اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/12/28 - 11:35
  • بازدید : 252
  • تعداد بازدیدکننده : 214
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
با انعقاد یک تفاهم‌نامه

همکاری دانشگاه با موسسه کنترل سرطان ایرانیان گسترش می‌یابد

تفاهم نامه توسعه همکاری‌های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با موسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان صبح امروز به منظور ارایه خدمات مطلوب به بیماران سرطانی منعقد شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی امروز دوشنبه 28 اسفندماه، در جلسه انعقاد تفاهم نامه همکاری با موسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان (مکسا) به منظور توسعه فعالیت‌های غربالگری، تشخیص، درمان، خودمراقبتی و تولید دانش در حوزه سرطان از حسن اعتماد این موسسه و تلاش‌های مبتنی بر استمرار و تحقق تفاهم‌نامه تقدیر کرد.

 

 

وی اظهار کرد: حضور شورای عالی این موسسه در جلسه هیئت رییسه دانشگاه، تببین مفاد تفاهم نامه و در نهایت تصویب آن در جلسه هیئت رییسه دانشگاه، پشتوانه عظیم قانونی در جهت پیشبرد اهداف این همکاری محسوب می‌شود. امیدواریم در سال 1403 با برنامه‌ریزی فشرده و پیگیری مستمر، جنبه‌های مهم و اثرگذار این تفاهم نامه محقق شود.

 

 

رییس دانشگاه با اشاره به اینکه تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ماموریت‌گرا هستند، گفت: بر اساس نقشه آمایش ملی وزارت بهداشت، در کنار تمام ماموریت‌های ذاتی، ماموریت کنترل و پیشگیری از بیماری سرطان در سطح ملی نیز به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی واگذار شد و این مسئولیت جایگاه ممتازی را برای دانشگاه به ارمغان آورد.

 

 

دکتر زالی با بیان اینکه شیوع بیماری‌های غیرواگیر به ویژه سرطان در جامعه ایرانی نیاز به توجه جدی دارد، افزود: تغییر دموگرافیک و اپیدمیولوژیک، سرطان را به مسئله مبتلابه کشور تبدیل کرده و در این مسیر بیماریابی، تغییر الگوی بیماری‌ها، تغییر در اقتصاد سلامت، تغییر در نحوه مراجعات درمانی و تغییر در الگوی خدمات اولیه و پیشگیری نیاز به توجه بسیار دارد.

 

 

به گفته وی، به طور کلی تغییرات شگرف در حوزه بیماری سرطان در ایران تفاوت چندانی، به جز تغییرات متناسب با اقتضائات بومی، نسبت به سایر کشورها در جهان ندارد.

 

 

رییس دانشگاه عنوان کرد: شیوع سرطان کولورکتال، مری و معده در شمال غرب و شمال شرق ایران که ناشی از ذائقه غذایی این مناطق است، باید مورد توجه قرار گیرد.

 

 

دکتر زالی ادامه داد: از طرفی به دلیل عدم حفاظت فردی زارعان و کشاورزان از پوست خود در برابر نور خورشید، سرطان پوست نیز یکی از شایع‌ترین سرطان‌های کشور محسوب می‌شود.

 

 

دکتر زالی تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حوزه ثبت بیماری‌ها و رجیستری اقدامات ویژه‌ای کرده است. همچنین وجود مرکز تحقیقات پیشرو سرطان، ارایه خدمات تسکینی و پیشتازی خدمات مراقبتی سرطان در بیمارستان‌های شهدای تجریش و کودکان مفید در سطح ملی، ظرفیت مطلوبی را در دانشگاه ایجاد می‌کند.

 

 

وی افزود: به دلیل چنین جایگاهی در حوزه غربالگری، تشخیص و درمان سرطان، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از هرگونه برنامه‌های علمی، پژوهشی، مدنی و عام‌المنفعه استقبال می‌کند.

 

 

دکتر زالی از قابل پیشگیری بودن 60 درصد از سرطان‌ها خبر داد و گفت: تمرکز مفاد این تفاهم نامه بر پیشگیری، اقدامی بجا است. از طرفی موضوع خودمراقبتی در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری و برنامه‌های وزارت بهداشت به شدت مورد توجه قرار گرفته است. در تمام بیماری‌ها از جمله سرطان، پیدا کردن مدل خودمراقبتی با توانمندسازی مردم و ارتقای سطح سواد سلامت جامعه اهمیت بسیاری دارد. به ویژه اینکه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تجربه درخشانی در حوزه رابطان و سفیران سلامت دارد و این موضوع ظرفیت خوبی در زمینه ارتقای آگاهی نسبت به سرطان ایجاد می‌کند.

 

 

رییس دانشگاه تولید دانش، خردورزی، پیشگیری و درمان مبتنی بر شواهد را مورد تایید مجموعه علوم پزشکی شهید بهشتی دانست و گفت: دانشگاه در همین مسیر در حال حرکت است و تمام پژوهش‌ها و خدمات درمانی را مبتنی بر شواهد هدایت می‌کند.

