اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/08/21 - 09:28
  • بازدید : 200
  • تعداد بازدید : 188
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
بر اساس پیش‌بینی سازمان بهداشت جهانی؛

تعداد مبتلایان به دیابت تا سال 2030 به 643 میلیون نفر می‌رسد

بنابر اعلام سازمان بهداشت جهانی پیش بینی می‌شود آمار افراد 20 تا 79 سال مبتلا به دیابت تا سال 2030 به 643 میلیون نفر در جهان می‌رسد.

به گزارش گروه ترجمه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، روز جهانی دیابت فرصتی برای افزایش آگاهی در مورد دیابت به عنوان یک موضوع مهم بهداشت عمومی جهانی و تاکید بر اقدامات جمعی و فردی مورد نیاز برای بهبود پیشگیری، تشخیص و مدیریت این بیماری فراهم می‌کند.

 

بنابر اعلام سازمان بهداشت جهانی موضوع امسال روز جهانی دیابت، «شکستن موانع، از بین بردن شکاف‌ها»، زیربنای تعهد سازمان برای کاهش خطر ابتلا به دیابت و اطمینان از آن‌است که همه افرادی که مبتلا به دیابت تشخیص داده شده‌اند، به درمان و مراقبت عادلانه، جامع، مقرون به صرفه و با کیفیت دسترسی دارند.

 

سازمان جهانی بهداشت در واکنش به افزایش بار دیابت در سراسر جهان، پیمان جهانی دیابت را راه اندازی کرد. این پیمان سال 2022 همزمان با صدمین سالگرد کشف انسولین کلید خورد.

 

پیمان جهانی دیابت WHO چشم انداز کاهش خطر ابتلا به دیابت و تضمین دسترسی به درمان و مراقبت عادلانه، جامع، مقرون به صرفه و با کیفیت را برای همه افرادی که دیابت دارند، ترسیم می‌کند.

 

در سال 2022، کشورهای عضو WHO، پنج هدف پوشش جهانی دیابت را که تا سال 2030 محقق می‌شود، تأیید کردند:

  •  80 درصد از افراد مبتلا به دیابت تشخیص داده می‌شوند
  •  80 درصد از افراد مبتلا به دیابت تشخیص داده شده، کنترل خوبی بر قند خون دارند
  •  80 درصد از افراد مبتلا به دیابت تشخیص داده شده کنترل خوبی بر فشار خون دارند
  •  60 درصد از افراد مبتلا به دیابت 40 سال یا بالاتر داروی استاتین دریافت می‌کنند
  •  100 درصد افراد مبتلا به دیابت نوع 1 به انسولین مقرون به صرفه و ابزار نظارت بر قند خون خود دسترسی دارند

 

دیابت یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن در اروپا است. حداقل 64 میلیون بزرگسال و حدود 300 هزار کودک و نوجوان در منطقه اروپایی WHO با دیابت زندگی می‌کنند.

 

در سال 2019 دیابت باعث مرگ حدود 186 هزار نفر در این منطقه شد. این رقم در سال‌های اخیر افزایش یافته و پیش بینی می‌شود تا 2030 دو برابر شود.

 

تخمین زده می‌شود که از هر سه نفری که مبتلا به دیابت هستند، بیماری یک نفر تشخیص داده نشده و نیمی از آنها ممکن است اهداف درمانی خود را در اروپا برآورده نکنند. این منطقه دارای بالاترین بار دیابت نوع یک در جهان است.

 

براساس آخرین گزارش‌های فدراسیون بین‌المللی دیابت (IDF) و سازمان جهانی بهداشت (WHO)، شیوع دیابت در سطح جهانی به شکل نگران‌کننده‌ای در حال افزایش است. در سال ۲۰۲۱، حدود ۵۳۷ میلیون نفر بین سنین ۲۰ تا ۷۹ سال به دیابت مبتلا بودند.

 

پیش بینی می‌شود این آمار تا سال ۲۰۳۰ به ۶۴۳ میلیون و تا سال ۲۰۴۵ به ۷۸۳ میلیون نفر می‌رسد. بیش از ۷۵ درصد از این افراد در کشورهای با درآمد پایین و متوسط زندگی می‌کنند. همچنین، در سال ۲۰۲۱ دیابت باعث ۶.۷ میلیون مرگ در سطح جهان شده است.

 

برخی از انواع دیابت را می‌توان با هدف قرار دادن عوامل خطر با مداخلاتی مانند بهبود تغذیه، افزایش فعالیت بدنی، کاهش چاقی، کاهش مصرف دخانیات و ایجاد محیط‌های حمایت‌کننده بیشتر پیشگیری کرد.

 

بسیاری از عوامل خطر دیابت با وضعیت اجتماعی-اقتصادی و تأثیر عوامل اجتماعی، اقتصادی و محیطی تعیین کننده سلامت مرتبط هستند.

 

اگر دیابت به درستی تشخیص داده نشود و مدیریت نشود، ممکن است حوادث حاد تهدید کننده زندگی مانند کما و همچنین ناتوانی پیشرونده ناشی از عوارض این بیماری رخ دهد.

 

خطر حمله قلبی و سکته مغزی در افراد مبتلا به دیابت تا چهار برابر افزایش می یابد.

 

افراد مبتلا به دیابت می‌توانند به خوبی زندگی کنند، دیابت درمان‌پذیر است اما درمان آن همیشه در دسترس و مقرون به صرفه نیست.

 

منبع خبر: WHO

انتهای پیام/

کد خبرنگار: 7702 ی.ق

  • گروه خبری : اخبار سلامت
  • کد خبر : 148944
کلید واژه