اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/10/26 - 17:50
  • بازدید : 141
  • تعداد بازدید : 140
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
تاکید رییس دانشگاه در آیین ایران‌دخت:

لزوم پررنگ شدن سهم زنان در عرصه‌های سیاسی و اقتصادی/معرفی سفیر ورزش زنان دانشگاه

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در آیین ایران‌دخت که به بهانه گرامیداشت مقام زن در دانشگاه برگزار شد، زنان را مدیرانی موفق دانست و بر ضرورت پررنگ‌تر شدن سهم زنان در عرصه‌های سیاسی و اقتصادی تاکید کرد.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی در مراسم ایران‌دخت، آیین گرامیداشت مقام روز زن که در تالار امام خمینی (ره) دانشکده پزشکی برگزار شد، به حادثه جانگداز کرمان اشاره و برای بازماندگان آرزوی سلامت کرد.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر سهم کمتری از اقتصاد، سرمایه‌گذاری، تجارت و تولید در اختیار بانوان قرار دارد، گفت: که این سهم به ویژه در حوزه پژوهشی، کارآفرینی، تولیدی و صنعتی باید توسعه پیدا کند و به عنوان یک اصل ملی مورد توجه باشد.

 

دکتر زالی، بانوان را مدیرانی کاردان، شایسته و خردمند دانست و اظهار کرد: در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی 11 هزار و 575 نفر از پرسنل، خانم هستند که 70 درصد تعداد کل کارمندان را شامل می‌شود. همچنین 680 عضو هیئت علمی  از هزار و 500 نفر اعضای عضو هیئت علمی را بانوان تشکیل می‌دهند.

 

 

رییس دانشگاه ادامه داد: در حال حاضر 54 درصد از دانشجویان دانشگاه، دختران هستند و 65 درصد از ورودی‌های امسال را نیز دختران تشکیل داده‌اند.

 

 

به گفته دکتر زالی و بر اساس آمار دفتر نیروی انسانی دانشگاه، 543 خانم در مسند مدیریتی دانشگاه مشغول خدمت‌رسانی هستند.

 

وی افزود: خرسندم که هر سال محفلی برای گرامیداشت مقام زن در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار می‌شود. روز زن و روز مادر دستمایه مبارکی برای تقدیر از بانوان عزیز دانشگاهی است؛ کارکنان صدیق و خدومی که در کسوت همسری و مادری نقش مهمی در خانواده به دوش می‌کشند.

 

دکتر زالی بسیاری از دستاوردهای دانشگاهی را رهین تلاش‌های بانوان دانست و گفت: جای بسی امتنان دارد که در عرصه‌های درمانی، پژوهشی و خدماتی، بانوان این دانشگاه خوش درخشیدند. به عنوان رییس دانشگاه از تمام تلاش‌های این جامعه تشکر می‌کنم و درخواست دارم نشاط مقدس بانوانه در دانشگاه استمرار پیدا کند و بن‌مایه دستاوردهای دانشگاه باشد.

 

 

رییس دانشگاه در ادامه با اشاره به انتخاب هوشمندانه نام مراسم به نام ایران‌دخت، تصریح کرد: ایران دخت نام پرمعنی و زیبایی است که حس غرورانگیز ملی به همراه دارد و عظمت بانوی ایرانی در این واژه ترکیبی نهفته است. ایران، مام میهن زیبا که جان‌مان را برایش فدا می‌کنیم و دخت که نشان از الفت مهربانانه خانواده است.

 

 

وی افزود: فرهنگ ایرانی همواره نسبت به بانوان دید مبتنی بر احترام داشته است و ایرانیان باستان زنان را تحت عنوان "ریته سیه بانو" می‌نامیدند که پس از گذر زمان این نام به بانو تغییر پیدا کرد.. ریته در ایران باستان مظهر پارسایی، شکوه و دانش بود. این توجه و احترام موضوع دیروز و امروز نیست و در فرهنگ باستانی ایرانیان نهادینه شده است.

 

 

دکتر زالی ادامه داد: در زمان‌های دور ایرانیان مادر را "ماتری" صدا می‌زدند. ماتری به معنی پرورش دهنده بود که این نام نیز در گذر زمان به مادر تغییر کرد. همچنین نامگذاری سواسری به عنوان خواهر به معنی نیکخواهی نیز در ایران باستان از روی تدبیر بوده است.

