همایش تبیین برنامه ارتقای بهره وری بیمارستانها آغازبهکار کرد/دکتر زالی: دالان توسعه از مسیر کمیتههای بهرهوری عبور میکند
رییس دانشگاه در همایش تبیین برنامه ارتقای بهرهوری بیمارستانهها، گفت: دالان توسعه از مسیر کمیتههای بهرهوری عبور میکند.
رییس دانشگاه در همایش تبیین برنامه ارتقای بهرهوری، گفت: دالان توسعه از مسیر کمیتههای بهرهوری عبور میکند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر علیرضا زالی در همایش دو روزه تبیین برنامه ارتقای بهرهوری که در دانشکده پزشکی برگزار شد با اشاره به اینکه تفکر جمعی و هماندیشی منجر به تعالی و توسعه بهرهوری می شود اظهار کرد: ارتقای بهرهوری امری ضروری و الزام آوراست.
وی گفت: بقا، استمرار، توسعه و تعالی سازمانهای اجتماعی از جمله بیمارستانها منوط به تحقق بهرهوری و ارتقا آن است.
دکتر زالی با تاکید براینکه بهرهوری امری آرشیوی نیست خاطرنشان کرد که باید بپذیریم در دنیای امروز تلاش برای تحقق بهرهوری شکلی متفاوت به خود گرفته است به شکلی که بهرهوری با دومولفهی توامان کارایی و اثربخشی معرفی میشود.
رییس دانشگاه بهرهوری را ابزاری جامع الطراف برای معرفی برون دادهای واقعی و استاندارد عنوان کرد وادامه داد: هرچه برون داد واقعی به استانداردها نزدیکتر باشد در خدمت رسانی کاراتر عمل کرده ایم.
وی چالش ارایه خدمت و تولید را کاهش بهرهوری دانست و اضافه کرد: مولفهای که رشد اقتصادی را به توسعه اقتصادی تبدیل میکند بهره وری است.
تلاش برای پرهیز از هدر رفت و تحلیل منابع از مهمترین موضوعاتی بود که رییس دانشگاه به آن اشاره کرد و افزود: اگر بیمارستان را به عنوان موجودی زنده درنظر بگیریم، نادیده گرفتن اصول بهرهوری و عدم تقویت این حوزه به زوال و نابودی منجر خواهد شد.
وی افرود: مهمترین فاکتوری که سیستم پویا و زنده بیمارستانی را از هلاکت و زوال نجات میدهد بدون شک بهرهوری است.
به گفته دکترزالی سیستمهای بسته بیمارستانی که فعلوانفعال را رصد نمیکند فناپذیرند و در مقابل مدلهای مدیریتی باز که نسبت به پیرامون خود واکنش نشان میدهند و به عبارتی دیده وری بالایی دارند به سمت رشد و بقا درحرکتند، این سیستم تنیجه استقرار کمیتههای بهره وری است.
وی گفت: دالان توسعه از مسیر کمیتههای بهرهوری عبور میکند.
دکتر زالی با اشاره به اینکه جایگاه و بروندادهای کمیتههای بهره وری به عنوان عناصری زنده و پویا باید بیش از گذشته مورد توجه باشد خاطرنشان کرد: آینده و اعتلای جایگاه در گرو تقویت فعالیتهای کمیته بهرهوری است.
رییس دانشگاه با اشاره به اینکه فعالیتهای کمیتههای بهره وری باید بدون واسطه با همراهی رییس بیمارستان باشد ادامه داد: فعالیت و برون داد اقدامات کمیتههای بهروهوری باید به گوش صاحبان فرایندها برسد.
وی با تاکید بر اینکه روسا و مدیران بیمارستانی چنانچه بیش از پیش فعالیتهای کمیتههای بهرهوری را ارتقا دهند، موفقتر عمل خواهند کرد ادامه داد: امروز صحبت از ضرورت استقرار کمیتههای بهروهوری نیست بلکه تعالی این کمیتهها مد نظر است.
ارتباط تنگاتنگ با ذینفعان و توجه به نیازهای سازمانی از مواردی بود که دکتر زالی توجه به آن را از سوی اعضای کمیتههای بهرهوری خواستار شد و از رصد کمیتههای بهره وری با هدف آسیب شناسی، اشتراک گذاری تجارب موفق و همگرایی بیشتر خبر داد.
