• تاریخ انتشار : 1396/06/08 - 13:11

تقدیر رئیس اداره غدد وزارت بهداشت از اجرای برنامه غربالگری نوزادان در دانشگاه

دکتر یاراحمدی رئیس و کارشناسان اداره غدد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به همراه دکتر کبارفرد رئیس آزمایشگاه مبتکران هدف، 28مردادماه از مرکز نمونه گیری مرکز خدمات جامع سلامت مهندس نادر تحت پوشش مرکز بهداشت شمال تهران بازدید کردند.

در این بازدید که با هدف بررسی روند اجرای برنامه غربالگری نوزادان و زیرساخت های برنامه انجام شد، دکتر فربخش رئیس گروه پیشگیری و مدیریت بیماری های غیرواگیر و صفایی کارشناس برنامه غربالگری نوزادان معاونت امور بهداشتی، دکتر آذربرزین کارشناس مسئول غیرواگیر و اردستانی کارشناس برنامه از مرکز بهداشت شمال تهران، هیأت بازدید کننده را همراهی کردند.
در طی این بازدید رئیس اداره غدد ضمن ارزیابی عملی نحوه نمونه گیری از نوزادان در مرکز مذکور، با بیان این مطلب که برنامه غربالگری نوزادان از 12 سال پیش در کشور شروع شده و در حال حاضر به پوشش بیش از 95 درصد رسیده است؛ بر لزوم بسط و گسترش برنامه به منظور تشخیص بیماری های شایع دوران نوزادی تأکید نمود.
وی در ادامه از فعالیت های انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در راستای اجرای برنامه به خصوص فعالیت های انجام شده در جهت کاهش نمونه های نامناسب نوزادان، تقدیر و تشکر کرد.
گفتنی است برنامه غربالگری هیپوتیروئیدی نوزادان از سال 1384 آغاز شد و در سال 1386 غربالگری دو بیماری فنیل کتونوری و G6PD در دستورکار قرار گرفت. در حال حاضر بیش از 100 مرکز غربالگری نوزادان در سطح دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی وجود دارد و ازآغاز اجرای برنامه تاکنون بیش از 500 هزار نوزاد مورد غربالگری قرار گرفته و با تشخیص زودرس بیماری در نوزادان مبتلا از عوارض جبران ناپذیر این بیماری ها از جمله عقب ماندگی های ذهنی جلوگیری شده است.