معاون اول قوه قضاییه مطرح کرد؛
توجه ویژه قانون اساسی کشور به بهداشت و سلامت عمومی
معاون اول قوه قضاییه با تاکید بر اینکه قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران توجه ویژهای به موضوع بهداشت و سلامت عمومی دارد، گفت: حق بر سلامت از حقوق اصلی و بدیهی مردم است، حقی که جامعه باید از حاکمیت مطالبه کند وحاکمیت وظیفه دارد آن را تامین کند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، حجتالاسلام والمسلمین محمد مصدق معاون اول قوه قضاییه در افتتاحیه دومین کنگره بین المللی حقوق سلامت که در تالار امام خمینی(ره) برگزار شد، ولادت منجی عالم بشریت حضرت ولیعصر را تبریک گفت و از برگزارکنندگان این کنگره قدردانی کرد.
وی نسبت به همکاری قوهقضائیه با مراکز و سازمانهای ارایه دهنده خدمات سلامت محور با هدف ارتقای سلامت عمومی مردم اعلام آمادگی کرد و افزود: بهداشت و سلامت یکی از مهمترین موضوعات مهم در شریعت اسلام است.
به گفته معاون اول قوه قضاییه هر آنچه در خصوص موضوعات سلامت محور در دنیا مطرح میشود، ریشه در شرع مقدس اسلام دارد و دین مشخصا برای آن توصیههایی کرده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: با مراجعه به روایات پیامبر گرامی و سیره زندگی ائمه معصومین، گنجینه ارزشمندی از دستورالعملهای پزشکی برای پیشگیری و درمان بیماریها را در اختیار خواهیم داشت.
حجتالاسلام والمسلمین محمد مصدق با بیان اینکه با مراجعه به منابع مذکور دانشمندانی چون ابنسینا ظهور کردند، ادامه داد: سهم قابل توجهی از دستاوردهای پزشکی مدرن متعلق به این دانشمند بزرگ است و پزشکی امروز مدیون نظرات ابنسیناست.
وی به تحولات گسترده و عظیم کمی و کیفی علم پزشکی، بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: در بازه زمانی کمتر از نیم قرن، به اندازه تمام تاریخ مکتوب ایران، در زمینه پزشکی پیشرفت داشتهایم، این دستاورد در سایه تخصص پزشکان و اندیشمندان ایرانی صورت گرفته که باید به این دانشمندان تبریک گفت.
وی یادآوری کرد: امنیت، آرامش و سلامت از جمله حقوقی هستند که باید حاکمیت آنها را برای مردم تامین کند، زمانی که بهداشت و سلامت به عنوان حق اصلی مردم مطرح میشود، باید متولیان این حوزه و تمام ارگانها و سازمانهای مرتبط پای کار باشند.
به گفته معاون اول قوه قضاییه حقوق سلامت علاوه بر اینکه تبدیل به رشتهای مستقل شده ماهیت بینرشتهای نیز دارد.
وی با اشاره به اینکه حساسیت افکار عمومی به بهداشت و سلامت موضوعی جدی است اضافه کرد: براساس قواعد بینالمللی کارکنان بهداشت و درمان و همچنین تجهیزات پزشکی و درمانی تحت حمایت هستند و نباید مورد تعرض قرار گیرند و متاسفانه این درحالی است که در غزه به بیمارستانها حمله شد و حتی کشورهای همراه با اسرائیل این حملات را محکوم کردند، چرا که افکار عمومی این جنایات را نمیپذیرد.
حجتالاسلام والمسلمین محمد مصدق صیانت از حقوق عامه، رسیدگی قضایی و حمایت از بروزرسانی قوانین را از جمله وضایف قوهقضاییه عنوان کرد و افزود: به طور مثال برخی قوانین اساسا موضوعیت ندارند یا برای برخی مجازات متناسب با جرم پیشبینی نشده بنابراین تدوین و اجرای سند تحول قوانین در قوه قضاییه در دست تدوین و اجراست.
حجتالاسلام والمسلمین محمد مصدق با اشاره به لزوم اجرای متناسب مجازات با جرم، گفت: مجازاتها باید متناسب با جرم، بازدارنده و با هدف رفع مشکلات جامعه درنظر گرفته شود.
وی پیشنهاد کرد که کمسیونی مشترک، متشکل از نمایندگان وزاتخانههای و معاونتهای مرتبط در این راستا ایجاد شود.