رییس دانشگاه استفاده بهینه و دادهپردازی برنامه HIM را توسط کمیتههای بهروهوری خواستارشد وگفت: امسال باید در حوزه بهرهوری ضمن پرهیز از ایستایی به سمت تعالی حرکت کنیم ضمن این که محدودیت منابع ضرورت این مهم را یادآوری میکند.
دکتر جمشید سلام زاده در این نشست دستاوردهای مورد انتظار افزایش بهرهوری در حوزه معاونت غذا و دارو را تبیین کرد و افزود: ارتقای کیفی خصوصا در زمینه مدیریت وکنترل و مصرف دارو به صورت off_label و جبران کمبود اقلام دارویی و تجهیزاتی با کمک سیستم داشبرد مدیریتی ضرورت دارد.
وی محورهای اصلی بیمارستان بهره ور را؛ ثبت گزارش دهی، پیگیری ریشهای خطاهای پزشکی و واکنش های نامطلوب دارویی و همچنین ارتقای خدمات و مداخلات تشخیصی و درمانی دارویی عنوان کرد.
دکتر سلام زاده از افزایش شاخص های حوزه غذا دارو با هدف ارتقای خدمات خبر داد و افزود: توسعه زیرساخت های مدیریتی، تجویز مصرف منطقی دارو و لوازم پزشکی، بهبود شرایط فیزیکی، سخت افزاری و نرم افزاری در داروخانه ها و انبارهای دارویی از جمله این شاخص ها است.
وی به حاصل رساندن اتلاف منابع دارویی را در دستور کار قرار داد و عنوان کرد: ثبت دقیق موجودی انبار ، گزارش دهی آمار مصرف اقلام دارویی و لوازم مصرفی با کمک سامانه HIM و افزایش دسترسی به خدمات مراقبتی سلامت با هدف کاهش پرداختی ها از جیب مردم ضروری است.
دکتر زندی معاون درمان دانشگاه نیز در این نشست با تاکید بر این که هدف از استقرار سامانه مدیریت هوشمند بیمارستانی گسترش و اصلاح فرایندها و دسترسی به اطلاعات مناسب و به روز است اظهار کرد: بدون شک اصلاح امور و ارتقای کیفیت و کمیت خدمات سلامت محور بدون دسترسی به اطلاعات ممکن نیست.
وی با اشاره به این که باید فعالیت های بیمارستانها از بودجه محوری به سمت تامین درآمد توسط خدمات اختصاصی حرکت کند خاطرنشان کرد: افزایش منابع اهداف کادر بهداشت و درمان را با تمرکز بر خدمت با کیفیت به مردم و ارتقای سطح سلامت است.
معاون درمان دانشگاه توزیع مناسب پرسنل کادر پرستاری در سطح دانشگاه را خواستار شد و تاکید کرد، اگر هدف کمیتههای بهرهوری حفظ و ارتقای جایگاه بیمارستان باشد بی تردید به هدف خود خواهید رسید.
کیفیت عملکرد بخشهای بستری، اصلاح فرایندها، اعتبار بخشی، افزایش رضایت مندی، استاندارد کردن زمان ویزیت، تقویت سیستم نوبت دهی اینترنتی و تلفنی و کاهش موراد کنسلی و استاندارد سازی زمان حضورفیزیکی از جمله نکاتی بود که دکتر زندی برای ارتقای بهرهوری ضرورت توجه به آن را مورد تاکید قرار داد.
دکتر محمود خدادوست معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه نیز دراین جلسه استفاده از ظرفیتهای موجود با هدف ارتقا خدمت باکیفیتتر به مردم را ضروری عنوان کرد و اظهار امیدواری کرد که با کمک اعضای کمیتههای بهرهوری شاهد درخشش وبالندگی هرچه بیشتر دانشگاه باشیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، همایش دو روزه تبیین برنامه ارتقای بهره وری 15 شهریورماه با حضور رییس دانشگاه، معاونین درمان، غذا و دارو، توسعه مدیریت و منابع دانشگاه ، مهندس محمود رضا اعتمادی مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه و جمعی و از تیمهای مدیریتی و بیمارستانی برگزار شد.
انتهای پیام/
کدخبرنگار:7701س.ق