اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/08/21 - 08:24
  • بازدید : 295
  • تعداد بازدید : 249
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

ارتقای بهره‌وری؛ مسیر ضروری رشد و توسعه بیمارستان‌ها

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر لزوم افزایش بهره‌وری، درآمد اختصاصی و بالابردن رشد و توسعه بیمارستانی گفت: ارتقای سطح بهره‌وری مسیری اضطراری برای رشد و توسعه بیمارستانهاست.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر علیرضا زالی در نشستی که با حضور روسای بیمارستان‌های دانشگاه، مدیران و مترون‌ها و جمعی از معاونان دانشگاه در تالار امام‌علی(ع) دانشگاه برگزار شد، بررسی مشکلات، بررسی راهبرد و ارایه راهکار را مهمترین هدف برگزاری این جلسه عنوان کرد.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به برخورداری روسا و مدیران بیمارستان‌‎های دانشگاه از ظرفیت بالقوه مدیریتی، گفت: با تدبیر، نگاه مدیریتی و توجه به سرمایه انسانی این ظرفیت بالفعل خواهد شد.

 

دکتر زالی استفاده از ظرفیت خرید راهبردی در سلامت را راهکار موثری برای افزایش رضایمتندی پرسنل عنوان کرد.

 

وی در ادامه خواستار ترسیم چشم‌انداز برنامه‌های بیمارستان‌ها از سوی روسا و مدیران شد.

 

وی تشکیل کمیته‌ای در دانشگاه با حضور نمایندگانی که به مشکلات و مسایل بیمارستان‌ها اشراف داشته باشند را راهکار موثری برای رفع چالش‌ها و ارایه خدمات باکیفت‌تر به مردم دانست.

 

دکتر زالی خطاب به روسای بیمارستان‌ها بر لزوم تمرکز بر طرح‌ها و برنامه‌هایی که با بهره‌وری بیشتری همراه است تاکید کرد.

 

 

اهمیت بروزرسانی اطلاعات انبار دارو و تجهیزات بیمارستان و آگاهی کامل روسای بیمارستان‌ها در این حوزه، اصلاح فرآیند‌ها، مدیریت محیطی و تعامل بیشتر با سرمایه‌های اصلی یعنی نیروی انسانی از دیگر مواردی بود که رییس دانشگاه به آن اشاره کرد.

 

رییس دانشگاه با بیان اینکه اصلاح برخی فرآیندها  در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در اختیار دانشگاه، برخی در اختیار هیئت امنا و در حوزه‌هایی فراسازمانی است، اضافه کرد: این دانشگاه فعالانه از تمام ابزارها برای تسهیل شرایط کاری کادر درمان و رسیدن به اهداف متعالی حوزه سلامت کشوراستفاده می‌کنند.

 

دکتر زالی تلاش‌های شبانه‌روزی روسای بیمارستان‌ها را ستودنی توصیف کرد و افزود: شما افسران نظام سلامت هستید که در سخت‌ترین شرایط همواره خدمت به مردم را سرلوحه قرار داده‌اید.

 

دکتر رضا زندی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نیز برگزاری این نشست را فرصت مناسبی برای ارایه راهکارها و نظرات روسای بیمارستان‌ها با هدف ارتقای عملکرد حوزه درمان عنوان کرد.

 

وی خطاب به حاضرین در این نشست، گفت: چشم امید مردم و بیماران به خدمات مناسب بیمارستانی است، خدماتی که نیروی انسانی و در راس آن مدیران بیمارستان‌ها با تدبیر و راهبری مناسب، تلاش دارند در بالاترین سطح کیفی به مردم ارایه شود.

 

معاون درمان دانشگاه با تاکید بر اینکه خدمات کار درمان تعطیلی بردار نیست، اضافه کرد: در روزهای پیش‌رو و با سردتر شدن هوا و احتمال بروز بیماریهای فصلی، کادر درمان باید از آمادگی کامل برای خدمت به مردم برخوردار باشند.

 

دکتر زندی در ادامه درباره مطالبات از سازمان‌های بیمه‌گر، ضرورت جذب و نگه‌داشت نیروی انسانی و تامین تجهیزات مواردی را مطرح کرد.

 

توضیحاتی درباره وضعیت تمدید پروانه‌های بیمارستانهای دانشگاهی بخش دیگری از سخنان معاون درمان را به خود اختصاص داد.

 

وی با تاکید بر اهمیت برنامه‌ریزی و تامین امنیت فیزیکی بیمارستان‌ها با در نظر گرفتن ملاحظات کرامت انسانی، درباره پدافند در حوزه زیرساخت و تجهیزات بیمارستانی توضیحاتی ارایه داد.

