اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/05/13 - 17:18
  • بازدید : 160
  • تعداد بازدید : 138
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
دکتر زالی:

توسعه تخت‌های ویژه در بخش خصوصی به رفع نیازهای درمانی کمک می‌کند

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: استقبال بیمارستان‌های خصوصی از راه‌اندازی تخت‌های مراقبت ویژه می‌تواند بخش مهمی از نیازهای درمانی را مرتفع کند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی در مراسم افتتاح بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان مهرا‌د با ۱۴ تخت مجهز به استانداردهای فیزیکی و تجهیزاتی، این اقدام سلامت محور را در راستای تعهد بیمارستان به کشور، نظام سلامت و ارتقای سطح خدمت رسانی و افزایش تعداد تخت بیمارستانی، اقدامی ستودنی دانست.

 

وی با تاکید بر اینکه راه‌اندازی تخت‌های مراقبت ویژه منفعت اقتصادی قابل توجهی برای بخش خصوصی ندارد، از رویکرد این بیمارستان در راستای توسعه تخت‌های ویژه قدردانی کرد.

 

رییس دانشگاه وضعیت بیمارستان مهراد را در زمینه کاهش تخلفات، رفع آلام بیماران، توجه به اعتباربخشی، ملاحظات اخلاقی، سطح بالای مراقبت بیمار و کیفیت مورد تایید در خدمت رسانی مطلوب توصیف کرد.

 

دکتر زالی با اشاره به اهمیت سرمایه‌گذاری در بخش خصوصی، اظهار کرد: توسعه تخت‌های بیمارستانی در بخش خصوصی و راه‌اندازی بخش مراقبت ویژه بیمارستان مهراد، حرکتی انسان‌دوستانه و ملی است.

 

رییس دانشگاه در ادامه با بیان اهمیت توجه به حوزه بهداشت، استراتژی بهداشت، توسعه شبکه‌های بهداشت و خدمات بسته‌ای سلامت با محوریت پیشگیری تصریح کرد: در حال حاضر ضرورت وجود نگاه متوازن در حوزه سلامت، اهمیت اقدامات اخیر بیمارستان مهراد را نشان می‌دهد.

 

رییس دانشگاه با اشاره به اهمیت تعداد تخت‌های مراقبت ویژه است، گفت: ازین رو وزارت بهداشت مراکز درمانی را موظف کرده است که ۱۰ درصد از تخت‌های خود را به بخش مراقبت ویژه اختصاص دهند.

 

وی با بیان اینکه ضریب استاندارد انتظار تخت هفت دهم تا هشت دهم اعلام شده است، گفت: این رقم در تهران با استاندارد فاصله دارد و بنابراین توسعه تخت‌های ویژه از مهم‌ترین نیازهای فعلی مراکز درمانی محسوب می‌شود.

 

دکتر زالی بیان کرد: افزودن ۱۴ تخت مراقبت ویژه به سبد دانشگاهی با تلاش‌های همکاران در بیمارستان مهراد جای تقدیر دارد.

 

وی با بیان اینکه استانداردهای جهانی در حوزه تجهیزات و فضای فیزیکی بیمارستانی دائم در حال تغییر است، طراحی و تجهیزات، فضای فیزیکی، نوردهی، تهویه و پوشش این بخش را مطابق با استانداردهای روز دنیا توصیف کرد.

 

دکتر زالی ضمن تشکر از تلاش‌های کادر بیمارستان مهراد در ارتقای کیفیت ارایه خدمات، تصریح کرد: به همت همکاران و اساتید عالی رتبه، این بیمارستان توشه‌ای گرانسنگ در حوزه اعتبارات اجرایی سلامت را به دوش دارد.

 

وی با اشاره به یکی از موضوعات روز عرصه روانشناختی مبنی بر Local Effect یا اثر موضعی و تاثیر نام یک موسسه بر رواشناسی جامعه نگر، عنوان کرد: نام، هویت را به ارمغان می‌آورد و باید متناسب با فرهنگ و استراتژی مجموعه باشد.

 

رییس دانشگاه با بیان اینکه «مهراد» واژه باستانی و نام یکی از نویسندگان دوره ساسانی است ادامه داد: مهراد از دو واژه «مهر» و «راد» تشکیل شده است؛ مهر به معنای مهتر، بزرگ و نیکو و راد نیز به معنای بخشنده است. مهراد به معنای خورشید درخشان نیز در نظر گرفته می‌شود و این نامگذاری بر مجموعه بیمارستانی انتخابی فکر شده بوده است.

 

دکتر مصطفی محسنی رییس هیئت مدیره بیمارستان مهراد نیز در این مراسم عنوان کرد: بیمارستان مهراد در سال ۱۳۶۱ به همت دکتر اردشیر بابک سمیعی، مطابق با استانداردهای آن زمان راه‌اندازی شده است.

 

وی ادامه داد: بر اساس تصمیم هیئت مدیره بیمارستان مبنی بر توسعه بخش مراقبت ویژه، بخشی از فضای بلوک زایمان به این بخش اختصاص پیدا کرد و سطح خدمات در بلوک زایمان جدید بیمارستان نیز بدون اعمال هیچ محدودیتی با ۲ اتاق LDR (افزایش یک اتاق LDR) آماده خدمت رسانی است.

