اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/12/02 - 09:35
  • بازدید : 352
  • تعداد بازدید : 310
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
با حضور روسای سه دانشگاه و نماینده گروه مپنا؛

تفاهم‌نامه کنسرسیوم چهارجانبه فناوری سلامت به امضا رسید

تفاهم نامه کنسرسیوم چهارجانبه فناوری سلامت با حضور روسای سه دانشگاه‌ علوم پزشکی شهیدبهشتی، شریف و شهید بهشتی و گروه مپنا در مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی شهدای تجریش به امضا رسید.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه در آیین امضای این تفاهم‌نامه ضمن بیان سخنانی انعقاد این کنسرسیوم چهارجانبه را به فال نیک گرفت و گفت: این کنسرسیوم حسن مطلع یک حرکت بزرگ ملی در همکاری دانشگاه‌ها و‌ مراکز تحقیقاتی است.

 

وی تشکیل کنسرسیوم را یکی از هوشمندانه ترین رویکردها برای تحقق همگرایانه بین دستگاه‌های مختلف و اجتناب از نگاه بروکراتیک و سلیقه‌‌ای برشمرد و نهاد کنسرسیوم را یکی از چالاک‌ترین ظرفیت‌ها دانست.

 

دکتر زالی با اشاره به ویژگی‌های کنسرسیوم آن را دینامیک و قابل رصد و‌کمی‌سازی برشمرد و انتخاب نام کنسرسیوم برای این سازمان را نشاندهنده نگاه آینده نگارانه دانست.

 

رییس دانشگاه با بیان این که علم امروز به سرعت به سمت‌ رشته‌های بین بخشی پیش می‌رود گفت: رشته‌های بین بخشی دریچه‌های نوینی هستند و تشکیل این کنسرسیوم نیز در راستای تحقق این موضوع است.

 

وی در ادامه سخنان خود به دلایل انتخاب بیمارستان شهدای تجریش  برای میزبانی این کنسرسیوم اشاره کرد.

 

به گفته وی بیمارستان شهدای تجریش یکی از قدیمی‌ترین بیمارستانها و مرکز ارجاع کشوری بیماری های مختلف است.

 

وی پژوهش محورترین بیمارستان بالینی دانشگاه را این مرکز ذکر کرد و  یادآور شد: پژوهشکده و‌ مراکز تحقیقاتی متعددی در این بیمارستان  مستقر هستند و دارای یکی از بهترین مراکز توسعه بالینی دانشگاه است.

 

دکتر زالی با اشاره به اقدامات و عملکرد برجسته علمی مرکز تحقیقات پوست دانشگاه به بیان توضیحاتی درخصوص انتخاب مرکز تحقیقات پوست به عنوان میزبان این کنسرسیوم پرداخت و گفت: این کنسرسیوم بسیار جامع است و بهترین مصداق برای ظرفیت سازی و ممارست و رفع چالش‌های موجود و تحقق کنسرسیوم،  مرکز تحقیقات پوست است.

 

رییس دانشگاه ببیماری‌های پوستی را یکی از چالش‌های نظام سلامت و از جمله بیماری‎های مزمن، فرسایشی و همراه با رنج برای بیمار برشمرد.

 

وی با اشاره به افزایش بیماری‌های پوستی بر اثر تغییرات اقلیمی و افزایش شیوع سرطان پوست در کشور، بهترین مصداق  تحقق این کنسرسیوم را مرکز تحقیقات پوست عنوان کرد.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به این که آخرین فناوری‌های نوین دنیا مربوط به پوست است، گفت: در حال حاضر روی لبه دانش قرار داریم و به دلایل مذکور این مرکز تحقیقات باید نقطه آغازین و گرانیگاه این کنسرسیوم باشد.

 

دکتر زالی سابقه کار بالینی، ارتباط خوب با صنعت، درهم تنیدگی با نیازهای جامعه، انجام تحقیقات کاربردی و جامعه محور بودن را از جمله ویژگی های بارز مرکز تحقیقات پوست دانشگاه برشمرد که می تواند به تحقق اهداف این کنسرسیوم کمک کند.

 

وی با تاکید بر عرصه محوری کنسرسیوم افزود: برای شکل گیری این کنسرسیوم یک ساز و کار و متدلوژی متفاوت نیاز است.

 

دکتر زالی از بازیگران چهارگانه این کنسرسیوم خواستار شد که به صورت عرصه محور عمل کرده و بخش بالینی مرکز تحقیقات پوست بیمارستان شهدای تجریش را محل اصلی فعالیت خود قرار دهند.

 

وی فیلد کنسرسیوم را مرکز تحقیقات پوست و معاونت‌های تحقیقات و فناوری سه دانشگاه را فوکال پوینت‌ها عنوان کرد.

 

راه اندازی مرکز رشد مشترک چهارگانه، شرکت‌های دانش بنیان مشترک، راه اندازی رشته‌های پست داک (پسا دکتری) مشترک از دیگر پیشنهادها و تاکیدات رییس دانشگاه در این نشست بود.

 

دکتر زالی در ادامه به بیان چند طرح کلی در حوزه پوست برای این همکاری‌ها از جمله پرینترهای سه بعدی پوست، پچهای پوستی هوشمند، اسکنرهای پوستی، نرم افزارهای تشخیص انواع بیماری های پوستی  و…  پرداخت و یکی از فیلدهای بکر برای فعالیت هوش مصنوعی را در حوزه پوست برشمرد.

