اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/09/24 - 11:38
  • بازدید : 53
  • تعداد بازدید : 45
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
در آیین تقدیر از داوطبان سلامت عنوان شد

مشارکت مردم؛ رمز موفقیت در برنامه‌های بهداشتی

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر نقش داوطلبان سلامت در ارتقای سلامت جامعه، رمز موفقیت در برنامه‌های بهداشتی را مشارکت مردم عنوان کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از معاونت بهداشت، دکتر محمدرضا سهرابی در مراسم تقدیر از داوطلبان سلامت ضمن تبریک روز جهانی داوطلب به عوامل متعدد تاثیرگذار بر سلامت اشاره کرد.

 

وی با بیان این که در برنامه رابطان بهداشت از پتانسیل مردم برای تامین سلامت استفاده شده است به مشارکت داوطلبان سلامت در واکسیناسیون جمعی کرونا اشاره کرد.

 

دکتر سهرابی تاکید کرد: تجربه نشان داده که رمز موفقیت در برنامه های بهداشتی، مشارکت مردم است.

 

معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به تاریخچه استقرار نظام شبکه در کشور خاطرنشان کرد: با استقرار خانه‌های بهداشت در روستاها، بهورزان ضمن ارایه خدمات فعال با مردم ارتباط مستقیم داشتند در حالی که به دلیل فقدان زیرساخت‌های لازم در مناطق شهری امکان ارتباط مستقیم با مردم وجود نداشت.

 

به گفته وی این مسئله با راه‌اندازی برنامه رابطان بهداشت رفع شد و افراد داوطلب از جامعه به نظام سلامت ملحق شده و آموزش‌ها به مردم منتقل شد.

 

دکتر سهرابی با بیان این که برنامه مذکور با سفیران سلامت کامل شد گفت: امیدواریم هر خانه یک سفیر سلامت داشته و یک پایگاه سلامت باشد تا ضمن انتقال پیام‌های بهداشتی نیازهای محلی را نیز به سیستم بهداشت منتقل کند.

 

وی با اشاره به همکاری بیش از 200 هزار سفیر سلامت و 12 هزار داوطلب سلامت در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، وجود این داوطلبان را ظرفیتی منحصر به فرد در نظام سلامت دانست که باید مورد استفاده قرار گیرد.

 

معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به نقش مهم مداخلات جامعه محور در سلامت گفت: اگر در جامعه‌ای فشارخون متوسط افراد جامعه مقداری کاهش یابد، 10 تا 20 درصد بیماری‌های قلبی عروقی در کل جامعه کمتر می‌شود.

 

وی افزود: بنابراین امیدواریم هر رابط بهداشت بتواند تغییرات کوچکی در محیط اطراف خود ایجاد کند تا مردم بتوانند سالمتر زندگی کنند.

 

 دکتر سهرابی در خاتمه سخنان خود از تلاش و زحمات مربیان داوطلبان سلامت در راستای آموزش رابطان و سفیران سلامت تقدیر کرد.

 

دکتر ملک افضلی استاد پیشکسوت و بنیانگذار نظام شبکه بهداشت در کشور نیز با تاکید بر  اهمیت حضور افراد خط مقدم در حوزه بهداشت Community health workers   گفت: بهورزان و مراقبان سلامت در سیستم دولتی مستقیما با جامعه در تماس هستند و پیام‌های بهداشتی را به مردم منتقل می‌کنند.

 

وی افزود: امروز مفتخریم که تقریبا همه جامعه روستایی کشور را تحت پوشش داریم و بهترین اطلاعات و شاخص‌های بهداشتی ما مربوط به  مناطق روستایی است. ‌ 

 

این استاد پیشکسوت حوزه سلامت، مراقبان سلامت را نیروهای همتای بهورز در مناطق شهری برشمرد و گفت: در شهرها انسجام جمعیتی نظیر بافت روستایی وجود ندارد.