 

 

رییس دانشگاه به ابعاد تاریخی این نام نیز اشاره کرد و گفت: ایران‌دخت همسر فریدون از پادشاهان پیشدادی ایران بوده است که به عنوان همسر فریدن نقش اصلی را در زندگی سیاسی و اجتماعی وی داشت.

 

 

رییس دانشگاه با بیان اینکه ایرانیان از همان ابتدا احترام ویژه‌ای برای زنان قائل بودند و این احترام در نامگذاری آنان نیز متبلور بود، گفت: در فضای مجازی بر اساس تکنولوژی نوین برای اسامی رنگی را همتراز می‌کنند، در این متد رنگ ایران‌دخت سبز است که نشانه اعتدال و شادمانی است.

 

 

وی افزود: حتی استفاده از رنگ سبز در اتاق عمل نیز فضای جدید و توسعه‌ای را تداعی می‌کند.

 

 

دکتر زالی همچنین اظهار کرد: بسیاری معتقدند از نظر فیزیولوژیک برتری‌هایی در آقایان نسبت به زنان دیده می‌شود. به عنوان مثال بیان می‌شود مغز مردان بزرگ‌تر از زنان است. بر اساس یافته‌ها بزرگترین مغز به فیل تعلق دارد، بنابراین میزان هوش رابطه مستقیمی با اندازه مغز ندارد. از طرفی اندازه مغز متناسب با قد و وزن افراد است که طبیعی است در آقایان بزرگ‌تر باشد.

 

 

رییس دانشگاه تصریح کرد: در خانم‌ها تعداد نورون‌های مغز به عنوان سلول‌های اصلی و یاخته اصلی مغز 11 درصد بیشتر از آقایان است.

 

 

دکتر زالی عنوان کرد: دست چیره دست خداوند به قدری متوازن خلق کرده است که عنوان کاستی جایی در تعریف فیزیولوژی زن ندارد. در مردان تعداد گلبول قرمز 15 درصد بیشتر از زنان است و در عوض در زنان سلول‌های دفاعی، توانمندتر عمل می‌کنند.

 

 

رییس دانشگاه تصریح کرد: خانم‌ها در تشخیص بو، کیفیت سنجی آن همچنین تشخیص فام رنگ، شفافیت رنگ و اشباع رنگ نسبت به اقایان برتر هستند.

 

 

دکتر زالی با بیان اینکه ارتباط روانی و کلامی زنان قابل مقایسه با مردان نیست، گفت: در دختران تا 13 سالگی برای قرینگی نیمکره‌های مغز زمان وجود دارد، دختران زودتر یاد می‌گیرند و آواها را بهتر ادا می‌کنند از همین رو به دختران شیرین سخن می‌گویند.

 

به گفته رییس دانشگاه، نتیجه مطالعه‌ای در آمریکا با شرکت جمع کثیری از دختران و پسران نخبه نشان داد در تفسیر تصاویر به نمایش آمده  نشان داد درک و برداشت کنجکاوانه‌تر و نکته سنج‌تر در دختران بسیار عمیق‌تر از پسران است.

 

 

وی اظهار کرد: دختربچه‌ها چهره خوانند و دوست دارند با افراد به ویژه پدر و مادر خود ارتباط چهره به چهره و چشمی برقرار کنند.

 

 

دکتر زالی با بیان اینکه در خانم‌ها گیرنده حسی درد بیشتر است، گفت: در خانم‌ها به دلیل شرایط خاص تکاملی و تراکم گیرنده‌های درد، نسبت به درد حساس‌تر هستند. همچنین به دلیل ساختار بافت شناسی پوست بانوان، ترمیم‌پذیر است.

 

 

رییس دانشگاه در ادامه مردان را عضلانی‌تر با 15 درصد سطح متابولیسم بیشتر معرفی کرد و گفت: به همین دلیل مردان بیشتر از زنان می‌توانند بدوند. اما در زنان برقراری ارتباط مغز با سایر ارگان‌ها، ایجاد هماهنگی و توازن با اندام‌ها بسیار قوی‌تر از مردان است. همچنین مغز مردان فقط یک وظیفه را می‌توانند در لحظه انجام دهند اما خانم‌ها چندوظیفه‌ای هستند و چندین عملکرد را به طور همزمان درست انجام می‌دهند، بعضا مدیران بهتری هستند.