 

دکتر سید عباس موسوی رییس دانشگاه شریف نیز این کنسرسیوم و ارتباط چهار مجموعه را به فال نیک گرفت و ابراز امیدواری کرد که منجر به نتایج خوبی برای جامعه و مردم شود.

 

وی با اشاره به پیشرانی دانشگاه شریف در حوزه فناوری هوش مصنوعی  خاطرنشان کرد: تمرکز ما در حوزه سلامت بر مهندسی پزشکی و علوم پایه است و اغلب دانشکده‌های ما با مهندسی پزشکی و به طور خاص حوزه سلامت ارتباط پیدا کردند.

 

وی  یاداور شد که این کنسرسیوم می‌تواند ارتباط چهار مجموعه را متناسب با نیاز جامعه و حوزه سلامت پیش ببرد و کشور و مردم از برکات آن بهره‌مند شوند.

 

دکتر سیدمحمود رضا آقا میری رییس دانشگاه شهیدبهشتی  نیز با اشاره به تعامل و ارتباط خوب دو دانشگاه مزین به نام شهیدبهشتی، فعالیت این کنسرسیوم را بسیار ارزشمند برشمرد.

 

وی با اشاره به ورود دانشکده‌های مختلف این دانشگاه به مسایل مربوط به حوزه پزشکی و سلامت، آمادگی کامل برای این همکاری چهارجانبه را اعلام کرد.

 

وی این اقدام ارزشمند را بسیار مهم و ضروری دانست و  گام مثبتی در راستای توسعه و‌پیشرفت برشمردو گفت: برای آغاز این حرکت آما‌گی کامل داریم.

 

 

در ادامه  دکتر علیرضا یزدی زاده  قائم مقام گروه مپنا به بیان تاریخچه ورود این شرکت به  حوزه سلامت پرداخت.

 

 

وی ضمن تشریح  اقدامات این شرکت در حوزه سلامت از ابتدا تاکنون به همکاری‌های شرکت با دانشگاه در دوران کرونا اشاره کرد.

 

وی با اشاره به این که مپنا در حوزه‌های مختلف با دانشگاه‌ها همکاری می‌کند ابراز امیدواری کرد که این کنسرسیوم به نتایج ارزنده و کاربردی  برای مردم و جامعه منجر شود.

 

دکتر افشین زرقی معاون تحقیقات و‌فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز هدف از انعقاد این کنسرسیوم چهارجانبه را هم افزایی و گسترش همکاری‌های بین بخشی برشمرد.

 

 

وی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه های جداگانه با مجموعه‌های مذکور پیش از این گفت:  دبیرخانه این کنسرسیوم در بیمارستان شهدای تجریش و مرکز تحقیقات پوست مستقر می‌شود و سایر مجموعه‌ها  نیز در طرح‌های تعیین شده همکاری خواهند کرد.

 

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه در ادامه سخنان خود با اشاره به وجود بزرگترین پارک علم و فناوری سلامت در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ۲۱۹ شرکت دانش بنیان در این پارک مستقر هستند و تاکنون ۷۵۰ محصول را وارد بازار کرده ایم.

 

دکتر حمیده مروج فرشی رییس مرکز تحقیقات پوست دانشگاه  نیز در این نشست ضمن ارایه گزارشی به تبیین مطالعات متعدد، پروژه‌ها واقدامات نوین صورت گرفته در این مرکز پرداخت.

 

وی به  پروژه  کشت سلول‌های مزانشیال و پوست مصنوعی در سال ۸۴  و پانسمان سلولی اشاره کرد.

 

دکتر مروج یاداور شد که برای بهینه کردن پانسمان‌های سلولی پروژه‌ای مشترک با سایر مراکز انجام شد که هم اکنون در مرحله ثبت اختراع قرار دارد. 

 

به گفته دکتر مروج پانسمان تولید شده  ۱۵ روز بر روی زخم می‌ماند و‌ نیاز به تعویض ندارد  و پس از بسته شدن زخم  پانسمان خود به خود می‌افتد.  بسیاری از این زخمها پس از بهبود بدو‌ن اسکار  زخم هستند.

 

دکتر مروج ساخت لیزرهای مختلف و پلاسما را  از دیگر پروژه‌های این مرکز برشمرد که به صورت مشترک با سایر دانشگاه‌ها انجام شده است.

 

وی ابراز امیدواری کرد که این کنسرسیوم سرآغاز خوبی برای انجام پروژه‌های کاربردی برای خدمت رسانی به مردم و بیماران باشد.

 

دکتر حسن حدادپور معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه شریف نیز در این نشست گفت: در ۱۰ سال گذشته بیش از ۱۰ درصد تحقیقات این دانشگاه در حوزه سلامت بوده است که مرحله بالینی آن‌ها نیز باید انجام شود.

 

وی نیز ابراز امیدواری کرد که این قرارداد مشارکت منجر به نتایج خوبی شود.

 

در خاتمه این مراسم  تفاهم نامه کنسرسیوم چهارجانبه فناوری سلامت به امضای روسای سه دانشگاه (علوم پزشکی شهیدبهشتی، شهیدبهشتی ، شریف) و نماینده گروه مپنا رسید.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700س.ع

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 152812
کلید واژه