 

وی تصریح کرد: 33 سال پیش متوجه پتانسیل عظیمی که خود مردم هستند شدیم و امروز مفتخریم که رابطان بهداشت، داوطلبان و سفیران سلامت با هر عنوانی از درون مردم با مردم ارتباط دارند و در ترویج سلامت با ما همکاری می کنند.

 

دکتر ملک افضلی با توجه به پیامدهای توسعه شهرنشینی، نقش داوطلبان سلامت را برای ارتباط مستقیم با مردم بسیار مهم عنوان کرد.

 

وی آموزش مستمر، انگیزه الهی و بدون چشمداشت، نظام‌مندی برنامه و انتخاب داوطلبان سلامت محله از میان بانوان را از جمله ویژگی‌های منحصر به فرد برنامه داوطلبان سلامت در کشور عنوان کرد.

 

دکتر ملک افضلی گفت: در دنیا داوطلبان با اسامی مختلفی فعالیت می‌کنند اما داوطلبان سلامت ما مستثنی هستند.

 

وی با اشاره به نظام‌مند بودن برنامه گفت: هر داوطلب تعداد مشخصی خانوار را تحت پوشش دارد و در ارتباط مستمر با مرکز خدمات جامع سلامت و پایگاه سلامت قرار دارد و به طور دائم در حال آموزش و یادگیری مطالب بهداشتی است.

 

این پیشکسوت حوزه سلامت، انگیزه الهی و خالصانه را از دیگر ویژگی‌های ارزشمند داوطلبان سلامت برشمرد که مانع از خستگی آنان در راه تلاش و کار برای رضای خدا و مردم می‌شود.

 

دکتر ملک افضلی داوطلبان سلامت را بانوانی   (women health volunteers)برشمرد که دارای عاطفه و محبت هستند و برای مراقبت و خدمات بهداشت و سلامت مردم تلاش می کنند و بسیار ممتازند.

 

وی تاکید کرد: این ویژگی‌ها باعث می شود زنان داوطلب به راحتی بتوانند با سه چهارم جمعیت شامل کودکان، زنان، سالمندان به لحاظ فرهنگی و مذهبی ارتباط برقرار کنند و آنها را تحت پوشش قرار دهند.

 

به گفته دکتر ملک افضلی داوطلبان سلامت می‌توانند در زمینه مشکل فرزندآوری، استقرار برنامه پزشک خانواده و حتی کارآفرینی و استعدادیابی جوانان در مناطق خود تاثیرگذار باشند.

 

وی به داوطلبان سلامت توصیه کرد دانش خود را با استفاده از تکنولوژی‌های موجود بروز و تقویت کنند و با جلب اعتماد مردم، دلسوزی و ارتباط موثر به عنوان مرجع سواد سلامت در محله‌های خود باشند.

 

دکتر ملک افضلی از مسئولان خواست دانش داوطلبان سلامت را افزایش دهند و  داوطلبان فعال را به سازمان‌ها معرفی کنند.

 

وی با تاکید بر تعامل کارشناسان بهداشت با داوطلبان و تعامل داوطلبان با مردم گفت: پوشش خدمات بهداشتی در خانوارهای تحت پوشش داوطلبان باید کامل باشد.

 

دکتر ملک افضلی در خاتمه یادآور شد: حضور داوطلبان در نظام سلامت بسیار ارزشمند است و می‌تواند موجب تغییرات بزرگ و تحول در نظام سلامت شود.

 

در آیین گرامیداشت داوطلبان سلامت که با حضور معاون بهداشت دانشگاه، مدیران و روسای شبکه و مراکز بهداشت، جمعی از روسای خانه‌های مشارکت مردم و کارشناسان حوزه بهداشت و به میزبانی مرکز بهدشت شرق تهران برگزار شد از مربیان، داوطلبان سلامت و فعالان عرصه مشارکت مردمی تقدیر شد.   

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 150407
کلید واژه