اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/11/24 - 16:03
  • بازدید : 275
  • تعداد بازدید : 256
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

دوبرابر شدن مرگ ناشی از سرطان بین مردان تا ۲۰ سال آینده

رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه مردان معمولا تا مراحل پیشرفته به بررسی بیماری‌های خود نمی‌پردازند، گفت: بر اساس اعلام سازمان ملل مرگ ناشی از سرطان بین مردان در ۲۰ سال آینده دو برابر می‌شود.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، در این نشست خبری که امروز چهارشنبه 24 بهمن ماه در مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی شهدای تجریش برگزار شد، دکتر محمد اسماعیل اکبری به بررسی آخرین وضعیت سرطان در جهان و ایران و تشریح درمان‌های نوین سرطان پرداخت.


وی سرطان پستان را شایعترین سرطان در بین زنان و مردان ایرانی برشمرد و سرطان‌های پروستات، معده ، روده بزرگ، مثانه، ریه، تیروئید ، مغز ، مری و تخمدان را از جمله 10 سرطان شایع در کشور عنوان کرد.


دکتر اکبری گفت: براساس نتایج تحقیقات صورت گرفته رشد سرطان در ایران چند برابر رشد جمعیت است، در حالی که در جهان معمولا رشد بیماری با رشد جمعیت همسو است.


رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه با اشاره به آمار ابتلا به سرطان در زنان و مردان گفت: به طور کلی مردان بیش از زنان به سرطان مبتلا می‌شوند.


وی افزود: به ویژه اگر سرطان پستان را از این لیست حذف کنیم، میزان ابتلای مردان بسیار بیشتر است.


وی با اشاره به این که مردان کمتر به فکر سلامت خود هستند و معمولا تا مراحل پیشرفته به بررسی بیماری‌های خود نمی‌پردازند بر لزوم اطلاع رسانی و حساسیت‌زایی مردان در این خصوص تاکید کرد.


دوبرابر شدن مرگ ناشی از سرطان بین مردان در ۲۰ سال آینده


رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه خاطرنشان کرد: براساس اعلام سازمان ملل مرگ ناشی از سرطان بین مردان در ۲۰ سال آینده دو برابر می‌شود.


وی ضمن ارایه گزارشی به میزان شیوع سرطان در سنین مختلف اشاره کرد و یادآور شد: میزان سرطان در اطفال کمتر است و حدود دو و نیم درصد سرطانها در اطفال زیر 12 سال بروز می کند و هر چه سن بیشتر می‌شود میزان ابتلا به سرطان افزایش می‌یابد و بیشترین شیوع سرطان در سنین بالای 60 تا 70سال است.


رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه براساس نتایج مطالعات این مرکز گفت: براساس داده های ملی مرگ ناشی از سرطان از سال کمتر از قبل شده است که نشان دهنده این است که توانمندی ما برای کنترل سرطان در حد کشورهای پیشرفته دنیا است.
رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه ادامه داد: گرچه هم اکنون سرطان در جهان و ایران دومین علت مرگ است و شاید در آینده به اولین علت مرگ مبدل شود اما وضعیت ما در کنترل آن خوب است.


سرطان معده؛ کشنده‌ترین سرطان بین زنان و مردان

دکتر اکبری کشنده ترین سرطان در دو جنس را سرطان معده ذکر کرد و پس از آن سرطان ریه ، کبد، روده بزرگ، پروستات، پستان و مری را در رده های بعدی کشندگی دانست.


وی سرطان کشنده معده را یک مسئله اجتماعی عنوان کرد که به عوامل اجتماعی مختلفی از جمله تغذیه، مسکن، آب و هوا، بهداشت، مصرف مواد غذایی داغ، دخانیات و.. بستگی دارد.


وی کنترل و پیشگیری سرطان‌ها را نیازمند مداخلات رهبری اجتماعی و حکمرانی سلامت دانست و یادآور شد که گروه پزشکی قادر نیست سرطان‌ها را کم کند بلکه قادر است آن را بهتر درمان کند و برای کاهش و کنترل این بیماری نیاز به برنامه ریزی توسط حاکمیت است.


