آگاهی؛ کلید سلامت زنان/ هر آنچه باید درباره کاپ قاعدگی بدانید
در سراسر کشور، بسته به نوع فرهنگ، روش های مختلفی برای حفظ بهداشت در دوران قاعدگی کاربرد دارد، از جمله استفاده از پارچه های چندبار مصرف، پدهای یک بار مصرف، تامپون های یک بار مصرف و کاپ قاعدگی که ابزاری به روز محسوب می شود.
در سراسر کشور، بسته به نوع فرهنگ، روش های مختلفی برای حفظ بهداشت در دوران قاعدگی کاربرد دارد، از جمله استفاده از پارچه های چندبار مصرف، پدهای یک بار مصرف، تامپون های یک بار مصرف و کاپ قاعدگی که ابزاری به روز محسوب می شود.
دکتر ملیحه عرب، متخصص زنان و زایمان در گفت و گو با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در خصوص استفاده از کاپ یا فنجان قاعدگی در دوران عادت ماهیانه، اظهار کرد: این وسیله کوچک از جنس سیلیکون طبی، لاستیک یا پلاستیک است و زبانه ای به منظور سهولت در جاگذاری و خارج کردن دارد. زمانی که این وسیله وارد واژن می شود، قسمت فنجانی روی گردنه رحم قرار می گیرد و مانع از خروج خون از بدن در زمان قاعدگی می شود.
دکتر عرب با اشاره به اینکه مخزن کاپ های قاعدگی به طور متوسط تا 30 سی سی گنجایش دارد، افزود: فرد باید روزی دو بار کاپ را خارج و تخلیه کند، به طور کامل آن را شست و شو دهد و مجدد آن را استفاده کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه استفاده از کاپ های قاعدگی را در دنیا ایمن و تایید شده خواند و گفت: شرکت های مختلفی اقدام به تولید این محصول کرده اند و امکان چندین مرتبه استفاده، کاپ های قاعدگی را نسبت به سایر محصولات بهداشتی یک بار مصرف، مقرون به صرفه تر کرده است.
دکتر عرب عنوان کرد: در مطالعات مختلف به طور میانگین، رضایت 40 تا 90 درصدی بانوان از استفاده از کاپ قاعدگی گزارش شده است. همچنین طبق نتایج پژوهش ها، حدود 20 درصد بانوان ممکن است در صورت استفاده از این محصول احساس راحتی نداشته و با کاربرد آن مشکل داشته باشند.
وی در خصوص معایب استفاده از این محصول نیز اظهار کرد: جاگذاری دقیق کاپ قاعدگی باید با دقت بالایی صورت گیرد و گاهی یادگیری آن به چندین ماه تجربه نیاز دارد. همچنین در برخی موارد انگشت شمار عوارضی همچون عفونت شدید به نام سندرم شوکه توکسید و هیدرونفروز کلیه، ناشی از استفاده این محصول گزارش شده است. البته عوارضی همچون درد در روزهای ابتدایی، مشکل در خارج کردن کاپ و ایجاد حساسیت در ناحیه واژن نیز دیده می شود که نسبت به دو مورد قبلی، شایع تر است.
دکتر عرب به محدودیت مصرف کاپ قاعدگی برای افرادی که خونریزی شدید دارند و ازIUD (وسیله برای جلوگیری از بارداری که در داخل رحم جاگذاری می شود) استفاده می کنند، اشاره کرد و گفت: ممکن است نخIUD به کاپ گیر کرده و فرد را دچار مشکل کند، تا جایی که حتی نیاز به مداخله پزشکی داشته باشد.
وی در پایان با اشاره به ضرورت انجام مطالعات بالینی بیشتر درباره این محصول جدید، یادآور شد: این کاپ ها گنجایش حجم زیاد خونریزی را ندارند، البته برای افرادی که به استفاده از پدهای بهداشتی حساس هستند، می تواند گزینه مناسبی باشد.
انتهای پیام/
کد خبرنگار: 7702 ی.ق