دکتر زالی مطرح کرد؛
آموزههای قرآنی، بن مایه اصلی ترویجی حوزه فرهنگی است
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در آیین اختتامیه جشنواره قرآن و عترت دانشکده داروسازی آموزههای قرآنی را واجد ویژگیهای بیبدیل و ارزندهای دانست که کفایت کامل را برای نقشآفرینی به عنوان نسخه کامل فرهنگی فراهم میکند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی در آیین اختتامیه جشنواره قرآن و عترت دانشکده داروسازی دانشگاه که ظهر امروز در دانشکده داروسازی برگزار شد، ضمن تقدیر از تلاشهای معاونت دانشجویی و فرهنگی در اجرای برنامههای قرآنی گفت: یکی از بن مایههای اصلی ایجابی و ترویجی حوزه فرهنگی کشور، گسترش آموزههای قرآنی است. این حوزه واجد ویژگیهای بیبدیل و ارزندهای است که کفایت کامل را برای نقشآفرینی به عنوان نسخه کامل فرهنگی فراهم میکند.
رییس دانشگاه ادامه داد: نام این جشنواره تحت عنوان «قرآن و عترت» پیام روشن پیوستگی، انسجام و همگرایی میان قرآن و عترت را به همراه دارد. در راستای احصای مولفههای حدیث ثقلین علاوه بر قرآن، عترت مطرح میشود. عترت و اهل بیت نماد تجلی و تبلورسلوک سنت نبوی هستند.
دکتر زالی اظهار کرد: به نظر میرسد این وجه توجه، اهمیت بالایی دارد، چراکه این دو، ملازم هم هستند. قرآن، کتاب آسمانی و ارزندهای است که ویژگیهای منحصر به فرد، آن را در بین کتب آسمانی متمایز میکند.
وی با اشاره به اینکه قرآن کتاب وحی الهی است و در زمینه علمی حرفهای بسیاری برای گفتن دارد، افزود: در زمان نزول قرآن، توجه بشر به پیرامون خود و طبیعت شناسی افزایش پیدا کرد. 800 آیه در قرآن به این مفاهیم میپردازد. قرآن برای همه انسانها به منزله یک جریان سیال پرنعمت است.
دکتر زالی تصریح کرد: خوشحال هستیم که امروزه توجه نسل جوان به قرآن در سایه جمهوری اسلامی ویژهتر شده است. مرجعیت علمی از نگاه قرآن، مرجعیت در مقابل مهجوریت است. قرآن سالیان متمادی مهجور بوده و امروز به برکت انقلاب، این مهجوریت از بین رفته است.
وی در پایان از جایگاه ویژه دانشگاه در جشنواره قرآن و عترت ملی خبر داد و گفت: امسال سهم بانوان در جشنواره، در هر سه بخش دانشجویی، کارکنان و اعضای هیئت علمی، سهم قابل توجهی بود و برای اولین بار در سالیان اخیر موفق به کسب سه رتبه در جشنواره کشوری شدهایم. امیدواریم با تلاش معاونت دانشجویی و فرهنگی، این فعالیتها تقویت شود.
دستاوردهای درخشان دانشگاه در جشنواره قرآن و عترت
دکتر سمیه اسماعیلی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه در این مراسم یکی از دستاوردهای فرهنگی دانشگاه را برگزاری جشنوارههای قرآنی دانست و گفت: سال گذشته نیز رویداد شبی با قرآن در ماه رمضان به عنوان اولین برنامه قرآنی دانشگاه برگزار شد.
وی ادامه داد: پس از دوران کرونا که برگزاری برنامههای فرهنگی کاهش داشت و برنامهریزی سریع برای شروع دوباره رویدادهای فرهنگی بلافاصله پس از کنترل بحران آغاز شد.
وی در ادامه از کارکنان دانشگاه، اعضای هیئت علمی و دانشجویان که با مشارکت و فعالیتهای ویژه سبب شدند نام پرآوازه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بدرخشد، تشکر کرد.
دکتر اسماعیلی همچنین تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اولین افتخار ملی خود را با همت دانشجویان در سی و هفتمین دوره جشنواره ملی با کسب 3 مقام ملی توسط دانشجویان محقق کرد.
معاون دانشجویی و فرهنگی اظهار کرد: این برنامه به همت کانون قرآن و عترت دانشگاه و دانشکده داروسازی شکل گرفت.
دکتر اسماعیلی گفت: از 18 آبان تا 24 آبان ماه هفته قرآن و عترت نامگذاری شده و پایان این هفته، سالروز وفات علامه طباطبایی که مفسر فرهیخته قرآن بود، است.
وی عنوان کرد: آیات آشکار و نهان قرآن راهگشای مسائل سلامت در همه ابعاد خواهد بود و این معجزه همواره چراغ راه خانواده دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بوده است.
دکتر اسماعیلی ادامه داد: دانشجویان با فعالیت خود در حوزههای قرآنی، توانستند افتخارات بینظیری برای دانشگاه به ارمغان آورند، این مشارکت در برنامههای فرهنگی باید پررنگتر شود.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه در خصوص اقدامات این معاونت، گفت: استعدادیابی، تولید محتوا و برنامههایی که مسیر قرآنی را روشنتر و زمینه را برای توسعه همکاری با سایر دانشکدهها هموارتر میکرد، در دستور کار معاونت دانشجویی و فرهنگی قرار گرفت.
