اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/04/18 - 10:36
  • بازدید : 232
  • تعداد بازدید : 212
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
آگاهی؛ کلید سلامت زنان

به پوستتان اجازه تنفس بدهید

متخصص زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه جنس لباس زیر زنانه، یکی از عوامل تاثیرگذار در سلامت زنان است، گفت: بهترین جنس لباس زیر برای بانوان الیافی است که به پوست اندام های خصوصی شما اجازه تنفس بدهد و بهترین گزینه لباس زیر نخی است.

دکتر نظری در گفت‌و گو با خبرنگار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به تاثیر لباس زیر در سلامت زنان، اظهار کرد: نوع لباس زیری که زنان می‌پوشند در سلامت جسمی آنان اهمیت زیادی دارد.

 

وی افزود: انتخاب یک لباس زیر مناسب به راحتی، کیفیت، نوع پارچه استفاده شده و سایز آن بستگی دارد.

 

این متخصص زنان دانشگاه با اشاره به اینکه در زمان انتخاب یک لباس زیر مناسب، علاوه بر زیبایی، باید به نکات دیگر سلامت و بهداشت آن توجه ویژه داشت خاطرنشان کرد: در واقع چیزی که باید همیشه آن را در نظر بگیرید این است که آیا این لباس زیر به ناحیه واژن ضرر می‌رساند یا خیر، حتما برایتان پیش آمده که با پوشیدن یک شورت زنانه نامناسب، دچار بیماری عفونی شده باشید اما با تعویض آن مشکل شما بر طرف شده است.

 

این متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه در حالی که برخلاف جنس پنبه و نخ، لباس زیرهایی که از پارچه‌های دیگر همچون نایلون و اسپندکس ساخته می‌شوند، ممکن است پوست را تحریک کنند عنوان کرد: به علاوه آنها به دلیل غیر قابل تنفس بودن احتمال عفونت واژن را با حفظ رطوبت در مدت زمان طولانی افزایش می‌دهند.

 

وی در ادامه نسبت به استفاده از لباس‌های زیر تنگ و نشستن‌های طولانی هشدار داد و گفت: رطوبت لباس زیر سلامت شما تاثیرقرار می‌دهد، یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در سلامت بانوان، خشک بودن اندام خصوصی است، چرا که رطوبت زیادی که به واسطه‌ نشستن‌های طولانی مدت و استفاده از لباس‌های تنگ ایجاد می‌شود می‌تواند خطر عفونت واژن را به میزان زیادی افزایش دهد.

 

دکتر نظری ادامه داد: رطوبت به تنهایی باعث عفونت قارچی و باکتریایی زنان می‌شود اما این مورد اگر با گرمای تولید شده به دلیل اصطکاک مداوم و بیش از حد باشد، محیط مناسبی را برای رشد باکتری‌ها ایجاد می‌کند.

 

وی با بیان این که لباس‌های زیر پلاستیکی، تنگ و با فاق کوتاه محل مناسبی برای رشد باکتری است، ادامه داد: در برخی از مواقع مانند تمرین کردن در یک روز گرم و طاقت فرسا و یا نشست‌های طولانی مدت به دلیل تعرق زیاد ممکن است مجبور به تحمل لباس زیر خیس خود شوید، بنابراین باید هر چه سریعتر آن را با یک لباس زیر خشک و تمیز، تعویض کنید.

 

وی استفاده از لباس زیرهای ضد رطوبت و نخی را پیشنهاد کرد و ادامه داد: تنگ بودن لباس زیر نیز یکی دیگر از دلایل عفونت است بنابراین سعی کنید لباس زیری که انتخاب می‌کنید از لحاظ اندازه و سایز، متناسب شما باشد.

 

این عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به اینکه استفاده از لباس زیر تنگ، هوا را مسدود می‌کند و در نتیجه رطوبت را به دام انداخته و محیط مناسبی برای عفونت ایجاد خواهد کرد توضیح داد: پوشیدن لباس‌های زیر بسیار تنگ، با ایجاد فشار در نواحی شکم و ران، می‌تواند گردش خون را محدود کند و اعصاب این نواحی را مختل کند، بسیاری از زنان به دلیل استفاده طولانی مدت از لباس زیر تنگ دچار بیماری عفونت ادراری می‌شوند.

