اخبار

  • تاریخ انتشار : 1397/10/15 - 00:24
  • بازدید : 1244
  • تعداد بازدید : 259
  • زمان مطالعه : 12 دقیقه

راه اندازی اولین مرکز «پایش سلامت سالمندی» در کشور/ کارگروه «توریسم سلامت» ایجاد شد

رییس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در آستانه سی امین سالگرد تاسیس این واحد، ضمن تشریح مهمترین دستاوردهای این نهاد در حوزه های فرهنگی، پژوهشی، آموزشی و نوآوری و کارآفرینی از افتتاح مركز خدمات تخصصی درمان در منزل «امداد»، راه اندازی مرکز مشاوره «نشاط و سلامت»، راه اندازی اولین مرکز ارزیابی و پایش سلامت سالمندی کشور و همچنین مرکز تخصصی کارآفرینی سلامت خبر داد.

رییس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در آستانه سی امین سالگرد تاسیس این واحد، ضمن تشریح مهمترین دستاوردهای این نهاد در حوزه های فرهنگی، پژوهشی، آموزشی و نوآوری و کارآفرینی از افتتاح مركز خدمات تخصصی درمان در منزل «امداد»، راه اندازی مرکز مشاوره «نشاط و سلامت»، راه اندازی اولین مرکز ارزیابی و پایش سلامت سالمندی کشور و همچنین مرکز تخصصی کارآفرینی سلامت  خبر داد.
 
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا بهرامی با اشاره به فرا رسیدن سی امین سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار کرد: در سالهای اول تاسیس واحد طرح های بزرگی نظیر تولید کیتهای تست قند خون و سایرکیت های مختلف آزمایشگاهی اجرا و سـاخت و تجـهیز معرف های تشخیص انجام شد.
 
وی با بیان اینکه تاسیس پژوهشکده ابن سینا به عنوان یکی از بزرگترین دستاوردهای این واحد در سال 77 به ثبت رسید، عنوان کرد: پژوهشکده ابن سینا با هدف دستیابی به دانش فنی در زمینه ی فناوری های نوین زیستی از طریق انجام طرح های مطالعاتی و پژوهشی آزمایشگاهی و بالینی در این واحد آغاز به کار کرد ولی چند سال بعد مستقل شد و در حال حاضر به عنوان یک پژوهشگاه مستقل در زمینه‌های علوم زیستی، بیوتكنولوژی و پزشكی مولكولی و بالینی فعالیت می کند.
 
وی با اشاره به اهم فعالیتهای این واحد در راستای ارتقای سلامت جامعه در حوزه های تخصصی طب سالمندی و سلامت روان و همچنین مهارت‌های میان‌رشته‌ای در حوزه سلامت، عنوان کرد: جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در ساختار تشکیلاتی خود دارای چهار معاونت آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و پشتیبانی و همچنین مرکز کارآفرینی و اشتغال و  دفتر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در حوزه سلامت است.
 
راه اندازی مرکز مشاوره «نشاط و سلامت»
 
دکتر بهرامی با اشاره به اهم فعالیت های حوزه پژوهشی این واحد در زمینهٔ سلامت روان، طب سالمندی و طب فراگیر، اظهار کرد: راه اندازی مرکز مشاوره روانشناختی «نشاط و سلامت« و همچنین «مرکز پایش و ارزیابی سلامت سالمندی» از مهمترین دستاوردها و اقدامات واحد طی سالهای اخیر بوده است.
 
وی با اشاره به فعالیت مرکز مشاوره روانشناختی «نشاط و سلامت» اظهار کرد: با توجه به اهمیت فراوان موضوع بحث سلامت روان، این واحد تلاش کرد تا کارگروه سلامت روان و به دنبال آن گروه پژوهشی سلامت روان و آسیبهای اجتماعی و همچنین مرکز خدمات تخصصی سلامت روان را در راستای ارتقای سطح سلامت روان جامعه راه اندازی کند.
 
وی ادامه داد: مشاوره و روان درمانی فردی، زوج درمانی و خانواده درمانی، روانسنجی (انجام تست های شخصیت، بیش فعالی، هوش، استعدادیابی، ازدواج و غیره) و نوروتراپی (نوروفیدبک، بیوفیدبک) برخی از خدمات مرکز تخصصی سلامت روان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی است.
 
مركز خدمات تخصصی درمان در منزل «امداد»، به زودی افتتاح می شود
 
دکتر بهرامی با اشاره به برخی از برنامه های واحد در زمینه ارتقای سلامت افراد جامعه با تمرکز بیشتر بر سالمندان، عنوان کرد: در این راستا به زودی مركز خدمات تخصصی درمان در منزل «امداد» با هدف ارتقای سطح ارائه خدمات سلامت سالمندان در منزل در این واحد آغاز به کار می کند. 
 
