به بهانه فرا رسیدن ماه مهر
ایجاد فرصت تبدیل ایده به عمل در دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی
رییس انستیتو و دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه، گفت: انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور و دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی فرصت ویژهای را برای تبدیل ایدههای کاربردی دانشجویان به عمل و در نهایت کسب درآمد را فراهم میکند.
دکتر سید امیرمحمد مرتضویان در گفتو گو با خبرنگار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نحوه فعالیتهای انستیتو ملی و کشوری که همچنین دانشکده را نیز دربر میگیرد تشریح کرد و افزود: تاریخچه تاسیس این انستیتو به 62 سال پیش برمیگردد، در واقع این مرکز قدیمیترین و تنها انیستیتو ملی در حوزه غذا و تغذیه در کشور است.
وی با اشاره به اینکه سیاستهای غذا و تغذیه و تمامی تحقیقات مرتبط با تغذیه و علوم غذایی بر عهده این انستیتو است افزود: این مراکز با تمام مراکز مرتبط با غذا و مراجع قانونی و ذیصلاح کشور ارتباط دارند و در واقع به عنوان بازوی تحقیقاتی فعالیت میکنند.
دکتر مرتضویان به جایگاه ویژه انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور اشاره کرد و گفت: دانشکده علوم تغدیه در کناراین انیستیتو، قرار داد که تحقیقات و پژوهشهای کاربردی در حوزه غذا با همکاری دانشجویان انجام میشود.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور و دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه تاکید کرد: دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی یکی از پیشروترین دانشکدههای صنایع غذایی کشور است، حدودا 110 دانشجوی دکترا در دو رشته تغذیه و صنایع غذایی و 100 دانشجوی کارشناسی ارشد و 400 دانشجوی کارشناسی در این مرکز در حال تحصیل هستند.
دکتر مرتضویان با بیان اینکه در واقع رشته تغذیه و صنایع غذایی در این دانشکده محور آموزش است، ادامه داد: در حوزه تغذیه مبانی مربوط به غذا مورد تحقیق قرار میگیرد و در صنایع غذایی نیز تولیدات صنعتی در مواد غذایی بررسی میشود.
وی توضیح داد: در تحقیقات تغذیه چندین رشته و گرایش وجود دارد که علوم تغذیه، تغذیه بالینی، رژیم درمانی، تغذیه جامعه، سیاستهای غذا و تغذیه در رشته تغذیه سلولی و ملکولی از جمله آن است، اخیرا نیز رشته تغذیه ورزشی نیز در حال پایهگذاری است.
رییس انستیتو و دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه ادامه داد: در تمام حوزههای مربوط به تغذیه، دانشجوی تحصیلات تکمیلی و پایه در این دانشکده در حال تحصیل هستند.
وی با بیان اینکه در حوزههای آموزشی امکانات فراوانی در این دانشکده وجود دارد ادامه داد: دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی مجهز به پیشرفتهترین آزمایشگاه در حوزه تغذیه و صنایع غذایی است، آزمایشگاههای آموزشی، پژوهشی و تحصیلات تکمیلی از جمله آن است.
دکتر مرتضویان ادامه داد: اساتیدی که در انستیتو و دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی فعالیت میکنند از پیشکسوتان رشته تغذیه هستند و گروهها با اعضای هیئت علمی باتجربه و متخصص فعالیت دارند.
وی درباره معاونت دانشجویی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی نیز توضیحاتی دارد و افزود: درحوزه معاونت فرهنگی دانشجویی نیز انجمن ها و تشکل های دانشجویی ارتباط مناسبی با مسئولان دارند.
رییس انستیتو و دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه خاطرنشان کرد: فناوری و مرکز رشد دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی مجهز به آخرین تکنولوژیهاست درواقع این مرکز رشد مرجع اصلی ارتباط با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است و دانشجویانی که علاقهمند به فعالیتهای فناورانه هستند ایدههای کاربردی خود را به عمل تبدیل میکنند.
وی با اشاره به اینکه کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی نیز زیر مجموعه معاونت تحقیقات دانشجوی است، اضافه کرد: ورود دانشجویان به حوزههای تحقیقاتی از مهمترین اهداف این دانشکده است.
دکتر مرتضویان با اشاره به اینکه تعلق سازمانی انستیتو در اختیار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی است اظهار کرد: این مرکز مجهز به شورای عالی است که رییس آن وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نایب رییس آن رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی است.
وی از همکاری انستیتو و دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی با سازمانهای جهانی خبر داد و گفت: همکاری با سازمان بهداشت جهانی، فعالیت مشترک با یونیسف و فعالیتهای بینالمللی در زمینه غذاهای بومی از جمله فعالیتهای فراملی این مرکز است.
انتهای پیام/
کدخبرنگار:7701س.ق