 

وی در ادامه درباره انتخاب مواد شوینده مناسب برای شست‌و‌شوی لباس زیر زنان نیز توضیحاتی داد و افزود: ممکن است به طور کلی بدن و پوست حساسی نداشته باشید اما حتی در این شرایط، استفاده از شوینده های معطر در ناحیه واژن و یا شستن لباس زیر، می‌تواند باعث خارش، حساسیت و عفونت شود؛ شوینده‌های معطر ممکن است پوست شما را تحریک کنند.

 

این متخصص زنان و زایمان دانشگاه با اشاره به اینکه لباس زیرهای خود را تا حد امکان با شوینده‌های ملایم و ضدحساسیت مثل صابون شست‌وشو دهید تا خطر عفونت کاهش پیدا کند، اظهار کرد: شست‌و‌شوی شورت به روش مناسب و آویزان کردن آن در برابر نور خورشید، یکی از موارد تاثیر لباس زیر در سلامت زنان است.

 

وی درباره نحوه‌ شست‌و‌شوی لباس زیر توضیحاتی داد و گفت: پس از شست‌و‌شوی لباس زیر به مدت ۳۰ دقیقه، آن را بر روی حرارت و گرمای ملایم بگذارید تا خشک شود، سعی کنید هنگام شست‌و‌شو، لباس زیرهای کثیف را با تمیز ترکیب نکنید، بهتر است لباس‌زیرها را جدا از بقیه لباس ها و شلوارها شست‌و‌شو دهید، اگر می‌خواهید لباس زیرهای خود را با ماشین لباسشویی بشویید، قبل از گذاشتن آنها در ماشین، دستگاه را با آب گرم و سفیدکننده (نصف فنجان سفیدکننده، چرخش و تخلیه کامل) بشویید تا دستگاه کاملا ضدعفونی شود.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه در ادامه با اشاره به اینکه پوشیدن طولانی مدت لباس زیر، باعث جذب عرق و رطوبت و در نتیجه منجر به عفونت می‌شود، توصیه کرد: روزانه یک تا دوبار لباس زیر خود را عوض کنید، به علاوه بیش از شش ماه تا یکسال، لباس زیر را نگه ندارید. همچنین  در روز یک بار لباس زیر خود را جایگزین کنید اما در صورت شرایط خاص مانند ترشحات واژن، باید تعداد دفعات بیشتری در روز اینکار انجام شود.

 

وی یادآوری کرد: هر چقدر که واژن و اندام خصوصی شما بیشتر نفس بکشد و تنفس کافی وجود داشته باشد، بدن شما نیز راحت تر خواهد بود، در مواقعی که به دلایل مختلفی همچون رطوبت، پوشیدن لباس زیر نامناسب و یا استفاده مداوم و متوالی از لباس زیر و داشتن بدنی حساس دچار عفونت شدید، می‌توانید از پوشیدن لباس زیر خودداری کنید.

 

دکتر نظری در ادامه با بیان اینکه لباس زیر جذب و چسبان باعث تحریک و عفونت واژینال می‌شود، گفت: برخی از انواع طرح و مدل های لباس زیر که ظاهری فانتزی و بندی دارند باعث عفونت مخمری، ادراری و باکتریایی می‌شوند، به همین دلیل پوشیدن روزانه و مداوم این سبک از لباس زیرها می‌تواند به سلامت بانوان آسیب برساند، بنابراین بهتر است به جز مواقع خاص و ضروری از پوشیدن این لباس‌ها خودداری کنید.

 

در زمان خرید لباس زیر، حتما قبل از استفاده برای اولین بار آن را بشویید، این توصیه دیگر این عضو هیئت علمی دانشگاه برای کاهش از ابتلا به عفونت‌های احتمالی در زنان است.

 

وی افزود: با توجه به اینکه لباس زیر، بعد از تولید، به انبار‌ها انتقال داده شده و در مکان‌های مختلف قرار داده می‌شود، توصیه می‌شود حتما قبل از استفاده از لباس زیر برای اولین بار، حتما آن را بشویید.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار:7701س.ق

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 144270
کلید واژه