اخبار

  • تاریخ انتشار : 1401/09/13 - 14:25
  • بازدید : 505
  • تعداد بازدید : 504
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

توصیه‌هایی برای پیشگیری از گریپ یا آنفلوانزا

متخصص بیماری های عفونی با تاکید بر اهمیت پیشیگری در شیوع بیماری گریپ(انفلوانزا) به مبتلایان توصیه کرد: درصورت داشتن علایم بیماری از حضور در جامعه و مدرسه در روزهای اول بیماری خودداری کنید.

متخصص بیماری های عفونی با تاکید بر اهمیت پیشیگری در شیوع بیماری گریپ(انفلوانزا) به مبتلایان توصیه کرد: درصورت داشتن علایم بیماری از حضور در جامعه و مدرسه  در روزهای اول بیماری خودداری کنید.


دکتر سارا ابوالقاسمی عضو هیئت علمی دانشگاه و متخصص بیماری‌های عفونی در گفت وگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به شیوع ویروس‌های تنفسی در فصل سرما گفت: متاسفانه هم اکنون شاهد کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی و استفاده از ماسک در جامعه هستیم.

وی با اشاره به شیوع آنفلوانزا یا گریپ در کودکان گفت: در پاندمی کرونا بسیاری از کودکان در قرنطینه بودند و با انواع ویروسهای تنفسی درتماس نبودند بنابراین سیستم ایمنی بدن آنان آمادگی مواجهه با این ویروسها را ندارد.

 

این متخصص بیماری های عفونی افزود: این کودکان که متاسفانه کمتر از ماسک در مدارس استفاده می کنند و پروتکل های بهداشتی را نیز رعایت نمی کنند در مواجهه با انواع ویروسهای تنفسی شایع در جامعه مبتلا به بیماری شده و بیماری را به سایر افراد خانواده خود نیز منتقل می کنند.

 

به گفته وی شیوع بیماری گریپ یا انفلوانزا در بزرگسالان نیز مشاهده می شود اما منشا شایع این بیماری در مدارس است که توسط کودکان به خانواده‌ها منتقل می‌شود و چرخه انتقال ویروس از طریق فردی به فرد دیگر و خانواده‌ای به خانواده دیگر در جامعه منتشر می شود.

 

این متخصص بیماری‌های عفونی ویروس‌های تنفسی در فصل زمستان را شامل انواع مختلفی از جمله ویروس‌های سرماخوردگی، ویروس آنفلوانزا Aو B، ویروس کرونا به شکل امیکرون و ... برشمرد که در جامعه در جریان هستند.

 

دکتر ابوالقاسمی  با اشاره به تعابیری که از گریپ درجامعه وجود دارد گفت: عوام گاهی از سرماخوردگی به عنوان گریپ نام می برند که با علامت گرفتگی بینی همراه است.  گاهی نیز به آنفلوانزا گریپ گفته می شود که به معنای زکام ، آنفلوانزا و سرماخوردگی ترجمه می شود.

 

این عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به تفاوت گریپ(آنفلوانزا) با سرماخوردگی گفت: هر دوی آنها از جمله بیماری‌های تنفسی هستند اما آنفلوانزا می‌تواند منجر به بروز علایم  متفاوت‌تر و بسیار جدی تری از سرماخوردگی شود که شامل تب، لرز، بدن درد و بی حالی (بیشتر از حالت سرماخوردگی) است.

 

به گفته دکتر ابوالقاسمی معمولا آنفلوانزا با شروع ناگهانی تب همراه است و بعد علایم تنفسی و گاهی گوارشی در فرد ایجاد می‌شود البته گاهی نیز همزمان هر دو علامت تنفسی و گوارشی در فرد مشاهده می‌شود.

 

پیشگیری

دکتر سارا ابوالقاسمی با تاکید بر اهمیت پیشگیری در بیماری آنفلوانزا گفت: افراد درصورت داشتن علایم تنفسی به ویژه در روزهای اول بیماری(سه یا چهار روز اول) باید حتما در منزل استراحت کرده و از حضور در جمع، اداره یا مدرسه اجتناب کنند تا مانع شیوع و انتشار بیماری در جامعه شوند.

درمان

این متخصص بیماری های عفونی با اشاره به درمان در بیماری های ویروسی تنفسی گفت:  در صورت سرماخوردگی و عدم وجود علایم شدید آنفلوانزا درمان صرفا شامل استراحت در منزل، مصرف مایعات، درمان‌های علامتی (ضد سرفه، ضد ابریزش و ضد تب) است.

 

وی افزود: در صورت ابتلا به آنفلوانزا نیز در افراد عادی همان درمان‌های علامتی انجام می‌شود. اما در گروه‌های پرخطر نظیر مبتلایان به بیماری های مزمن(قلبی، کبدی، دیابت، کلیوی) ، سالمندان، مبتلایان به نقص سیستم ایمنی، مبتلایان به تالاسمی، زنان باردار و افراد دارای وزن بالا توسط پزشک داروی اختصاصی آنفلوانزا تجویز می‌شود.

 

توصیه به تزریق واکسن آنفلوانزا

دکتر سارا ابوالقاسمی با اشاره به این که بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوانزا اواخر شهریورماه و اوایل مهرماه است گفت: با توجه به این که تا پایان سال و حتی اوایل اردیبهشت ماه همچنان شاهد پیک‌هایی از شیوع  بیماری آنفلوانزا هستیم افرادی که هنوز واکسن نزدند سعی کنند در اسرع وقت نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

  • گروه خبری : اخبار سلامت
  • کد خبر : 123507
کلید واژه