اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/08/20 - 16:37
  • بازدید : 311
  • تعداد بازدید : 280
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
دکتر زالی:

همگرایی دانشگاه و والدین دانشجویان تجربه درخشانی را رقم می‌زند

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نقش والدین در تربیت نسل جوان را بسیار مهم دانست و گفت: همگرایی اولیای دانشگاه و والدین دانشجویان تجربه درخشان و دل‌انگیزی را رقم می‌زند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی در مراسم مسیر همدلی2 ویژه والدین نودانشجویان که ظهر امروز در تالار امام خمینی (ره) دانشکده پزشکی برگزار شد، شکل‌گیری الفت میان مسئولان و والدین را موجب ترسیم آینده درخشان دانشجویان دانست و گفت: این دانشگاه یکی از پرافتخارترین دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور است و تمام تلاش اساتید، کارکنان و معاونان ایجاد محیط علمی جذاب برای دانشجویان است تا در دوران تحصیل بتوانند در بستر مطلوب آموزشی، علمی، فرهنگی و پژوهشی به کسب دانش بپردازند.
 
 
وی ادامه داد: نقش معلمی والدین در تربیت نسل جوان بسیار مهم است و همگرایی اولیای دانشگاه و والدین تجربه درخشان و دل‌انگیزی را فراهم می‌کند. حمایت معنوی، عاطفی و مهرورزانه والدین که همواره پشتوانه فرزندان بوده است، باید ادامه داشته باشد.
 
 
دکتر زالی تصریح کرد: دوران دانشجویی با دانش‌آموزی بسیار متفاوت است و دانشجویان نیاز به حمایت روانشناختی بسیار پررنگ‌تری دارند. بسیاری از مراجع عالی آموزشی در دنیا و آکادمی‌های بزرگ این تجربه را بیان کرده‌اند که ورود دانشجو به محیط آکادمیک، استرس‌زاست و اگر تکانه‌های طبیعی استرس‌زا در کنار خانواده باشد، میزان کامیابی علمی و اجتماعی دانشجویان افزایش می‌یابد.
 
 
رییس دانشگاه خطاب به والدین با بیان اینکه فرزندان شما در نقطه‌ای از بزنگاه تغییرات بزرگ زندگی خود هستند، عنوان کرد: مهرورزی، عطوفت، مهربانی و محبت بین نسلی بن مایه خانواده‌های شرقی و ایرانی است. حضور شما نباید به جلسه امروز محدود باشد.
 
 
وی ادامه داد: از معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه درخواست دارم بستری برای حضور رسمی شما و پیوستن شما به خانواده پرافتخار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی فراهم کند.
 
 
وی خطاب به والدین نودانشجویان افزود: ما در ادامه مسیر به کمک شما نیاز داریم و این الگو، الگوی موفقی خواهد بود. از شما می‌خواهم ظرفیت‌هایی را که می‌توانید در کنار دانشگاه باشید به اشتراک بگذارید.
 
 
دکتر زالی در ادامه با تاکید بر لزوم توجه به اهمیت قدرشناسی از اساتید و والدین، اظهار کرد: این موضوع در آموزه‌های دینی و باستانی ایرانیان وجود دارد. والدین همواره جایگاه ویژه‌ای در فرهنگ ایرانی داشته‌اند.
 
 
رییس دانشگاه همچنین با اشاره به تحولات هوش مصنوعی، به ترسیم فضای علمی حاکم در سراسر دنیا پرداخت.
 
 
 
 
وی اظهار کرد: در حال حاضر یکی از موضوعات روز دنیا بحث بر سر اینترنت 6G است، این یعنی پزشک به راحتی می‌تواند بیماری را فراتر از مرزها ویزیت و درمان کند. 
دکتر زالی افزود: انسان فرامرزی، دوقلوهای دیجیتالی، گجت‌های هوشمند برای رصد علایم حیاتی بدن و واقعیت مجازی که در آموزش کاربرد بسیار دارد، اصطلاحاتی است که امروزه بسیار به گوش می‌خورد.
 
 
رییس دانشگاه افزود: پیش‌بینی می‌شود تا یکی دو سال دیگر کامپیوترهای کوانتومی تجاری تولید می‌شود که درصد محاسباتی که انجام می‌دهد در مقایسه با وضعیت کنونی به مصداق علم بشر در مقایسه با عصر حجر است.
 
 
 
دکتر زالی با تاکید بر اینکه با توجه به شرایط کنونی دانشجویان وضعیت پیچیده‌تری پیش‌رو دارند، افزود:  شخصیت جامع و اخلاق حرفه‌ای هم کنار مهارت و دانش اهمیت ویژه‌ای دارد که برای آموزش آن به همراهی والدین نیاز است.
 
 
وی در ادامه گفت: راه تعالی و توسعه دانایی محور کشور از کریدور دانشگاه‌ها می‌گذرد.
 
