اخبار

  • تاریخ انتشار : 1398/12/08 - 21:40
  • بازدید : 2457
  • تعداد بازدید : 701
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

امتحان بزرگ الهی؛ پزشک دوا می دهد و خداوند شفا

آیت الله سید مصطفی محقق داماد رییس دپارتمان الهیات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رییس انجمن بین المللی اخلاق زیستی اسلامی در یادداشتی خطاب به جامعه درمانی کشور ضمن تقدیر از زحمات شبانه روزی و ایثارگرانه این قشر، شرایط فعلی جامعه را یک امتحان بزرگ الهی برشمرد.

آیت الله سید مصطفی محقق داماد رییس دپارتمان الهیات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رییس انجمن بین المللی اخلاق زیستی اسلامی در یادداشتی خطاب به جامعه درمانی کشور ضمن تقدیر از زحمات شبانه روزی و ایثارگرانه این قشر، شرایط فعلی جامعه را یک امتحان بزرگ الهی برشمرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در متن این یادداشت آمده است:   

امتحان بزرگ الهی

قابل توجه پزشکان متعهد و خدمتگزار کشور عزیزمان ایران

اینجانب مکرر گفته و نوشته ام که حرفه پزشکی از چنان قداستی  برخوردار است که اگر بگوییم این دست خداست که از آستین پزشک برای درمان انسانها بیرون می آید گزاف نگفته ایم، پزشک دوا می دهد و خداوند شفا. فاذا مرضت فهو یشفین(بقره80) و چون بيمار شوم اوست كه بهبودی ام مى بخشد.

  • در بحران پیش آمده برای کشور عزیزمان تلاش شبانه روزی و ایثارگرانه گروه درمانی اعم از پزشکان، پیراپزشکان، پرستاران، داروخانه ها و... هرگز فراموش شدنی نیست و از اینجانب جز سپاس و دعا برای موفقیت و سلامتی آنان کار دیگری ساخته نیست. از درگاه خداوند متعال برای همه آنان سلامتی و مزید توفیق خواستاریم و امیدواریم که با تاییدات الهی این بلیه عظمی را بدست  با کفایت آنان دفع فرماید. آمین.
  • به یقین این رخداد تلخ واسفبار برای مبتلایان، بیماری و رنج و درد است ولی برای دست اندرکاران امور پزشکی امتحانی بزرگ از سوی خداوند متعال است.
  • به رغم انکه تلاش درمانیان ایثارگر در مقابل دیدگان ملت عزیزمان مشهود و ملموس است، با کمال تأسف شنیده می شود که در برخی از نواحی کشور که بیماری هجوم آورده، عده ای از پزشکان مطب خود را تعطیل کرده و پاسخگوی ارباب رجوع نمی باشند. خدا کند که این خبر صحت نداشته باشد. زیرا برای شرف، اخلاق و جوانمردی ایرانی امری زشت و ناپسند است. به یقین کمبود وسائل و تجهیزات هرگز نمی تواند عذری برای این گناه اخلاقی به حساب آید زیرا ناگفته پیداست که تلاش برای تهیه امکانات از مقدمات واجبه این تکلیف انسانی است و تعطیلی مطب و دفتر کار طبیب راه حل نهائی نمی باشد. آیا این شرائط با شرائط دوران دفاع مقدس تفاوتی دارد که عزیزانی از شما به سوی جبهه برای یاری شتافتند و بی گمان برای همیشه نامشان با افتخار و سربلندی برتارک تاریخ ایران میدرخشد؟ 
  • اصولا حرفه پزشکی از نظر فقهی از واجبات کفائی است که در برخی شرائط همچون شرائط فعلی که کشور با هجوم بیماری واگیر مواجه است در فرض گسترده شدن نیاز، به واجب عینی مبدل می شود و تخلف از آن گناه کبیره است.
  • خدمتگزاران عالیقدر:

گذشته از وجوب وتکلیف شرعی، تکلیف انسانی و اخلاق پزشکی را متذکر می گردم. شما عزیزان تحت توجهات پروردگار از دست رنج ملت ایران این دانش را آموخته اید و در دامان این مادر پرورده شده اید، مادری که به امید یاوری و دستگیری امروز در کنار گهواره شما نشسته از شما انتظار یاری فرزندانش را دارد، حاشا به جوانمردی شما عزیزان که صدای مام عزیز وطن و ناله هموطنان را پاسخ ندهید. با توکل به یاری پروردگار و توجهات و نزول شفای الهی دست از آستین به درآورید و به سوی درمان بشتابید که خدا همراه شماست. من به عنوان یک روحانی خدمتگزار ملت، دست شمارا می بوسم، نه من که:

صدها فرشته بوسه بر آن دست میزند      کز کار خلق یک گره بسته واکند

  • استدعای نگارنده از مقامات کشوری رفع نیازهای جامعه پزشکان است که با مدیریتی خردمندانه کمبودها را رفع فرمایند.
  • از مقامات قضائی می خواهیم که به امرخیانت بلکه جنایت جنایتکارانی که در این شرائط به سودجوئی دست می یازند و وسائل مورد نیاز درمان را غارت می کنند و خون بی گناهان را می مکند بپردازند و به نامه پراکنی و کاغذ بازی بسنده نفرمایند. شخصاً به مراکز مربوط سرکشی فرمایند و مقصران را تذکر و ارشاد و مجرمان را تنبیه و مجازات نمایند.

والسلام

رییس دپارتمان الهیات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و

رییس انجمن بین المللی اخلاق زیستی اسلامی

  • گروه خبری : کتب و مقالات,اخبار کرونا
  • کد خبر : 89230
کلید واژه