وی افزود: از آنجا که بیش از 85 درصد خدمات درمانی در منزل مربوط به سالمندان است این مرکز نیز با تمرکز بر نیازهای تخصصی سالمندان و رسیدگی بیشتر، کیفیت بهتر و مطلوبتر خدمات راه اندازی شده است.
 
راه اندازی نخستین مرکز ارزیابی و پایش سلامت سالمندی کشور
 
وی از راه اندازی اولین مرکز ارزیابی و پایش سلامت سالمندی کشور در حوزه های شناخت، خلق، تغذیه، بینایی و شنوایی، بی اختیاری و بلع، بیماری های داخلی و قلب سالمندی خبر داد و گفت: تشکیل پرونده جامع سلامت و تعیین برنامه کوتاه مدت و بلندمدت جهت حفظ سلامت و در نهایت اجرای طرح سالمند سالم با بهره گیری از توان متخصصان طب سالمندی و سایر متخصصان فعال برخی از خدماتی است که در این مرکز ارایه می شود. 
 
دکنر بهرامی ادامه داد: اجرای برنامه های بازتوانی و جوان سازی، ارزیابی های و درمان های محیطی و در منزل از دیگر برنامه هایی است که در این مرکز پیش بینی شده است.
 
رییس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه به ایجاد «کارگروه توریسم سلامت» در این واحد اشاره کرد و گفت: دراین طرح تمامی خدمات درمانی برای بیماران خارجی به صورت «هواپیما به هواپیما» ارائه می شود به گونه ای که بیمار مدارک خود را از طریق سایت ارسال کرده و واحد پس از دریافت مدارک در 24 ساعت برنامه درمانی و هزینه های مربوطه را برای متقاضی ارسال می کند. 
 
وی افزود: پس از آن درصورت تمایل بیمار، تمامی امکانات از پرسنل درمانی تا مترجم، بیمار را در فرودگاه یا مرزهای ورودی کشور تحویل گرفته و کلیه اقدامات درمانی را با کیفیت بسیار بالا در اختیار بیمار قرار می دهد.
 
وی با اشاره به سایر فعالیت های پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی به ارائه چندین مقاله در همایش ها و مجلات معتبر علمی تحقیقانی اشاره کرد و گفت: درسال های اخیر مقالات پژوهشی متعددی در کارگروه پژوهشی تولید شده و علاوه بر انتشار در مجلات پژوهشی معتبر، برخی از آن ها در همایش هایی مانند «همایش ملی ورزش و بیماریها»، «همایش سالمندی ایران (رویکرد روانی- اجتماعی)» و «همایش پایش بیماران: نوآوری و چالش‌ها» ارائه شده است.
 
دکتر بهرامی همچنین به طراحی و اجرای طرح های تحقیقاتی در حوزه سلامت روان و سالمندی اشاره کرد و گفت: در این راستا می توان به طرح های پژوهشی «سنجش کیفیت زندگی سالمندان و عوامل مرتبط با آن در شهر تهران»، طراحی و ارزیابی «برنامه های کاربردی موبایل مرتبط با حوزه ترک سیگار برای جوانان و سالمندان»، «طراحی مقیاس سنجش سلامت معنوی در سالمندان ایرانی» اشاره کرد.
 
برگزاری کارگاه های آموزشی در حیطه سلامت روان
 
دکتر بهرامی با بیان اینکه در حوزه سلامت روان و طب سالمندی کارگاه های آموزشی متعددی نیز برگزار می شود، عنوان کرد: تربیت مشاور و درمانگر سلامت جنسی، خلاقیت درمانی، نوروساینس (نوروفیدبک، بیوفیدبک و نقشه برداری مغزی Qeeg)، سلامت روان در دیابت، آشنایی با داروهای روانپزشکی و عوارض جانبی آن، آب درمانی، آروماتراپی (رایحه درمانی)، مدیریت سلامت گردشگر، تکنسین گیاهان دارویی و  تربیت نماینده علمی (Medrep) برخی از این دوره ها است.
 
نخستین کنفرانس ملی «درمان های نوین سردرد با نگاه ویژه به سالمندان»
 
وی با بیان اینکه امسال نخستین کنفرانس ملی «درمان های نوین سردرد با نگاه ویژه به سالمندان» توسط واحد در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، عنوان کرد: همچنین انتشارات واحد نیز تا کنون کتب متعددی همچون کتاب نگاهی نو به ورزش همگانی، درسنامه طب سنتی اطفال، درمان سیستماتیک اختلالات جنسی، مجاهدون (شهدای جهاد دانشگاهی) و گزارش جهانی حفاظت اجتماعی را منتشر کرده است.
 