این استاد دانشگاه با اشاره به کشندگی سرطان‌های‌ دستگاه گوارش افزود: سرطان پستان با وجودی که نجیب است اما در خانم‌ها دومین دلیل مرگ ناشی از سرطانهاست.


وی با اشاره به وضعیت بروز سرطان نسبت جمعیت در جهان و ایران گفت: ما کشور پرسرطانی نیستیم و اصطلاحا گفته می‌شود میانه بروز سرطان را در ایران داریم.


دکتر اکبری ادامه داد: در حقیقت حدود یک چهارم یا یک پنجم برخی از کشورها بروز سرطان داریم و تعداد سرطان در کشور ما بسیار کمتر از برخی کشورهاست.


دکتر اکبری خاطرنشان کرد: بروز سرطان در ایران کمتر از کشورهای غربی است اما بار بیماری (هزینه یا کشندگی) سرطان به اندازه آنهاست و علت آن این است که در ایران سرطان در جوانترها بروز می‌کند و در نتیجه طول عمر بیشتری را از دست می‌دهیم که این امر نیازمند توجه بیشتر مسئولان است.


رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه با بیان این که ایران بیشترین میزان رشد سرطان را در جهان دارد گفت: گرچه تعداد بروز سرطان در ایران از کشورهای غربی کمتر است اما یکی از بیشترین سرعتها را در رشد سرطان بین کشورهای جهان داریم.
وی سرطان را یک بیماری تلخ، سخت و بسیار پرهزینه برشمرد و بر لزوم برنامه‌ریزی مسئولان و سیاستگذاران حوزه سلامت در این زمینه تاکید کرد.


دکتر اکبری با توجه به مطالعات صورت گرفته به رشد سرطان در ایران تا سال 2040 اشاره کرد و یادآور شد: از سال 2020 تا 2040 رشد سرطان در کشور بیش از دو برابر خواهد شد و 30 درصد جمعی سالمندان مبتلا به این بیماری می‌شوند که این امر نیازمند توجه مسئولان و سیاستگذاران و برنامه‌ریزان حوزه سلامت است.


رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه با اشاره به نسبت رشد سرطانها در دو جنس گفت: سرطان در زنان از سنین پایینتر و در آقایان از سنین بالاتر بروز می‌کند.


وی سرطان پروستات را در مردان ایرانی کشنده برشمرد و یادآور شد که امکان پیشگیری در سرطان پروستات وجود ندارد اما امکان کشف زودرس و درمان به موقع آن وجود دارد.


دکتر اکبری با تاکید بر لزوم اطلاع رسانی مردان در مورد نشانه های سرطان پروستات گفت: مردان بالای 50 سال در صورت وجود خون در ادرار، درد، کم شدن فشار ادرار همراه با تغییر رنگ حتما باید به پزشک مراجعه کنند، درصورت شناسایی سرطان پروستات در مراحل اولیه می توان کشندگی آن را کاهش داد.


وی ضمن بررسی سرطان‌های شایع در کشور از نظر مناطق جغرافیایی، به شیوع بالای سرطان مری و معده در شمال کشور، سرطان ریه در جنوب کشور، سرطان پروستات در تهران و قم و اصفهان اشاره کرد.


دکتر محمد اسماعیل اکبری در ادامه به چالشهای بارداری در سرطان، سرطان دهانه رحم و ویروس اچ پی وی، درمانهای نوین سرطان اشاره کرد.


دکتر محمد اسماعیل اکبری در این نشست تاکید کرد: ما به دختران 9 تا 11 ساله ایرانی توصیه نمی کنیم که واکسن اچ پی وی بزنند تا در 25 سالگی دچار سرطان دهانه رحم نشود بلکه تاکید می‌کنیم که برای کشف سرطان دهانه رحم باید غربالگری سرطان رحم و پاپ اسمیر انجام شود.


