اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/03/20 - 06:46
  • بازدید : 1491
  • تعداد بازدید : 1376
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در بیمارستان طالقانی صورت گرفت؛

خارج کردن توده 24 کیلویی از بدن بیمار

جراحی لیپوسارکوم برای بیمار 46 ساله‌ با درگیری بخشی از ارگان‌های بدن و عروق اصلی، در بیمارستان طالقانی با موفقیت انجام شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر حسام الدین اقلیمی متخصص جراحی و فلوشیپ پیوند کبد و مجاری صفراوی درباره بیمار 46 ساله‌ای که با توده شکمی ارجاع داده شد، گفت: فرد پیش از این متوجه وجود توده‌ای در قسمت کشاله ران شده که به تدریج رشد و به سمت ناحیه شکم گسترش پیدا کرده بود. به دلیل پیگیری نکردن بیمار و ترس از عمل جراحی، این توده بزرگ‌تر شد تا اینکه به ما ارجاع داده شد.

 

 

وی ادامه داد: لیپوسارکوم‌ها توده‌های بدخیمی هستند که در سلول‌های چربی ایجاد می‌شوند. سابقه برداشتن چربی در قسمت کشاله ران در پرونده پزشکی بیمار وجود داشت که 15 سال پیش انجام شده بود. به مرور زمان در محل عمل قبلی، توده چربی جدید لمس شده و گسترش پیدا کرده بود و با رشد این توده، کلیه سمت چپ، قسمت چپ روده و عروق اصلی شکم و پای سمت چپ درگیر شد که این موضوع جراحی را سخت تر کرد.

 

 

به گفته دکتر اقلیمی، عمل جراحی این فرد حدود 9 ساعت به طول انجامید. توده همراه با کلیه سمت چپ و قسمت چپ روده بزرگ برداشته و از عروق اصلی اندام تحتانی چپ جدا شد.

 

 

متخصص جراحی افزود: خوشبختانه با همکاری با تیم بیهوشی این عمل جراحی موفقیت آمیز انجام شد و بیمار پس از گذراندن مدت کافی بستری در بخش مراقبت ویژه، به بخش عادی منتقل شد.بیمار در وضعیت عمومی مطلوب است و جراحی عارضه ‌ای به دنبال نداشت.

 

 

دکتر اقلیمی با اشاره به اینکه توده حدود 24 کیلوگرم وزن داشت، عنوان کرد: نکته مهم در این قبیل عمل‌ها برداشتن کامل ضایعه است، چراکه قاعدتا این ضایعه‌ها، توده‌های بدخیمی هستند و نباید اثری از آن در بدن باقی بماند. پس از جراحی نیز در صورت لزوم باید برای رادیوتراپی اقدام شود.

 

 

 

 

وی تصریح کرد: هرگونه توده‌ غیرطبیعی در بدن نیاز به بررسی پزشک و در صورت نیاز تجویز سونوگرافی، سی تی اسکن و ام ار آی دارد. مراجعه زودهنگام افراد منجر به تشخیص به موقع و کم بودن وسعت جراحی خواهد شد. از طرفی متاسفانه چون شیمی درمانی موثری برای این نوع توده وجود ندارد، بهترین درمان جراحی است، از همین رو تمام توده، همراه با ارگان‌های درگیر باید خارج شود.

 

 

دکتر محسن آرین نیک متخصص بیهوشی و استادیار بیهوشی دانشگاه نیز در خصوص این جراحی عنوان کرد: پیش از عمل جراحی، در کلینیک بیهوشی مشاوره قلب و ریه و پیگیری بیمار انجام و سعی شد از تمام ظرفیت موجود در بیمارستان برای انجام عمل جراحی استفاده شود.

 

 

وی ادامه داد: بیمار توده وسیع شکمی داشت و علاوه بر درگیری کلیه و روده، عملکرد ریه نیز تا حدودی مختل شده بود، این موضوع چالشی را در بیهوشی ایجاد کرد که خوشبختانه به کمک مانیتورینگ‌های روتین و مانیتورینگ‌های تهاجمی حسن عمل برای بیمار، جراحی موفقیت آمیز بود.

 

 

دکتر محسن آرین نیک اظهار کرد: با توجه به طولانی بودن زمان جراحی، خون، فرآورده‌های خونی و مایعات برای بیمار تامین شد و شرایط قلبی و عروقی بیمار پایدار ماند.

 

 

انتهای پیام/

کد خبرنگار: 7702 ی.ق

 

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 127569

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.

اخبار مهم دیگر:

توده 10 کیلویی از شکم بیمار 60 ساله خارج شد
توده 10 کیلویی از شکم بیمار 60 ساله خارج شد
در مرکز پزشکی آموزشی و درمانی مهدیه توده 10 کیلویی از شکم بیمار 60 ساله ای خارج شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه: تشخیص زودهنگام مهم ترین عامل درمان توده های سر و گردن است
عضو هیئت علمی دانشگاه: تشخیص زودهنگام مهم ترین عامل درمان توده های سر و گردن است
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه مهمترین عامل در درمان توده های سرو گردن تشخیص زودهنگام است، عوامل محیطی، استفاده از برخی داروها، رژیم های غذایی نادرست، مصرف سیگار، مواد مخدر، الکل و عوامل متعدد ژنتیکی و محیطی را از عوامل موثر در ایجاد این تومورها دانست.