 

دکتر محسنی سختی این پروژه را فعالیت عمرانی همزمان با تلاش برای حفظ کیفیت خدمات به بیماران دانست و گفت: در کنار دوبخش مراقبت ویژه و بلوک زایمان، آشپزخانه بیمارستان نیز به تجهیزات صنعتی مجهز شد و هیچ‌کدام از این فرایندها اختلالی در روند خدمت رسانی بیمارستان ایجاد نکرد.

 

رییس هیئت مدیره بیمارستان مهراد، ضرورت توسعه بخش مراقبت ویژه را رفع دغدغه‌مندی پزشکان و جراحان اعلام کرد و گفت: پزشکانی که با بیماران سخت سروکار دارند به امکانات و تجهیزاتی برای به حداقل رساندن مسائل و مشکلات پس از جراحی نیاز دارند. از طرفی افزایش رضایت بیمار و بروز ماندن بیمارستان در دنیای رقابتی امروزی مراکز درمانی از دیگر اهداف پیشبرد این پروژه محسوب می‌شود.

 

وی در پایان اظهار کرد: در بیمارستان مهراد همواره از بضاعت فکری، عملی و مالی در راستای تحقق اهداف وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بهره‌گرفته می‌شود.

 

دکتر مصطفی جابر انصاری فوق تخصص جراحی کودکان نیز در این مراسم با اشاره به سابقه طولانی حضور خود در این بیمارستان، تصریح کرد: از همان ابتدای راه‌اندازی مجموعه، سطح مراقبت از بیماران پس از جراحی از دغدغه‌های اصلی جراحان بود. بیمارستان مجهز به بخش مراقبتی بود، اما این بخش‌ها به صورت پراکنده مستقر بودند.

 

وی افزود: امروز با تو‌سعه بخش مراقبت ویژه و امکان استقرار متخصص بیهوشی در این بخش، از بزرگترین دغدغه‌های تیم پزشکی این مرکز برطرف شد.

 

دکتر محمود طباطبایی فر نیز در این مراسم ضمن قدردانی از تلاش‌های معاونت درمان وزارت بهداشت و دانشگاه و همراهی مسئولان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برای ارتقای سلامت جامعه اظهار کرد: بخش سلامت، حوزه خدماتی در جامعه است به این معنی که خدمات این بخش طیف متنوع و گسترده‌ای از جامعه را در بر می‌گیرد.

 

وی با اشاره به اینکه سلامت عمومی از تمام طیف‌ها وابسته به سیستم بهداشت و درمان است خاطرنشان کرد که اگر انسان از نعمت سلامت محروم باشد، حتی قادر به انجام کارهای ابتدایی زندگی نیست.

 

دکتر طباطبایی‌فر با اشاره به آیه‌ شریفه‌ای از قرآن کریم توضیح داد: بر اساس این آیه شریفه؛ تلاش برای تامین سلامت بسیار ارزشمند توصیف شده تا حدی که اگر حتی در طول زندگی خود نعمت سلامت را به یک فرد بازگردانید گویا سلامت را به جامعه بشری هدیه کرده‌اید.

 

این استاد دانشگاه، گفت: جامعه پزشکی مفتخر است که تمام تلاش خود را برای تامین سلامت مردم به کار بسته است.

 

دکترطباطبایی‌فر اظهار کرد: چنانچه بتوانیم، نیازهای درمانی، بهداشتی و دارویی جامعه را به بهترین شکل تامین کنیم به بسیاری از اهداف متعالی جامعه دسترسی پیدا خواهیم کرد.

 

وی تاکید کرد: بدون شک هیچ گروهی بعد از رزمندگان انفلاب اسلامی به اندازه جامعه پزشکی خصوصا در بحران‌ها به مردم خدمت نکرده است.

 

دکتر طباطبایی‌فر اضافه کرد: مجموعه کادر درمان در چرخه‌ای حرکت می‌کنند که خدماتشان تکمل کننده فعالیت یکدیگر است بنابراین باید احترام، تعامل و همدلی به عنوان اکسیر سلامت، سرلوحه فعالیت کاری سپیدپوشان عرصه سلامت باشد.

 

دکتر مهدی استرابی متخصص بیهوشی، عضو هیئت مدیره بیمارستان و طراح اصلی بخش مراقبت ویژه نیز در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: این بخش در مساحت بالغ بر ۴۰۰ متر مربع دارای ۱۴ تخت مراقبت ویژه بوده که دو تخت از این تعداد به تجهیزات دیالیز نیز مجهز است.

 

وی ادامه داد: بخش مراقبت ویژه بیمارستان مهراد دارای فضای استحمام بیمار، اتاق ایزوله و اتاق استراحت کادر درمان است. همچنین تجهیزات بخش نظیر ونتیلاتور، مانتینورها، تجهیزات تهویه‌ای که برای هرتخت به صورت جداگانه تعبیه شده، از بروز ترین مدل‌های دنیاست.

 

به گفته وی، توسعه و نوسازی دو بخش مراقبت ویژه و بلوک زایمان بیمارستان مهراد با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان انجام شده است.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7702ی.ق

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 144938
کلید واژه