تولید فرآورده گیاهی «لاکتی لکس» با کارکرد بهبود اختلالات خواب سالمندان
 
این عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی با اشاره به وجود بستر چندهزارساله سلامت در کشور و با توجه به فرهنگ، اکوسیستم و زیست بوم کشور در حیطه طب سنتی به فعالیت این واحد جهاد دانشگاهی در زمینه طب فراگیر اشاره کرد و گفت: در این راستا فرآورده های طبیعی مرتبط تولید شده و به عنوان نمونه مراحل پیش تولید داروی لاکتی لکس با کارکرد بهبود اختلالات خواب سالمندان انجام شده و به زودی در بازار عرضه می شود.
 
راه اندازی مرکز تخصصی کارآفرینی سلامت
 
دکتر بهرامی در ادامه اداره ستفا( کارآفرینی و اشتغال) را از واحدهای فعال و با پتانسیل بالای جهاد دانشگاهی عنوان کرد و ادامه داد: توسعه پایدار امروز بر پایه نوآوری و خلاقيت و استفاده از دانش استوار است و بی تردید کارآفرینی ضمن فراهم آوردن زمينه رشد و توسعه پایدار، مسائل و مشكلات جاری از جمله فقر، نابسامانی اجتماعی و فرهنگی، بيكاری دانش آموختگان را مرتفع کرده و نقش بسيار کليدی در توسعه ی اقتصادی و پایدار جوامع دارد. 
 
وی افزود: از آنجاکه کارآفرینی بسترسازی برای تبدیل ایده به عمل است، در همین راستا در سال جاری مرکز تخصصی کارآفرینی سلامت و کافه منش (مرکز نوآوری و شکوفایی) با هدف آموزش، ترویج و توسعه کارآفرینی در واحد جهاد دانشگاهی شهید بهشتی راه اندازی شد.
 
برگزاری اولین دوره مدیریت کسب و کار سلامتی
 
وی با اشاره به برگزاری دوره های آموزشی کارآفرینی در این مرکز به دوره Health MBA اشاره کرد و گفت: این دوره برای اولین بار با هدف آموزش و ترویج کارآفرینی حوزه سلامت در این مرکز راه اندازی شد و تا کنون 2 دوره آن با استقبال بالای دانشجویان برگزار شده است.
 
وی با اشاره به فعالیت های ترویجی این مرکز به مشاوره و منتورینگ طرح ها و ایده  های دانشجویان، برگزاری سمينارهای تفكر راه حل محور و برندسازی شخصی و همچنین ارائه تجارب کارآفرینان برتر در حیطه صنعت سلامت اشاره کرد و ادامه داد: در همین راستا برگزاری کنفرانس بین المللی «کارآفرینی سلامت» و سمینار «اخلاق بالینی» از برنامه های واحد برای سال آینده است.
 
دکتر بهرامی همچنین به تشکیل هسته های پژوهشی- کارآفرینی در واحد خبر داد و گفت: جلب مشارکت دانشجویان فعال و مستعد حوزه های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی و در اصل ایجاد جریان سیال دانشجویی و فراهم آوردن بستر مناسب برای حضور و فعالیت دانشجویان از مهم ترین اهداف جهاد دانشگاهی است که اجرای برنامه هایی مانند دورهمی های اخلاق بالينی، تفكر انتقادی، خطاهای تصميم گيری، مدیریت زمان، هوش هيجانی، مهارت هماهنگی با دیگران، دعوت از کارآفرینان شكست خورده و مخترعین برتر برخی از اقدامات واحد در این راستا است.
 
وی همچنین با اشاره به ایجاد بستر تبدیل ایده به محصول در کافه منش (مرکز نوآوری و شکوفایی) واحد جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: برنامه کاربردی شهر دیابت، طرح تشخیص سرطان، اپلیکیشن آزمون، ابزار بيماران ضربه مغزی و دیابت، افزایش آگاهی امداد اضطراری، وب سایت خدماتی(کار دانشجویی)، دستگاه تست ایمپلنت، مدیریت هوشمند دیابت، ابزار تشخيص بيماری زنان و اپلیکیشن خدمات اجتماعی برای مددجویان برخی از ایده های ارائه شده در کافه منش است.
 
رییس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین به برگزاری اولین رویداد «استارت آپ مچ» بین دانشگاه های علوم پزشکی و فنی مهندسی با همکاری مرکز کارآفرینی دانشگاه صنعتی شریف و جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی خبر داد و گفت: این رویداد با حمایت دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت و سازمان تجاری سازی فناوی و اشتغال دانش آموختگان (ستفا) و با حضور بیش از ۱۴ تیم استارت آپی در حوزه «سلامت هوشمند» در آذر ماه برگزار شد.
 