 

 

دکتر زالی عنوان کرد: تلاش ما در جهت اجرای مفاد تفاهم نامه، بهره‌گیری از برنامه‌های مستقر در حوزه مراقبت‌های اولیه در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است که یک نظام شناخته شده، فعال و چالاک است.

 

 

رییس دانشگاه در ادامه گفت: سال گذشته نسل هشتم سامانه مدیریت اطلاعات بیمارستانی HIM در دانشگاه رونمایی شد و در سال پیش‌رو نیز نسل جدید آن رونمایی خواهد شد. انعطاف‌پذیری این سامانه و تسری آن از مجموعه درمانی به مجموعه بهداشتی، آموزشی و پژوهشی، ظرفیت نرم افزاری و مدیریتی مطلوبی را در اختیار مفاد این تفاهم نامه قرار می‌دهد. برنامه‌های ارجاع الکترونیک نیز در بستر این ظرفیت قابل اجراست.

 

 

دکتر زالی عنوان کرد: انعقاد این تفاهم نامه در روز آخر کاری سال نشان از عزم جدی موسسه مکسا و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دارد و در تعاقب این توافق، می‌توان کنسرسیومی سه جانبه میان دانشگاه، موسسه و دانشگاه علوم پزشکی قم در آینده‌ای نزدیک تعریف کرد.

 

 

رییس دانشگاه تصریح کرد: پیشنهاد من در راستای آغاز فعالیت‌ها، برگزاری جلسه‌ای مشترک با حوزه بهداشت، سپس درمان و در نهایت همکاران فنی حوزه بهره‌وری و سامانه HIM است.

 

 

وی ادامه داد: زدودن آلام ناشی از سرطان می‌تواند در اقتصاد خانواده اثرگذار باشد. گاهی آثار اقتصادی جبران ناپذیر گران بودن دارو، درمان و هزینه‌های جانبی این بیماری به نسل‌های بعدی نیز منتقل می‌شود، از طرفی سرطان یک بیماری چندوجهی است و خسارت‌های روانی و اجتماعی قابل توجهی را نیز به همراه دارد. نیاز است برنامه‌های حمایتی، ترویجی و ایجابی به نحوی باشد تا نقش مهمی در زدودن درد این بیماری از کالبد خانواده ایفا کند.

 

تعریف 26 گام همکاری در راستای ارایه خدمات باکیفیت‌تر به بیماران سرطانی

 

 

دکتر محمد جهانگیری مدیرعامل موسسه مکسا در این نشست با اشاره به اینکه انتظار می‌رود در قالب این تفاهم نامه مشارکت‌های اجتماعی با قبول مسئولیت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در راستای کنترل بیماری سرطان موجب تعالی ارایه خدمات شود، گفت: مقرر شد با توسعه همکاری میان موسسه و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و در آینده نزدیک دانشگاه علوم پزشکی قم، متدی با محوریت مدیریت بهینه منابع، مدیریت ریسک بیماری سرطان و ارایه خدمات باکیفیت‌تر به بیماران سرطانی ارایه شود.

 

 

وی با بیان اینکه این متد قابلیت بهره‌گیری در حوزه سایر بیماری‌های صعب‌العلاج را خواهد داشت، افزود: در این تفاهم نامه 26 گام از جمله چارچوب نقشه اجرایی، تمهیدات در حوزه منابع، پرونده الکترونیک سلامت، سطح بندی خدمات و نظام ارجاع تدوین شده است.

 

 

به گفته دکتر جهانگیری نظام پرداخت در قیمت تمام شده خدمات نیز در این گام‌ها دیده شده و بر پایه شبکه بهداشت و نظام سلامت دانشگاه علوم پزشکی تعریف شده است.

 

 

وی ادامه داد: بهره‌گیری از ظرفیت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به موسسه غنای بیشتری می‌بخشد. از طرفی همیشه از این دانشگاه درس‌های ارزشمندی آموخته‌ایم؛ در همین راستا سعی داریم ارتباطات بین‌المللی با کدینگ‌های حوزه تشخیص و شاخص‌های علمی نیز رعایت شود.

 

 

مدیرعامل موسسه مکسا ادامه داد: مشارکت خیرین در تامین منابع برای شرکت‌های دانش بنیان و در نتیجه پیشرفت علم نیز اهمیت بسیار دارد. در زمینه ارتقای سامانه‌ها، بهره‌گیری از هوش مصنوعی، خدمات مجازی و تله مدیسین نیز به همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیاز است.

 

 

به گفته وی، ترویج پیشگیری و غربالگری و هدفمندکردن روند آن، خودمراقبتی و تولید دانش به منظور افزایش سواد سلامت مردم از جمله دستاوردهای انعقاد این تفاهم نامه خواهد بود.

 

 

انتهای پیام/

کد خبرنگار: 7702 ی.ق

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • گروه خبری : 140259
کلمات کلیدی