اخبار

  • تاریخ انتشار : 1401/12/22 - 13:47
  • بازدید : 489
  • تعداد بازدید : 476
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

توصیه های ایمنی برای پیشگیری از حوادث چهارشنبه ‎سوری

رییس گروه مدیریت خطر و بلایای معاونت امور بهداشتی دانشگاه با توجه به فرارسیدن آخرین چهارشنبه سال به والدین هشدار داد برای پیشگیری از بروز حوادث چهارشنبه سوری مراقب فرزندان خود باشند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از معاونت امور بهداشتی، مهندس اعظم محمدی ضمن بیان این مطلب گفت: متاسفانه هرساله در مراسم چهارشنبه سوری شاهد آسیب‌تعدادی از هموطنان به ویژه کودکان و نوجوانان هستیم. طبق گزارش‌های ثبت شده از مصدومان چهارشنبه سوری سال 1400 بیشترین آسیب دیدگان در گروه سنی پنج تا  24 سال بودند و مردان چهار برابر بیشتر از زنان آسیب دیده بودند.

 

 

به گفته وی بیشتر مصدومان از ناحیه دست آسیب دیده بودند اما مصدومیت همزمان دوعضو یا از ناحیه پا، چشم، دست و  صورت نیز از دیگر موارد آسیب دیدگی یا معلولیت افراد در حوادث چهارشنبه سوری سال گذشته بود.

 

اعظم محمدی خاطر نشان کرد: اغلب مصدومیت‌ها در هنگام استفاده از مواد محترقه رخ داده بود. گروهی از مصدومان نیز در حین ساخت مواد محترقه آسیب دیده بودند و  مواردی نیز مربوط به آسیب دیدگی رهگذران بود.

 

رییس گروه مدیریت خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشتی به والدین تاکید کرد: نباید  در چهارشنبه سوری فرزندان‌مان را با خطر تنها بگذاریم. بنابراین والدین سعی کنند نظارت بیشتری در این روزها بر فرزندان خود داشته باشند و برای پیشگیری از بروز حوادث در صورت امکان والدین شاغل نیز در چهارشنبه آخر سال، زودتر از زمان همیشگی در کنار فرزندان‌شان باشند.

 

وی با یادآوری این نکته که کودکان اغلب کبریت، ترقه و مواد آتش‌زا را در نقاط غیر قابل دید مثل انباری، حیاط خلوت، پارکینگ، پشت بام، داخل کمد و وسایل شخصی خود مخفی می کنند توصیه کرد: در این ایام، تا حد امکان این محل‌ها را بازرسی کنید تا اگر کودکان مواد محترقه را در جایی پنهان کرده اند آنها را پیدا کنید.

 

 

مهندس علیرضا ابراهیمی حریری رییس گروه سلامت کار معاونت بهداشتی دانشگاه نیز ضمن ابراز تاسف از بروز  مصدومیت‌های ناشی از مواد محترقه در آخرین چهارشنبه سال گفت: علی‌رغم تمام هشدارها متاسفانه طبیعت ماجراجوی نوجوانان و جوانان مانع از این می‌شود که مراقب سلامت خود باشند.

 

وی گفت: متاسفانه همواره در ایام پایانی سال شاهد استفاده از مواد محترقه هستیم که علاوه بر صدای آزاردهنده گاهی صدمات جبران‌ناپذیری مانند قطع عضو و نابینایی را حتی برای رهگذران و تماشگران به ارمغان می آورد.

 

رییس گروه سلامت کار معاونت بهداشتی با توجه به تنوع وسایل محترقه خاطرنشان کرد که بسیاری از این مواد به صورت غیرمجاز وارد کشور می‌شوند و فرمولاسیون و نکات ایمنی درخصوص کاربرد آنها در دسترس نیست و تاکید کرد که  افراد حتما نکات ایمنی را برای پیشگیری از بروز حوادث رعایت کنند.

 

علیرضا ابراهیمی حریری با اشاره به خطرات ساخت مواد محترقه در مکان‌های غیرمجاز مانند منزل به افراد هشدار داد: هرگز از مواد محترقه دست ساز مانند اکلیل سرنج، کلرات زرنیخ و.... استفاده نکنید، این مواد به شدت با هم واکنش داده و بر اثر ضربه مختصر به راحتی منفجر شده و می تواند باعث تخریب اماکن، معلولیت و مرگ ‌شوند.

رییس گروه سلامت کار معاونت بهداشتی به والدین توصیه کرد که در این ایام نظارت بیشتری بر فرزندانشان داشته باشند زیرا  برخی تبلیغات فریبنده در فضای مجازی ممکن است نوجوانان و جوانان را ترغیب  به ساخت مواد محترقه ‌کنند که ضمن مخاطرات ایمنی می تواند با فعل و انفعالات شیمیایی باعث تولید مواد سمی شده و برای افراد دارای بیماری‌های تنفسی مانند آسم بسیار خطرناک باشد.

 

وی مصدومیت با ترکش‌های ناشی از انفجار مواد محترقه را از دیگر حوادث این ایام برشمرد و به هموطنان توصیه کرد که برای تماشای آتش بازی جمع نشوند زیرا بسیاری از مواد محترقه پس از انفجار دارای ترکش هستند و ممکن است به آسیب‌پذیرترین عضو بدن یعنی چشم صدمات جبران ناپذیری وارد کند.

 

ابراهیمی حریری یادآور شد: نگهداری مواد قابل اشتعال مانند نفت و بنزین  در ظروف شیشه‌ای بسیار خطرآفرین است زیرا در صورت بروز حادثه و انفجار، ظرف شیشه‌ای باعث ایجاد ترکش‌های مرگبار می‌شود.

 

وی با اشاره به سوختگی‌های کودکان در مراسم چهارشنبه سوری گفت:  نور خیره‌کننده برخی مواد محترقه، کودکان کنجکاو را ترغیب می کند به آنها دست بزند و با توجه به این که دمای درونی برخی از این مواد به بالای 100 درجه سانتی گراد می‌رسد می‌تواند باعث سوختگی های درجه 2 و بالاتر در کودکان شود.

 

ابراهیمی حریری تاکید کرد مواد محترقه مانند فشفشه هرگز نباید در نزدیکی صورت فرد قرار داشته باشد.

رییس گروه سلامت  کار معاونت بهداشتی  ضمن آرزوی سلامت برای شهروندان به ویژه کودکان و نوجوانان از آنها خواست اگر  قصد آتش زدن بوته یا تخته و چوب را دارند این کار را دور از وسایل نقلیه پارک شده انجام دهند و مواد محترقه‌ای که پس از احتراق حرکت می‌کنند را به سمت جمعیت، افراد، خودروها و منازل مسکونی هدف گیری نکنند.

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 124510

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.