 

 

رییس دانشگاه اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به عنوان عضوی از نظام سلامت، مسئله بهداشت است. حوزه  بهداشت، پیشگیری،ارایه خدمات و اقدامات اورژانسی را شامل می‌شود و بیشترین برخورد را با اجتماع و مردم دارد. مرکز بهداشت شمال، بزرگترین مرکز بهداشت دانشگاه که از نظر جمعیت تحت پوشش بزرگترین مرکز بهداشت کشور محسوب می‌شود، به دست توانمند یک مدیر خانم مدیریت می‌شود.

 

هر امری را به زنان سپرده‌ایم، نتیجه‌ درخشانی داشته است

دکتر زالی گفت: دلیل انتخاب مدیر خانم برای این مرکز مهم، علاوه بر سوابق اجرایی درخشان، حسن عملکرد سایر بانوان در مراکز دیگر بود. دکتر محموزاده نیز کارنامه موفقی از مدیریت در مرکز بهداشت شمیرانات دارند و در نهایت دریافته‌ایم هر امری را به زنان سپرده‌ایم، نتیجه‌ درخشانی داشته است.

 

 

به گفته دکتر زالی، دقت، کارایی، نیک‌خواهی و مردم داری در زنان بیشتر از مردان است، همانطور که زنان در بسیاری از نهادهای خیریه نقش اساسی دارند.

 

 

رییس دانشگاه تصریح کرد: تلاش می‌شود برای بانوان دانشگاه اقدامات اساسی بیشتری صورت گیرد.

 

انتخاب سفیر ورزشی دانشگاه 

دکتر زالی با اشاره به انتخاب ساره جوانمردی به عنوان سفیر ورزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، این انتخاب را ستودنی خواند و گفت: ساره جوانمردی مادر سه فرزند که افتخار رکوردزنی، مدال آوری و افتخار آفرینی را در کارنامه خود دارد، در رشته تیراندازی با 16 مدال طلا، 5 مدال نقره و 2 مدال برنز خوش درخشیده است؛ رشته‌ای که مبتنی بر شجاعت و هوشمندی است.

 

 

وی تصریح کرد: افتخاری است که این بانوی توانمند با اعتبار اجتماعی خود سفیر ورزش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی باشد.

 

 

دکتر زالی همچنین همکار مرکز بهداشت شمال تهران، خانم بالکانه همسر شهید مدافع حرم، سردار دکتر محمدعلی عطایی را نیز به عنوان قهرمانی ملی، الگو خواند و گفت: هدف از تقدیر این بانوان، فرهنگ‌سازی در دانشگاه است.

 

 

دکتر فهمیه عبداللهی مجد مشاوره رییس دانشگاه در امور زنان و خانواده نیز در این مراسم ضمن تقدیر از حمایت‌های دکتر زالی رییس دانشگاه و همراهی هیئت رییسه دانشگاه برای برگزاری مراسم گرامیداشت مقام زن، گفت: مشاوران امور زنان و خانواده در تمامی مراکز دانشگاه مسئول پیگیر مطالبات زنان هستند.

 

 

وی در ادامه عنوان کرد: گرامیداشت مقام زن به مناسبت ولادت باسعادت حضرت زهرا (س) که اسوه زنان عالم است، یادآور نقش زنان در تمامی عرصه‌ها با مسئولیت‌های مهمی از جمله تربیت فرزند است.

 

دکتر عبداللهی مجد اظهار کرد: درک فضائل حضرت زهرا (س) در توان انسان‌ها نیست و اوست که الگوی زنان عالم و مادران در تمامی عرصه‌هاست. هیچ مولفه‌ای به اندازه زن در تعیین جغرافیای جامعه ما موثر نیست. مادران هستند که با عشق‌ورزی، عفت و دانایی، مردان بزرگی را به جامعه بشری هدیه دادند.

 

وی زنان را انسان‌ساز، جامعه‌ساز و تمدن‌ساز خواند و گفت: دانشگاه تمدن‌ساز نیز بدون حضور زنان محقق نخواهد شد. زنانی که با علم و آگاهی و توانمندی زمینه‌ساز حضور دانشمندان متعهد در عرصه علم و فناوری هستند.

 

انتهای پیام/

کد خبرنگار: 7702 ی.ق

 

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 138156
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.