مسئولیت اجتماعی

  • تاریخ انتشار : 1402/08/27 - 11:31
  • بازدید : 528
  • تعداد بازدید : 464
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

مردان دو برابر زنان به پارکینسون مبتلا می‌شوند

دکتر علیرضا زالی متخصص جراحی مغز و اعصاب با بیان اینکه ابتلا به پارکینسون در مردان دو برابر زنان است، گفت: بیماری پارکینسون در شصت سال به بالاها بیشتر شایع است، البته مواردی از پارکینسون در جوانان نیز مشاهده می‌شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی،  دکتر علیرضا زالی به همراه دکتر فرزاد اشرافی در گفت و گویی زنده در برنامه ضربان شبکه سلامت، باموضوع پارکینسون توضیحات مبسوطی ارایه و به سوالات مخاطبان پاسخ گفت.

 

دکتر علیرضا زالی متخصص جراحی مغز و اعصاب و رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره نشانه‌های ابتلابه پارکینسون توضیحاتی داد و اظهار کرد: مهمترین خصوصیتی که در توصیف لرزش پارکینسونی مشهود است و به پزشک متخصص این امکان را می‌دهد که پارکینسون را از سایر لرزش‌ها افتراق دهد، کاهش پلک زدن، کندی حرکات، تغییر در نمای صورت و مواردی از این قبیل است.

 

دکتر زالی  با بیان اینکه اعمال جراحی تحریک عمقی مغز صرفا مربوط به لرزش پارکینسون نیست ادامه داد:  اهداف جراحی در درمان پارکینسون متفاوت است، در مواردی که لرزش‌های فراوان تقریبا زندگی روزمره فرد را مختل کرده و متناسب با لرزش، پزشک جراحی یا دارودرمانی را در دستور کار دارد.

 

دکتر زالی با اشاره به اینکه در پیشینه درمان پارکینسون جراحی بر درمان‌های دارویی مقدم  بود، ادامه داد: قبل از دهه 60 درمان پارکینسون جراحی بود، خوشبختانه با  ورود داروهای نوین درمان‌های دارویی شکل تازه‌ای به خود گرفت، ضمن اینکه جراحی‌ها معمولا مشکلاتی مثل اختلال در تکلم را به ‌دنبال داشتند.

 

وی با اشاره به اینکه درمان‌های نوین و جراحی پارکینسون، قسمت‌هایی از مغز با کمک جدیدترین تکنولوژی‌ها تحریک می‌شوند، با کمک تصاویر توضیحاتی درباره تحریک عمقی مغز در درمان پارکینسون ارایه داد.

 

رییس دانشگاه با تاکید بر اینکه در درمان جراحی بهترین و کم خطرترین مسیر ورود با کمک نرم‌افزارها محاسبه می‌شود توضیح داد: روند جراحی بدون درد، با همکاری بیمار و به روش بی‌حسی موضعی انجام می‌شود.

 

متخصص جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با تاکید بر اینکه جراحی تحریک مغز برای درمان پارکینسون، جراحی بسیار دقیقی است خاطرنشان کرد: حتی ذره‌ای اشتباه قابل بخشش نیست، طی فرآیند عمل تیم درمانی با تحریک الکتریکی و آزمایش قبل از جاگذاری، مناسب‌ترین اقدام را با کمترین عارضه انجام می‌دهند.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه مهمترین مسئله بعد از جراحی عمقی مغز، تنظیمات دستگاه برای کسب بهترین نتیجه است، اضافه کرد: این جراحی نتیجه کار تیمی است، بعد از جراحی شرایط بیمار باید به صورت دوره‌ای بررسی شود و استفاده از دارو نیزهمچنان بر قوت خود باقی است.

 

به گفته دکتر زالی انتخاب بیمار مناسب برای جراحی مهم است و ضروری است زمان بیماری و اختلالات حرکتی فرد مورد ارزیابی قرار گیرد.

 

وی  از پوشش بیمه‌ها در درمان پارکینسون خبرداد و افزود: این بیماری در دسته بیماری‌ها صعب‌العلاج و تحت پوشش بیمه‌ها قرار دارد.

 

دکتر فرزاد اشرافی متخصص مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نیز در ادامه درباره ماهیت بیماری پارکینسون اظهار کرد: این بیماری، بیماری تخریب کننده مغز است و بعد از آلزایمر دومین علت شایع بیماری مغز به حساب می‌آید .

 

وی با اشاره به افزایش سن امید به زندگی در جامعه خاطرنشان کرد: آمار شیوع این بیماری رو به افزایش است.

 

 دکتر اشرافی با تاکید بر اینکه نشانه‌های پارکینسون معمولا بعد از 60 سالگی مشخص می‌شود، از نشانه‌های متداول آن به لرزشی که از یک سمت بدن شروع می‌شود اشاره کرد.

 

این متخصص مغز و اعصاب دانشگاه با بابیان اینکه کندی حرکات، سفتی اندام‌ها و یا مفاصل از دیگر نشانه‌های ابتلا به پارکینسون است، گفت: برخی مواقع سفتی در اندام‌ها به شکلی است که با آرتریت و یا التهاب مفصل اشتباه گرفته می‌شود، در این موارد گاهی ایجاد درد تشخیص پارکینسون را  دشوار یا به تعویق می‌اندازد.

 

لرزش، کندی حرکات و سفتی اندام از مهمترین نشانه‌های ابتلا به پارکینسون است که این عضو هیئت علمی دانشگاه به آن اشاره کرد و افزود: مشخصا فردی که دچار سفتی اندام است معمولا با نشانه‌های دیگری مثل بی‌خوابی، درد مفاصل و حتی یبوست مواجه می‌شود.

 

وی با تاکید بر اینکه علت ابتلا به بیماری پارکینسون ناشناخته است ادامه داد: عوامل محیطی و یا ژنتیکی در ابتلا به این بیماری بی تاثیر نیست به این شکل که اگر فردی دچار پارکینسون باشد امکان اینکه فردی دیگری در همان خانواده به این بیماری مبتلا شود 15 درصد است.

 

وی درباره علل محیطی ابتلا به پارکینسون نیز توضیح داد: مسمومیت با حشره‌کش‌ها و یا سموم دفع آفات نباتی می تواند از نظر محیطی فرد را مبتلا کند و یا مسمومیت با برخی از فلزات سنگین، الکل اتیلیک، منوکسید‌کربن نیز احتمال ابتلا به پارکینسون را افزایش می‌دهد.

 

دکتر اشرافی با بیان اینکه پارکینسون لزوما با لرزش همراه نیست ادامه داد: مبتلایان به پارکینسون اختلالات غیرحرکتی هم  دارند، این افراد معمولا دچار افت فشارخون می‌شوند.

 

وی با بیان اینکه بیماری پارکینسون بیماری پیشرونده است ادامه داد: بر اساس شرایط بیمار دارو درمانی آغاز می‌شود، ضمن اینکه افرادیکه به صورت خودسرانه از دارو خصوصا داروهای روان استفاده می‌کنند، بیش  از سایرین مستعد ابتلا به این بیماری هستند.

 

وی با اشاره به اینکه علایم در پارکینسون در هر فرد تا فرد دیگر تغییر دارد ادامه داد: درمان این بیماری نیز فردی است.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار:7701س.ق

 

 

 

 

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه,آموزش سلامت
  • کد خبر : 134926
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.