دکتر عطیه اکبری متخصص زنان نیز در این نشست به چالش‌های بارداری در سرطان اشاره کرد و یادآور شد: در هیچ سرطانی بیمار پس از درمان منع بارداری ندارد و تنها ممکن است با توجه به فاکتورهای اجتماعی بیمار را از بارداری منع کنیم. مثلا در سرطان معده که بقا و زنده ماندن مادر مبتلا به سرطان پایین است.


به گفته وی سن ابتلا به سرطان به ویژه سرطان پستان در ایران پایین است و 21 درصد مبتلایان زیر 40 سال و در سنین باروری هستند و این افراد اغلب مایل به فرزندآوری هستند. براساس مطالعات اگر این بیماران پس از درمان با مشورت پزشک معالج خود باردار شوند احتمال عود بیماری در آنان کاهش می‌یابد یا معادل سایر افراد خواهد بود.

دکتر عطیه اکبری در ادامه به وجود حدود 200 نوع ویروس اچ پی وی اشاره کرد که دارای فرم‌های کم خطر و پرخطر است و با رابطه جنسی انتقال می‌یابد و در افراد پرخطر نگران کننده هستند.وی در ادامه به بیان توضیحاتی درخصوص نحوه انتقال، بیماری‌زایی، تشخیص و درمان، واکسیناسیون و اثربخشی آن پرداخت و بر ضرورت غربالگری و انجام پاپ اسمیر برای کشف به موقع سرطان دهانه رحم تاکید کرد.

دکتر اکبری در ادامه به پیشرفتهای علمی مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه و حضور دانشمندان برتر در این مرکز اشاره کرد و به معرفی اقدامات و درمانهای نوین و دستگاه‌ها و نوآوری‌های تشخیصی و درمانی این مرکز پرداخت.
 
دکتر محمد اسماعیل اکبری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تحقیقات این مرکز تحقیقات درخصوص معنویت درمانی گفت: در بیماران سرطانی با معنی گرایی و معنویت درمانی سطح کورتیزول بسیار پایین آمده است.
 
وی در مورد درمان سرطانها گفت: براساس مطالعات هر ساله دو سوم از بیماران مبتلا به سرطان زنده می مانند.
 
دکتر اکبری همچنین با اشاره به اثر مثبت روزه داری بر درمان سرطان، گفت: مطالعه‌ای در این خصوص در حال انجام است و به زودی نتایج آن اعلام می‌شود.
 
دکتر بنی هاشمی فوق تخصص جراحی سرطان نیز در این  نشست به ساخت یک پروپ و دستگاه مخصوص و منحصر به فرد ایرانی توسط این مرکز تحقیقات اشاره کرد که در جراحیهای سرطان مورد استفاده قرار می گیرد.
 
به گفته وی این دستگاه کاملا ایرانی است و سایر کشورها از جمهوری اسلامی ایران تهیه می کنند و در شناسایی سلول سرطانی در جراحی استفاده می شود. 
 
دکتر فرزان شاپوری فلوشیپ فوق تخصص جراحی پستان ضمن بیان توضیحاتی تاکید کرد: برداشتن کل پستان در بقای بیمار مبتلا به سرطان پستان هیچ تاثیری ندارد و فقط در موارد خاصی مجبور به تخلیه کامل سینه بیمار هستیم.
 
وی برداشتن کل پستان را مانند قطع عضو و یک فاجعه روحی و روانی برای بیمار برشمرد که باعث مشکلات روحی و روانی می شود. اما حفظ  بخشی از سینه که بعدا می توان آن را بازسازی کرد می تواند در بقا و زنده ماندن و اعتماد بیمار تاثیرگذار باشد.
 
دکتر محمد جواد بابایی فلوشیپ جراحی سرطان نیز درخصوص درمان‌های نوین سرطان به ویژه سرطان پستان از جمله پلاسما درمانی توضیحاتی بیان کرد که این پلاسما توسط سازمان انرژی اتمی تولید شده و در حوزه درمان سرطان مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مطالعه در مرحله  فاز انسانی قرار دارد.



انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 152558
کلید واژه