دکتر زندی با تاکید بر اینکه باید همراهی بین اجزای بیمارستانها در محیط شکل بگیرد، اظهار کرد: توجه به زیرساخت‌ها و تجهیزات پزشکی، افزایش انگیزه در کارکنان، تعامل با سازمان‌های فرا بیمارستانی در راستای جذب منابع و ارایه خدمت به بیماران از مواردی است که از سوی روسای بیمارستانها باید بیش از پیش مورد توجه باشد.

 

دکتر جمشید سلام‌زاده معاون غذا و داروی دانشگاه نیز در این نشست بر ضرورت تامین داروهای حیاتی برای بازه زمانی سه ماهه در بیمارستان‌ها تاکید کرد و افزود: باید موجودی انبار دارویی و تجهیزات بیمارستانها از سوی روسا و مدیران بروزرسانی شود تا داروی مازاد نیاز بیمارستان برای بازه زمانی طولانی وارد مدار نشود.

 

وی تاکید کرد: ضروری است منابع تخصیص داده شده برای تامین دارو و تجهیزات مشخص شود و نباید در سایر ردیف‌ها قرار گیرد.

 

پیگیری داروهای سهمیه‌ای، تهاتر با شرکت‌های خاص و هم‌خوانی موجودی با نیاز، عدم تعهدات بیمه‌ای و ثبت در سامانه تی‌تک، پرهیز از ثبت اقلام غیرمتعارف در پرونده بیمار و نحوه سهمیه بندی لنزهای چشمی از جمله سرفصل‌هایی بود که دکتر سلام‌زاده به آن اشاره کرد.

 

دکتر محمود خدادوست معاون توسعه منابع و مدیریت نیز موضوع جذب و نگه‌داشت سرمایه نیروی انسانی را مورد تاکید قرار داد.

 

گزارشی در خصوص تعداد تخت‌های فعال، هزینه‌بر و نسبت نیرو به تخت، ضریب اشغال تخت، گزارش از درآمد اختصاصی هفت ماهه بیمارستانهای دانشگاه و مطالبات و تعهدات بخش‌هایی از سخنان دکتر خدادوست را به خود اختصاص داد.

 

وی ضرورت تامین منابع را مورد توجه قرار داد و حرکت به سمت درآمدزایی بیمارستان‌ها را راه برون رفت از این چالش دانست.

 

در ادامه دکتر محمدرضا سهرابی معاون بهداشتی دانشگاه نیز از ایجاد کمیته‌های سه نفره معاونت‌های بهداشت، درمان و توسعه در در دانشگاه خبر داد و افزود: کنترل عفونت بیمارستانی، سیستم تهویه، تفکیک زباله عفونی از غیرعفونی، غربالگری نوزادان و ارایه راهکارهایی برای کاهش مرگ و میر نوزادان از جمله فعالیت‌های بهداشتی در حوزه بیمارستانی است.

 

وی توجه به دستورالعمل‌های بهداشتی در بیمارستان‌ها با هدف پیشگیری از افت شاخص‌های بهداشتی را خواستار شد.

 

در ادامه این نشست مژگان کریمی مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نیز به ارایه گزارشی از مرکز افکارسنجی دانشگاه در شش ماه ابتدایی سال پرداخت.

وی با بیان اینکه در شش ماه ابتدای سال جاری بیش از 60هزار بیمار از مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه ترخیص شده‌اند، گفت: در این مدت توسط کارشناسان روابط عمومی دانشگاه از 11 هزار بیمار معادل 16 درصد بیماران ترخیص شده نظرسنجی انجام شده است.

 

وی با تاکید بر اهمیت افزایش رضایتمندی خدمت گیرندگان افزود: بر اساس نظرسنجی‌های انجام شده، توجه به رضایت همراهان بیمار، نظافت و تهویه مناسب، ارتقای کیفیت غذا، عدم ارجاع بیمار برای تامین دارو و یا تجهیزات به خارج از بیمارستان و تسهیل فرآیند پذیرش و ترخیص از مهم‌ترین مواردی است که باید با توجه بیشتر مدیران، رضایت بیشتر بیمار و همراه را به دنبال داشته باشد.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، نشست دکتر علیرضا زالی با حضور روسای بیمارستان‌های دانشگاه، مدیران و مترون‌ها و مدیران امور مالی با حضور اعضای هیئت رییسه دانشگاه  در سالن امام علی(ع) برگزار شد.

 

در این نشست میزان مطالبات از سازمان‌های بیمه‌گر، ضرورت تامین نیرو، نحوه تامین دارو و تجهیزات، افزایش وردی خصوصا در حوزه زنان و زایمان، اختصاص کارانه متناسب با تعرفه‌گذاری، توجه به چالش‌های شغلی پرستاران و کارکنان و بروزرسانی دستگاه‌ها و تامین تجهیزات از جمله مواردی بود که مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار:7701س.ق             

 

 

 

  

 

  

 

  

 

 

    

 

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 148895
کلید واژه