اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/02/04 - 13:04
  • بازدید : 555
  • تعداد بازدید : 509
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
همزمان با هفته ملی سلامت

مرکز سلامت روانی اجتماعی سراج در شهرستان دماوند افتتاح شد

مرکز سلامت روانی اجتماعی سراج در شهرستان دماوند با هدف ارتقای خدمات سلامت روان و همزمان با هفته ملی سلامت، افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، در چهارمین روز از هفته ملی سلامت با عنوان سلامت خانواده و سلامت اجتماعی، مرکز سلامت روانی اجتماعی جامعه سراج در شهرستان دماوند به بهره‌برداری رسمی رسید.


دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در مراسم افتتاح مرکز سراج دماوند ضمن قدردانی از مجموعه دانشگاه و سایر نهادهای همکار در بهره‌برداری از این مرکز اظهار کرد: مراکز ملی سلامت روانی و اجتماعی جامعه(سراج) نماد انسجام و ساختاریافته مداخلات عمیق پیشگیری، درمان و توابخشی در حوزه بهداشت روانی هستند.


وی به نظام ادغام خدمات اجتماعی در در حوزه مراقبت‌های بهداشت روان در کشور اشاره کرد و گفت: یکی از نقاط بارز و متمایز نظام سلامت در کشور، ادغام حوزه بهداشت و درمان با حوزه سلامت و اجتماعی است.


رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به بازدیدهای میدانی نمایندگان سازمان بهداشت جهانی از سیستم بهداشت و درمان کشورمان اشاره کرد و نظام ادغام یافته روان در مراقبت‌های اولیه را که با نظر کارشناسی و تخصصی در کشور شکل گرفته، نظامی کاربردی و مترقی در کشور توصیف کرد.


دکتر زالی بهداشت روان را حوزه‌ای چند وجهی دانست و ضرورت انجام کارهای گروهی و بین بخشی را در این حوزه مورد توجه قرار داد.


رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تعامل مراکز سراج با فرمانداری‌ها را به عنوان مراجع ذی‌صلاح ارایه خدمت به مردم نشانه دغدغه متولیان کشور نسبت به ارتقای سلامت اجتماعی و روانی جامعه دانست.


دکتر زالی به ساختار چند وجهی اهداف مراکز ملی سراج اشاره کرد و افزود: تنها حوزه بهداشت تولیت بهداشت روان را برعهده ندارد و‌ سایر دستگاه‌ها مثل فرمانداری، بهزیستی، استانداری و سایر دستگاه‌ها برای ارایه خدمات باکیفیت‌تر به مردم در اجرای اهداف طرح مذکور همکاری دارند.


وی صنعتی شدن جامعه و‌شتاب‌شهرنشینی را دو‌عامل مهم در افزایش بروز اختلالات روان در دنیا دانست و ضروت مداخلات پیشگیرانه، بهداشتی، درمانی و‌توانبخشی در زمینه روان را یادآور شد.


رییس دانشگاه به تغییرات ساختاری اختلالات روان بعد از کرونا اشاره کرد و‌ گفت: تغییر در ساختار بیماری‌های روان بعد از پاندمی کرونا مسئله‌ای جهانی است.


وی با اشاره به اینکه مطالعات بیانگر این موضوع است که از هر سه نفر تا هفت نفر، مبتلا به کرونا بدون در نظرگرفتن تعداد ابتلا، دچار اختلالات روان شناختی شده‌اند اضافه کرد: شایع‌ترین اختلال، اختلال مربوط به خواب، عدم خواب عمیق و مطلوب، افسردگی، اختلال ترس و اضطراب پس از سانحه و کماکان گوشه‌گیری است.


دکتر زالی به مطالعات عمیق و‌کاربردی دانشگاه در رابطه با عوارض کرونا اشاره کرد و افزود: بر اساس نتایج این مطالعات چنانچه فردی بعد از ابتلا به کرونا پس از چهار ماه از گذشت بیماری همچنان عارضه‌های بیماری با او همراه باشد، طبق تعریف دچار کرونای مزمن است.


رییس دانشگاه با بیان اینکه بین ۳۵ تا ۴۵ درصد مبتلایان به کوید طولانی یا مزمن با اختلالات روانی آن دست و پنجه نرم می‌کنند خاطرنشان کرد: افسردگی، کاهش اعتماد‌بنفس اجتماعی، اختلال شناختی و حافظه، و اختلال در خواب از مهمترین عوارض روانی کرونای مزمن است.


وی به تحقیقات دانشگاه و‌ انتشار اولین مقالات علمی در دنیا با سرفصل ارتباط سکته مغزی با کرونا اشاره کرد و گفت: افزایش مراکز ملی سراج راهکار مناسبی برای ارتقای بهداشت روان در مبتلایان به کرونای مزمن است.


دکتر زالی عنوان کرد: ایجاد و افزایش مراکز سراج بستر مناسبی برای غربالگری، ارتقای سطح دانش و آگاهی مردم است.


رییس دانشگاه یکی از مهمترین دلایل کم‌اظهاری و عدم مراجعه مردم برای درمان بیماری روان را بحث انگ‌ یا برچسب‌زدن در جامعه عنوان کرد و افرود: یکی از اهداف ما برای ایجاد مراکز سراج انگ‌زدایی و ایجاد زمینه مطلوب درمان با حفظ محرمانگی پرونده‌هاست.


به گفته وی طرح ملی سراج ارجاعات مجموعه بهداشت و درمان و نهادهای حمایتی مثل فرمانداری و بهزیستی را به‌همراه دارد.


