اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/11/21 - 15:29
  • بازدید : 336
  • تعداد بازدید : 313
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
دکتر زالی مطرح کرد

استقبال دانشگاه از ایجاد فرصت‌های علمی برای جذب جوانان

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: باعث افتخار است اعلام کنیم معدل سنی اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مقایسه با سایر دانشگاه‌ها پایین‌تر است و جوانان این دانشگاه در فرصت‌های علمی جذب دانشگاه می‌شوند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی در جشن روز جوان تحت عنوان «جوانیران» که به همت معاونت دانشجویی و فرهنگی و بسیج دانشجویی دانشگاه در تالار ابن سینا دانشکده پزشکی برگزار شد، ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، روز جوان را به ویژه به آینده‌سازان حوزه سلامت تبریک گفت.


وی اظهار کرد: در همه کشورها، روزی به عنوان روز جوان گرامی داشته می‌شود. این روز بین‌المللی از سال ۲۰۰۰ میلادی به انتخاب سازمان بهداشت جهانی ۱۲ آگوست با هدف یادآوری نقش نیروی محرکه و خلاقیت نسل جوان تعیین شد که کشورها در این روز به تدوین استراتژی برای این جمعیت مهم می‌پردازند.


به گفته رییس دانشگاه، سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۲۴، کلیدواژه روز جهانی جوان را from click to improvement اعلام کرد که بر بهره‌گیری از فناوری‌های روز دنیا برای ارتقای شاخص‌های توسعه پایدار جهانی با ظرفیت جوانان تاکید داشت.


دکتر زالی تصریح کرد: در ایران علاوه بر روز جهانی، روز ولادت حضرت علی اکبر(ع) مصادف با ۱۱ شعبان نیز به عنوان روز جوان گرامی‌داشته می‌شود. بر اساس معتبرترین اسناد، حضرت علی اکبر(ع) زمانی که به شهادت رسید فقط ۲۵ سال سن داشت.


رییس دانشگاه با اشاره به اینکه پیامبر اسلام (ص) برای شبیه‌ترین فرد به خود هشت ویژگی توصیف کرد، افزود: بر اساس فرمایشات پیامبر اسلام، حضرت علی اکبر از نظر فضایل اخلاقی، شجاعت، رزم آوری، حسن خلق، توجه به دیگران، تسلط به علم روز و حتی داشتن ظاهری زیبا، شبیه‌ترین فرد به ایشان بود. همچنین اولین شهید بنی هاشم در حادثه کربلا، حضرت علی اکبر(ع) بود.


دکتر زالی ادامه داد: حضرت علی اکبر(ع) برای شرکت در رزم به امام حسین(ع) اصرار کرد و دوبار هم به میدان رزم رفت. نقش حضرت علی اکبر در جنگ با دشمن به ویژه در شب عاشورا پررنگ بود.


رییس دانشگاه عنوان کرد: به دلیل تعداد کم نیروهای امام حسین(ع) نسبت به نیروهای کم دشمن، یکی از فنون صیانت از نیروها و خانواده، کندن خندق و پر کردن این حفره‌ها با هیزم و وسایل برّنده بود. مسئولیت این کار و همچنین بخشی از مسئولیت آوردن آب با همکاری ۳۲ پیاده نظام و ۲۰ سواره نظام بر عهده حضرت علی اکبر بود.


دکتر زالی بیان و بررسی مسائل مربوط به جوانان در این روز را مهم دانست و گفت: یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های دانشجویان رشته سلامت شناخت الگوی جمعیتی در بستر ارایه خدمات است. در بسیاری از دانشگاه‌های معتبر دنیا واحد جمعیت شناختی ارایه می‌شود.


وی تصریح کرد: در ایران جمعیت بین ۱۵ تا ۳۵ سال جوان تلقی می‌شود. جامعه فعلی ما ۲۷ درصد جوان است که پیش بینی می‌شود این رقم در سال ۱۴۱۵ به ۲۲ درصد و در سال ۱۴۲۵ به ۱۸ درصد کاهش پیدا می‌کند که نشان از شیب تند نزولی این رقم دارد.


دکتر زالی با اشاره به اینکه در حال از دست دادن فرصت‌های تغییر الگوی جمعیتی هستیم، یادآور شد:  بر اساس مطالعات، بعد از ۳۲ سالگی شانس ازدواج به سرعت کاهش پیدا می‌کند. شما دانشجویان باید نسبت به این جمعیت شناخت داشته باشید.