معاون اول قوه قضاییه در پایان بر روح پاک شهدای سلامت که دردوران سخت کرونا به مقام والای شهادت نائل آمدند درود فرستاد و افزود: در واقع این افراد در خط مقدم مبارزه با این ویروس بودند و ایثارگرانه به یاری مردم شتافتند، لازم است برای زندهنگه داشتن یاد و خاطره این عزیزان ضمن مستندنگاری، همایشها و مراسمی در سطح ملی و بینالمللی برگزار شود تا همیشه یاد و ایثار شهدای سلامت در تاریخ زنده بماند.
دکتر محمود عباسی رییس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی و دبیرکنگره بینالمللی حقوق سلامت نیز در این همایش ضمن قدرانی ازمسئولان دانشگاه و سایر حوزهها که زمینه برگزاری این کنگره را فراهم کردهاند، از ایجاد فضای مناسب برای پرداختن به حوزههای میان رشتهای با همکاری دپارتمان حقوق سلامت و فقه خبرداد.
وی با اشاره به اینکه حقوق سلامت شاخه نوینی از رشتههای حقوقی است، ادامه داد: گسترش و راهاندازی رشته حقوق پزشکی، به تدریج زمینه رسیدگی و پرداختن به حوزههای میان رشتهای را فراهم کرده است.
دکتر عباسی تاکید کرد: حقوق سلامت شاخه نوینی از رشتههای حقوقی است.
به گفته دبیر اجرایی این کنگره در دودهه گذشته تا به امروز شاهد تحولات چشمگیر در حوزه حقوق سلامت هستیم تا جایی که حقوق پزشکی جای خود را به حقوق سلامت داده است.
وی با اشاره به اینکه زمینه بسط و گسترش دایره حقوق سلامت در سطح ملی فراهم است، اضافه کرد: امروزه حقوق سلامت به عنوان رشتهای تخصصی و آکادمیک در دنیا مطرح است، ایران نیز همگام با تحولات علمی دنیا این فعالیت را آغاز کرده است.
به گفته دکتر عباسی برگزاری این کنگره، تعامل و همکاری بین حوزههای سلامت محور، دانشگاه، دستگاه قضایی و جامعه حقوقی تبلوری از هماندیشی بین متخصصان و اندیشمندان این حوزه است، چرا که برای فائق آمدن بر چالشهای نظام سلامت از منظر حقوقی لاجرم نیازمند تعامل بیشتر است.
وی به موضوع هوش مصنوعی، متاورس، فضای مجازی و تله مدیسین(پزشکی از راه دور) به عنوان محورهای اساسی این کنگره اشاره کرد و افزود: نتایج برگزاری این کنگره بررسی چالشهای هوش مصنوعی در نظام سلامت است.
رییس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی ضرورت حرکت دانش با علم روز دنیا را مورد تاکید قرار داد و پاسخ حقوقی به چالشهای هوش مصنوعی و متاورس را ضروری عنوان کرد.
دکتر عباسی به ارسال 400 مقاله داخلی و خارجی به دبیرخانه کنگره و حضور 20 مهمان خارجی در این مراسم اشاره کرد.
وی اظهار امیدواری کرد که برگزاری کنگره دو روزه حقوق سلامت ضمن ارایه راهکارهای مناسب در حوزه سلامت و دستگاه قضایی، برون داد مناسبی برای فعالان این حوزهها داشته باشد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دومین کنگره بینالمللی حقوق سلامت که دکتر علیرضا زالی ریاست آنرا بر عهده دارد، سه شنبه و چهارشنبه اول و دوم اسفندماه 1402 در تالار امام خمینی(ره) دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در حال برگزاری است.
شرکت در این کنگره برای مشمولان آموزش مداوم پزشکی از حداکثر هشت امتیاز بازآموزی و برای اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاهها از امتیاز فرهنگی برخوردار است. همچنین در پایان این کنگره به شرکتکنندگان گواهی بینالمللی اعطا می شود.
گروههای هدف کنگره شامل فقها، حقوقدانان، طلاب، اطبا، تمام گروههای حوزه سلامت و علوم پزشکی، دانشجویان رشتههای مختلف (علوم انسانی، حقوقی، فقهی، فلسفی، اخلاقی، علوم پزشکی) است و میتوانند از امتیازات این کنگره برخوردار شوند.
محورهای پنج گانه این کنگره بینالمللی شامل حقوق بینالملل سلامت و هوش مصنوعی، حقوق سلامت تطبیقی و سلامت الکترونیکی، حقوق کیفری سلامت و جرایم نوین زیست پزشکی، حقوق عمومی سلامت، چالشهای حقوقی متاورس و حقوق سلامت کودک و فضای مجازی میشود.
انتهای پیام/
کدخبرنگار: 7701س.ق