وی به ایجاد ۱۰ مرکز ملی سراج در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اشاره کرد و افزود: به طور کلی با توجه به ترسیم برنامه‌های ملی ایجاد ۱۰۰ مرکز سراج در کل کشور دستور کار است، امروز پنجمین و ششمین مرکز ملی سراج توسط دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در شهرستان دماوند و فیروزکوه به بهره‌برداری رسید و در ماه‌های آتی چهار مرکز دیگر نیز وارد چرخه مدار ارایه خدمت خواهند شد.


رییس دانشگاه به تاکیدات رییس جمهور با محوریت توسعه زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی شرق تهران اشاره کرد و جذب نیروی انسانی، تامین تجهیزات و تقویت زیرساخت‌های عمرانی را راهکار تحقق این مهم دانست.

 

وی با بیان اینکه منطقه دماوند با وجود دو جاده مواصلاتی استان مازندران به تهران، مرکزی مهم در ارجاعات تروماست اضافه کرد: بدون تردید با تلاش بیشتر شاهد تحقق و‌ رشد رو به تزاید شاخص‌های بهداشتی و درمانی در منطقه دماوند و فیروزکوه خواهیم بود.

 

رضا طاهرخانی فرماندار دماوند نیز در این مراسم از تلاش‌های دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در راستای ارایه خدمت به مردم قدردانی کرد و افزود: سلامت و امنیت دو بال مهم و حیاتی در هر جامعه‌ای تلقی می‌شود بنابراین متولیان سلامت و امنیت در تلاشند تا این دو‌مولفه‌ مهم را در بالاترین سطح فراهم کنند.


وی تلاش‌های دولت در راستای انجام مطالبات مردمی که یکی از مهمترین آن موضوع سلامت است را ارزشمند دانست و به استقرار پایگاه‌های اورژانس در مناطق حادثه خیز شهرستان. نوسازی و بازسازی خانه‌های بهداشت شهری و روستایی در شهرستان دماوند اشاره کرد.


دکتر محمدرضا سهرابی معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نیز در مراسم افتتاحیه مرکز سراج دماوند اظهار کرد: در تامین سلامت عمومی حوزه‌های اجتماعی، معنوی، جسمی،و روانی مورد توجه هستند، کشور ما با اجرای طرح ادغام در سلامت روان و اجرای طرح ملی سراج با رویکرد سلامت روانی و اجتماعی در این حوزه پیشرو است.


وی از اختصاص بالاترین ظرفیت ایجاد مراکز سراج در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی خبر داد و‌خاطرنشان کرد: ۱۰ مرکز از مجموع ۱۰۰ مرکز ملی سراج با همت مجموعه بزرگ دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به بهره‌برداری خواهد رسید، امروز نیز با افتتاح دو مرکز دیگر مراکز سراج فعال دانشگاه به عدد شش مرکز می‌رسد.


دکتر سهرابی مسئله سلامت را مطالبه اصلی و به‌حق مردم دانست و ارایه خدمت باکیفیت و با پوشش حداکثری را از رسالت‌های دانشگاه برشمرد.


معاون امور بهداشتی دانشگاه از اجرای بیش از ۵۲ پروژه‌های عمرانی و بهداشتی در دانشگاه خبر داد و افزود: پیش‌بینی‌ می‌کنیم تا پاییز امسال پروژ‌های بهداشتی شهرستان دماوند تکمیل و آماده بهره‌برداری شود.

 

دکتر غفار زاده مدیرگروه سلامت روانی و‌اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و مسئول راه‌اندازی سراج نیز در این مراسم به سیاست‌های ابلاغی دولت اشاره کرد و افزود: با توجه به اهمیت کنترل آسیب‌های اجتماعی و دسترسی مردم به خدمات روانپزشکی رایگان، راه‌اندازی مراکز ملی سراج در دستور کار قرار گرفته است.

 

وی ادامه داد: خدمت‌رسانی در حوزه سلامت روان و حمایت‌های اجتماعی به جامعه هدف در مراکز سراج ارایه خواهد شد.


دکترغفارزاده تاکید کرد: خدمت‌رسانی در تمام مراکز سراج کشور کاملا رایگان و توسط روانپزشکان، روانشناسان بالینی، مددکار اجتماعی و کاردرمانگر ارایه می‌شود.


وی با بیان اینکه پذیرش در مراکز سراج با سایر مراکز متفاوت است توضیح داد: پذیرش در این مراکز توسط نیروی متخصص روانشناسی انجام می‌شود و بیماران بر اساس داده‌های سامانه سیب به روانپزشک یا سایر متخصصان مرکز در ساعات اداری ارجاع می‌شوند.


مدیرگروه سلامت روانی و‌اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد دانشگاه در ادامه ارایه خدمات ویزیت در منزل و بعد از بستری را از دیگر خدمات مراکز ملی سراج عنوان کرد و‌ گفت: به طور مثال اگر بیماری توانایی حضور در مراکز درمانی را نداشته باشد، تیم کارشناسی به محل اقامت بیمار مراجعه و خدمات تخصصی را ارایه می‌دهند.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، صبح امروز و همزمان با چهارمین روز از هفته ملی سلامت مرکز سلامت روانی اجتماعی جامعه سراج در شهرستان دماوند با حضور رییس دانشگاه، دکتر رضا طاهرخانی فرماندار دماوند، معاون بهداشت دانشگاه، دکتر زیادلو معاون فنی مدیرکل وزارت بهداشت و‌نمایندگانی از بهزیستی، بیمه، قوه‌قضاییه و جمعی از مسئولان افتتاح شد.


مرکز تخصصی سراج شهرستان دماوند با حضور روانپزشک، کاردرمانگر، روانشناس، مددکار اجتماعی و پزشک عمومی به ارایه خدمات تخصصی در زمینه درمان دارویی، روانشناختی و حمایت‌های اجتماعی موثر بر بهبود اختلالات روانپزشکی می‌پردازد.


انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7701س.ق

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 141266
کلید واژه