وی با بیان اینکه گروهی تحت عنوان NEET در دنیا تعریف می‌شود که شامل جمعیت بیکار، تحصیل نکرده و فاقد مهارت است، گفت: این جمعیت بیانگر کیفیت و کارایی استراتژی‌های جامعه برای جوانان و آینده‌سازان هر کشور است، بنابراین این رقم در کشور باید کاهش یابد.


رییس دانشگاه با تاکید بر اهمیت اشتغال دختران و افزایش فرصت‌های شغلی برای آنان، گفت: شادکامی، رفاه اقتصادی و نشاط اجتماعی مسایلی است که در هم تنیده‌اند. موتور پیشران هر جامعه نسل جوان آن جامعه است و توسعه پایداری جامعه در گروی خلق فرصت‌های جدید اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی برای جوانان است.


وی با بیان اینکه معدل سنی شهدای ایرانی در هشت سال دفاع مقدس، ۲۱.۵ سال است، گفت: جوانان مملکتی که مقاومت کردند و جنگیدند، می‌توانند مدیران و روسای خوبی هم‌ باشند.


رییس دانشگاه در ادامه اظهار کرد: معدل سنی مسئولان در کشورهای توسعه یافته در حال کاهش است و در کشورهای اروپایی و اسکاندیناوی، کار را بیشتر به جوانان می‌سپرند.


دکتر زالی اظهار کرد: باعث افتخار است اعلام کنیم معدل سنی اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مقایسه با سایر دانشگاه‌ها پایین‌تر است و جوانان این دانشگاه در فرصت‌های علمی جذب دانشگاه می‌شوند.


وی در پایان بر لزوم حل مسائل مربوط به اشتغال و مسکن برای جوانان تاکید کرد.

 

 

آینده جوانان با آینده انقلاب گره خورده است

حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی خدیوی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه در این مراسم ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و گرامیداشت دهه فجر، دانشگاه، جوان و آینده را سه کلمه کلیدی این روز مهم دانست و گفت: جوان، جوانگرایی جامعه و جمعیت و هویت جوانی مسئله مهم امروز است. در سطح جهانی نیز هویت و تعریف جوانی یک‌ دغدغه است.

 


وی ضمن اشاره به اینکه روز ولادت حضرت علی اکبر(ع) در ایران روز جوان نامیده می‌شود، گفت: انتخاب یک‌ روز ملی، ارزش، باور و هویت ملی ما را ثابت می‌کند، اینکه باید به خودمان باور داشته باشیم و خودمان را بشناسیم.

 

وی تصریح کرد: آینده شما جوانان با آینده انقلاب گره خورده است، شاید بگویید ۴۶ سال قبل اتفاقی افتاده و یکی از بزرگترین انقلاب‌ها رخ داده است، اکنون نقش ما چیست؟ شما مخاطب بیانیه گام دوم انقلاب هستید، باید این انقلاب را پیش ببرید و دهه فجر را گرامی بدارید.


دکتر خدیوی گفت: ۲۲ بهمن یادآور بصیرت است، البته که شناخت غربی‌ها نیاز به بصیرت خاصی ندارد. شما در آینده با این مسایل مواجهید و باید شناخت خود در سطح جهانی را افزایش دهید.


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، جوان، آینده، هویت، دانشگاه و انقلاب اسلامی را به هم مرتبط دانست و گفت: دانشگاه مرکزی برای تحول آفرینی، گفت‌وگو و تفکر است.


در این مراسم که با حضور جمعی از دانشجویان و اساتید به همت معاونت دانشجویی و فرهنگی و بسیج دانشجویی دانشگاه در تالار ابن سینا دانشکده پزشکی برگزار شد، دکتر محمود خدادوست معاون توسعه مدیریت و منابع، دکتر محمد رستمی نژاد معاون دانشجویی و فرهنگی و دکتر حسن پیری مشاور و مدیر حوزه ریاست دانشگاه نیز حضور داشتند.

 


برگزاری استندآپ کمدی و مسابقه میان دانشجویان از بخش‌های مختلف این جشن بود.

 

 

همچنین دکتر زالی از نمایشگاه دستاوردهای دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که همزمان با برگزاری این مراسم به مناسبت روز جوان در محورهای فرهنگی و ادبی، هنری، علمی و پژوهشی، فناوری دیجیتال در دانشکده پزشکی برگزار شد، بازدید کرد.

 

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7701ی.ق

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 152467
کلید واژه