وی در پایان از ارتقای کمی و کیفی افتخارات دانشگاه در جشنوارههای بعدی ابراز امیدواری کرد و گفت: از تمام افرادی که در این جشنواره تلاش کردند و موجب افتخار ما شدند، تشکر میکنم.
متولیان فرهنگی دانشگاه نگاه متفاوتی به قرآن داشته باشند
دکتر علی خدیوی مسئول دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه نیز در این مراسم ضمن تقدیر از تمام افرادی که در امور قرآنی دانشگاه و دانشکده زحمت میکشند، عنوان کرد: جای افتخار و تقدیر دارد که همکاران، دانشجویان اساتید بخشی از عمر و سرمایه زمان خود را در راه قرآن هزینه میکنند.
وی ادامه داد: سرمایهگذاری روی مباحث قرآنی بسیار ارزشمند است. یکی از افتخارات دین و آیین ما، قرآن و اهل بیت است. هیچ کتاب زمینی و آسمانی به ارزشمندی این معجزه پیدا نمیشود. همچنان که پیامبر ما نیز افضل، اکرم و اعظم است.
دکتر خدیوی اظهار کرد: افرادی که روی قرآن سرمایهگذاری میکنند، هیچ ضرری نمیکنند، سراسر سود است. با خواندن قرآن درجات معنوی انسان ارتقا پیدا میکند.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی رهبری تصریح کرد: در حوزه فرهنگی دانشگاه نیز همین اصل حاکم است. سرمایهگذاری روی قرآن در دانشگاه نیز سراسر فایده است. قرآن یک کتاب لایتناهی است و میزان بهره مندی از آن به توان انسانها بستگی دارد.
دکتر خدیوی در ادامه تصریح کرد: متولیان فرهنگی دانشگاه باید نگاه متفاوتی به قرآن نسبت به سایر برنامهها داشته باشند.
دکتر خدیوی همچنین گفت: قرآن، علم و تمدن موضوع گستردهای است که به مناسبت هفته قرآن و عترت و بزرگداشت علامه طباطبایی مطرح شده است. باید به این مفاهیم و تعبیرها بیشتر توجه شود؛ مفاهیمی از جمله رابطه علم و قرآن یا نگاه قرآن به علم و علم آموزی. از سوی دیگر در دنیا به مرور زمان این مفاهیم به اشتراکات لفظی گره خورده که ممکن است ما را به اشتباه بیاندازد. بنابراین برای فهم این مسائل باید مفاهیم بازبینی شود.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی رهبری بیان کرد: قرآن تلاش میکند به ما یقین دهد، اما در دنیای مدرن، علوم ما را به شک و تردید وادار میکند. دنیای مدرن و پست مدرن دستاوردی جز شک و تردید نداشت. در صورتی که انسان با یقین به آرامش میرسد، در نتیجه آدمی نیز با انس با قرآن به آرامش میرسد.
ثبت نام 250 نفر رشته در جشنواره قرآن و عترت دانشکده داروسازی
دکتر حسین وحیدی رییس دانشکده داروسازی دانشگاه در این مراسم عنوان کرد: به عنوان میزبان خرسندم آیین رویداد قرآنی را در دانشکده داروسازی برگزار میکنیم و خادم بزرگواران این مراسم هستیم.
وی ادامه داد: کانون قرآن و عترت دانشکده داروسازی در این مدت تلاش بسیار برای برگزاری مسابقات داشته و امیدوارم این مراسم مشوق راه آنان باشد.
دکتر نازیلا یوسفی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشکده داروسازی دانشگاه گزارشی از فرآیند برگزاری این جشنواره ارایه داد و گفت: اول مردادماه به پیشنهاد دانشجویان در کانون قرآن و عترت، تصمیم به برگزاری جشنوارهای دانشکدهای گرفته شد.
وی ادامه داد: این جشنواره آمادگی لازم را برای سایر رویدادهای دانشگاهی و ملی در اختیار دانشجویان قرار میداد. با طرح موضوع در معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه، مجموعه دانشگاه نیز دانشکده را همراهی کرد.
دکتر یوسفی از ثبت نام 250 نفر رشته از اساتید، کارکنان و دانشجویان در این جشنواره خبر داد و گفت: بیشترین ثبت نام به ترتیب در بخش نهج البلاغه، تفسیر قرآن، مسابقات معارف، احکام و سبک زندگی و حفظ و سپس قرائت قرآن بود. این جشنواره در پنج بخش برگزار شد.
به گفته دکتر یوسفی، بخش پژوهشی، نقد کتاب و مقاله نویسی با موضوع جوانی جمعیت از سایر بخشهای این جشنواره بود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه 68 درصد جمعیت شرکت کننده دانشجویان بودند، افزود: 22 نفر مقام نخست این مسابقات را از آن خود کردند. در کنار برگزیدگان جشنواره دانشکده داروسازی، برگزیدگان جشنواره کشوری و ملی قرآن و عترت نیز مورد تقدیر قرار میگیرند.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشکده داروسازی دانشگاه ضمن تقدیر از همراهی مسئولان و تلاش اعضای کانون، در خصوص استمرار این قبیل رویدادها ابراز امیدواری کرد.
در پایان این مراسم از برگزیدگان جشنواره قرآن و عترت دانشکده داروسازی و جشنواره قرآن و عترت کشوری تقدیر به عمل آمد.
انتهای پیام/
کد خبرنگار: 7702 ی.ق