شرکت سالانه 1500 تا 2000 فراگیر در دوره ها و کارگاههای آموزشی واحد
 
دکتر بهرامی با اشاره به فعالیت های حوزه آموزشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی، عنوان کرد: کارگاه ها و دوره های آموزشی این واحد در دپارتمان دندانپزشکی با ارائه دوره های جامع آموزشی ایمپلنتهای دندانی، ترمیمی-زیبایی، اندو- روتاری  و کارگاهی (جراحی دندان عقل نهفته،افزایش طول تاج)؛ دپارتمان پزشکی ( پزشکان عمومی) با ارائه دوره های آموزشی جراحی سرپایی، طب اورژانس، آشنایی با اصول تغذیه و رژیم درمانی؛ دپارتمان پرستاری (پرستاران) با ارایه دوره های آموزشی MRI,CTSCAN ,ICU,CCU و پرستاری هومودیالیز و کارگاه توانمند سازی پرستاران و دپارتمان مهارت های حرفه ای (عموم مردم) با ارائه دوره آموزشی تکنسین داروخانه (مقدماتی – پیشرفته )، دوره آموزشی دستیار کنار دندانپزشک، امدادگری و فوریت های پزشکی برگزار می شود.
 
وی با بیان اینکه هر ساله حدود 1500 تا 2000  نفر با شرکت در این دوره ها آموزش می بینند، گفت: در سال جاری تا امروز 1437 نفر در دوره های آموزشی جهاد دانشگاهی شرکت کرده و گواهی پایان دوره دریافت کرده اند.
 
ایجاد «گروه پژوهشی داده کاوی پزشکی»
 
دکتر بهرامی با اشاره به دو رویکرد جدید آموزشی واحد در حوزه آموزش بین المللی و مجازی، تصریح کرد: با توجه به رشد سریع تکنولوژی اطلاعات، سیستم های ذخیره سازی و مدیریت داده ها و نیز گسترش ارتباطات دنیای حاضر شاهد یک رشد سریع در تولید داده (data) در دامنه های مختلف من جمله حوزه زیست پزشکی هستیم.
 
رییس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی به داده های مرتبط به پروژه ژنوم انسان اشاره کرد و گفت: اسن داده ها شامل حجمی بالغ بر چندین گیگابایت کد ژنتیکی انسان است و در چنین شرایطی تحلیل چنین داده هایی با این حجم و پیچدگی نیازمند به کارگیری روش هایی فراتر از روش های کلاسیک آماری است.
 
وی با بیان اینکه داده کاوی امکان تحلیل و اکتشاف دانش از مجموعه داده های پیچیده و حجیم را فراهم می کند، گفت: ازعلوم داده کاوی در حوزه های پزشکی می توان در پیگیری، کشف، پیشگویی و نیز حتی درمان خیلی از بیماری ها استفاده کرد، بنابراین در همین راستا «گروه پژوهشی داده کاوی پزشکی» با بهره گیری از متخصصین حوزه هوش مصنوعی، انفورماتیک پزشکی و نیز پزشکی در جهت انجام پروژه های داده کاوی سلامت در این واحد ایجاد ایجاد شده است.
 
دکتر بهرامی با اشاره به فعالیتهای فرهنگی جهاد دانشگاهی به راه اندازی کانون های دانشجویی در سازمان دانشجویان اشاره کرد و گفت: این کانون ها با هدف ایجاد جریان فعال دانشجویی، جلب مشارکت و پتانسسل دانشجویان، برقراری ارتباطات دانشجویی و همچنین ایجاد بستر توانمند سازی و کارآموزی برای دانشجویان در 4 بخش HSE، گردشگری، فناوری های نوین و رسانه و سلامت ایجاد شده است.
 
وی همچنین از افتتاح نخستین دفتر حامیان صندوق قرض الحسنه دانشجویان در این واحد خبر داد و گفت: این دفتر با هدف ارائه تسهیلاتی همچون وام عادی دانشجویی، ضروری، اضطراری، ازدواج، خرید تجهیزات علمی، پژوهشی و سایر خدمات، همزمان با روز دانشجو در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی افتتاح شد.
 
دکتر بهرامی در خاتمه با اشاره به آغاز فعالیت دفتر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در جهاد  دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی از فروردین 97، عنوان کرد: انعکاس دقیق فعالیت‌ها، پتانسیل ها و توانمندی های اساتید و دانشجویان در جهت گسترش فرهنگ و سواد سلامت جامعه از جمله اهدافیست که در دفتر ایسنا دنبال می شود و در این راستا برگزاری میزگردها و جلساتی با محوریت مسائل و چالش های  روز جامعه پزشکی به عنوان رویکرد جدیدی در این دفتر دنبال می شود.
 
انتهای پیام/
  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 72531
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.