را تغییر داد و شاهد کاهش میزان وشدت آنها بود. همچنین با اشاره به انواع پاداش هایی که می توان به کودک اعطا کرد یادآور شد که این پاداش ها به سه دسته مادی، فعالیتی و اجتماعی تقسیم می شوند.

فائزه سادات طاهری افزود: درصورتی که با رفتارهای اشتباه کودکان مواجه شدیم و تکنیک های تشویقی و دادن پاداش برای تغییر این رفتارها کفایت نکرد باید از روش های دیگری برای توقف رفتار استفاده کرد که محرومیت زمانی، روبرو کردن کودک با پیامدهای طبیعی رفتارش، مواجهه با پیامدهای منطقی رفتار، جبران رفتار اشتباه و سرزنش کردن از جمله این روش ها است.

براساس این گزارش سومین وبینار آموزش فرزند پروری موثر یکشنبه 27 مهرماه از ساعت 13-11 برگزار می شود.علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام  به پرتال مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجویان  به نشانی http://moshavereh.sbmu.ac.irمراجعه کنند.

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

  • گروه خبری : همایش و کنگره گالری
  • کد خبر : 97465
کلید واژه