اخبار

  • تاریخ انتشار : 1397/03/20 - 14:07
  • بازدید : 1227
  • تعداد بازدیدکننده : 98
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

تمام آب های بسته بندی شده، آب معدنی نیست!

مدیر آزمایشگاه کنترل غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: برخلاف آنچه بین مردم رایج است تمام آبهای بسته بندی شده آب معدنی نیست.

مدیر آزمایشگاه کنترل غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: برخلاف آنچه بین مردم رایج است تمام آبهای بسته بندی شده آب معدنی نیست.

دکترعطاءالله شکوری با اشاره به این که آب همواره عنصری مهم و حیاتی در زندگی بوده است اظهار داشت: افراد جامعه در انتخاب و مصرف این مایع حیاتی باید حساسیت بیشتری داشته باشند زیرا ممکن است برخی از آب های بسته بندی شده ناسالم بوده و حاوی سموم و میکروب های مضر برای سلامت انسان باشند.

وی با اشاره به انواع آبهای بسته بندی شده گفت: در ایران طبق استاندارد، آب های بسته بندی شده به دو نوع آب آشامیدنی و آب معدنی طبیعی تقسیم می شوند و هرکدام خصوصیات خاص خود را دارند.آب آشامیدنی در ظروف خاصی بسته بندی شده و به طور طبیعی دارای املاح است یا این که املاح به آن اضافه می شود. همچنین می تواند به طور طبیعی گاز کربنیک داشته باشد یا به آن اضافه شده باشد. اما افزودن هرنوع ماده دیگری مانند مواد شیرین کننده و طعم دهنده به این نوع آب طبق استاندارد غیر مجاز است.

دکتر شکوری آب آشامیدنی را همان آب شربی عنوان کرد که طبق اصول و استانداردهای خاص تصفیه شده و از طریق لوله به منازل راه می یابد و خاطرنشان کرد: آب آشامیدنی از نظر سلامتی به طور مرتب توسط شرکت آب و فاضلاب مورد آنالیز قرار می گیرد و از نظر فیزیکی باید حاوی یک سری خصوصیات ویژه باشد. منابع آب آشامیدنی بسته بندی شده  گوناگون است که مهمترین آنها آبهای زیرزمینی نظیر آب چاه، قنات، چشمه و آب لوله کشی هستند.

وی آب معدنی طبیعی را نوع دیگری از آبهای بسته بندی شده عنوان کرد و گفت: آب معدنی دارای املاح یا عناصر کمیاب خاصی است و از نزدیک ترین محل ممکن به سرچشمه آب و تحت شرایط بهداشتی بسیار خاص تهیه می شود و هیچگونه فرآیند پالایش خاصی به غیر از پالایش فیزیکی نباید روی آن صورت گیرد.

وی درخصوص منابع تهیه آب معدنی طبیعی خاطرنشان کرد: منابع تهیه آب معدنی طبیعی هستند و درموقع تهیه آن باید نهایت دقت صورت گیرد تا از هر گونه آلودگی به دور باشد. ترکیبات این نوع آب باید در فصول مختلف سال از ثبات نسبی برخوردار باشد.

دکتر شکوری تاکید کرد: تولید وعرضه آب معدنی طبیعی تحت شرایط بسیار سخت گیرانه انجام می­شود. حتی منابع زیرزمینی که به عنوان منشا تولید آب معدنی طبیعی شناخته می شوند باید از نظر دارا بودن شرایط لازم و استاندارد مورد آنالیز و بررسی کامل قرار گیرند و از نظر مراجع قانونی و ذیصلاح کشور مورد تایید باشند.

مدیر آزمایشگاه کنترل غذا داروی دانشگاه با اشاره به اینکه آب های قابل شرب به صورت طبیعی یا غیرطبیعی می توانند در معرض آلودگی های گوناگون قرار گیرند، افزود: عمده مصرف آب آشامیدنی در ایران از طریق آب سدها و آب چاه تامین می شود. این نوع آبها می توانند در حین جاری شدن ترکیبات مختلفی  را در خود حل کرده و در نتیجه آلوده شوند. بنابراین آب آشامیدنی باید از نظر وجود آلودگی های فلزات سنگین، ترکیبات شیمیایی خاصی چون نیترات ترکیبات آروماتیک حلقوی، برخی سموم آفت کش از نظر وجود گندزداها و حتی مواد رادیواکتیو مورد آنالیز قرار گیرد.

به گفته وی آب های بسته بندی شده باید از نظر میکروبی نیز آنالیز شوند. چون آب می تواند بسیاری از عوامل بیماریزای باکتریایی را منتقل کند. خوشبختانه در ایران نظارت کافی در این مورد وجود دارد و آب های تولیدی به طور مرتب توسط وزارت بهداشت کنترل و آنالیز می شوند.

دکتر شکوری به هموطنان درمورد تهیه آب بسته بندی شده به خصوص در فصول تابستان و مواقع مسافرت توصیه کرد: متاسفانه مردم کشور ما به تمام آب های بسته بندی شده، آب معدنی می گویند و حتی برخی فکر می کنند که تمام آب های بسته بندی شده از دل کوه به دست می آید. بنابراین باید هنگام خرید به برچسب روی آب بسته بندی شده دقت کنید تا بدانید چه نوع آبی را خریداری می کنید. علاوه بر آن حتما به نشانه های وزارت بهداشت و استاندارد ایران بر روی بسته بندی آب توجه کنید.

وی در پایان به فروشندگان آب های بسته بندی نیز توصیه کرد به اندازه ظرفیت انبار خود آب خریداری کنند و از قرار دادن بطریهای آب به خصوص در فصل تابستان در معرض نور خورشید اجتناب کنند زیرا از نظر علمی کار صحیحی نیست وممکن است ترکیبات خطرناک از ظرف بسته بندی به درون آب نشت کند.

دکتر شکوری در پایان یادآور شد: مردم نیز باید از خریداری آب هایی که مدتها در مقابل نور خورشید قرار گرفته اند، پرهیز کنند.

 

  • گروه خبری : اخبار علمی-آموزشی
  • گروه خبری : 63179
کلمات کلیدی