 
رییس دانشگاه ادامه داد: تمام کشورهایی که قدرتمند هستند، دانشگاه‌های قوی دارند. 
 
 
دکتر زالی گفت: امیدواریم دانشگاه ما محیطی غنی برای پرورش دانشجویان باشد.
 
 
وی ضمن معرفی بخش‌هایی از دانشگاه، تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هزار و 550 عضو هیئت علمی دارد که 49 درصد آن‌ها استاد و دانشیار هستند و میانگین سنی اساتید دانشگاه 48 سال است.
 
 
 
 
 
 
 
 
دکتر زالی افزود: تا سال ۱۳۶۴ بیماران پیوند کلیه به سایر کشورها اعزام می‌شدند اما اکنون دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی رتبه سوم جهان در پیوند کلیه به روش لاپاراسکوپی را از آن خود کرده است. در علم نانو و سلول‌های بنیادی نیز میان رتبه‌های برتر دنیا حرفی برای گفتن داریم.

 

برنامه‌های معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه در راستای سلامت معنوی و روانی دانشجویان

 

دکتر سمیه اسماعیلی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه نیز در این مراسم ضمن خیرمقدم به والدین نودانشجویان و تبریک به دانشجویانی که توانسته‌اند برای والدین خود افتخارآفرین باشند، اظهار کرد: با توانمندی و همراهی والدین در مسیر تحصیل فرزندان، شاهد موفقیت‌های روزافزون آنها خواهیم بود.
 
 
وی ادامه داد: معاونت دانشجویی و فرهنگی، به امور فرهنگی، مشاوره و فوق برنامه دانشجویان می‌پردازد و پیگیر استعدادهای دانشجویان است.
 
 
دکتر اسماعیلی با اشاره به اینکه در این معاونت بخش‌های مختلفی فعالیت می‌کنند، گفت: اولین قدم مهم در حوزه سلامت، رسیدگی به سلامت ورودی‌های جدید دانشگاه است. در مراکز بهداشتی با غربالگری و پیگیری سلامت دانشجویان را رصد می‌کنیم و هرگاه نیاز به مداخله بود با همکاری سایر معاونت‌ها خدمات لازم ارایه می‌شود.
 
 
وی افزود: در همین راستا مدیریت مشاوره معاونت نیز برنامه‌های ویژه‌ای را در دستور کار دارد و در حوزه‌های مختلف خدماتی‌نظیر سنجش و غربالگری حوزه روان، خدمات مشاوره، مشاوره‌های مختلف فرهنگی، آموزشی و پژوهشی ارایه می‌دهد.
 
 
 
 
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه تصریح کرد: دفتر ارتباط با خانواده نیز در مدیریت مشاوره در خدمت والدین است. هرچه ارتباط میان معاونت، والدین و دانشجویان تنگاتنگ باشد، دانشجویان از سلامت جسمی، روانی و معنوی بهتری برای رسیدن به موفقیت برخوردار خواهند بود.
 
 
به گفته دکتر اسماعیلی، خدمات در زمینه ازدواج دانشجویی شامل کلاس‌های پیش و حین ازدواج نیز در مدیریت مشاوره ارایه می‌شود.
 
 
وی در ادامه شکست‌های عاطفی، کمالگرایی، روابط بین فردی، مشکلات هویتی، آسیب‌های اجتماعی و نداشتن ارتباط صمیمی با خانواده را از جمله مشکلاتی دانست که نودانشجویان با آن مواجه می‌شوند و گفت: در معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشجویان را توانمند می‌کنیم تا از پس این چالش‌ها برآیند، تعلیم مهارت‌های تحکیم خانواده نیز در این معاونت انجام می‌شود.
 
 
وی گفت: مهمترین هدف آشنایی کامل والدین با قوانین است. در حوزه آگاه‌سازی خانواده از وضعیت فرهنگی و اجتماعی دانشجویان هم در خدمت والدین هستیم.
 
 
وی گفت: مدیریت تربیت بدنی هم در معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه فضا را برای شکوفایی دانشجویان علاقه‌مند و توانا فراهم کرده است و هر ساله دانشجویان دانشگاه در حوزه تربیت بدنی در سطح کشوری می‌درخشند.
 
 
معاون دانشجویی و‌ فرهنگی دانشگاه اظهار کرد: مدیریت فعالیت فرهنگی و فوق برنامه نیز برنامه‌های متفاوتی اجرا می‌کند که دانشجویان با مراجعه به این مدیریت می‌‌توانند از جزییات آن مطلع شوند. یکی از این برنامه‌ها جشنواره قرآن و عترت است که در دوره آخر آن دانشجوی دانشگاه مقام دوم ملی را از آن خود کرد.
 
 
 

وی در پایان به خدمات معاونت در مدیریت امور دانشجویی شامل‌ امکانات رفاهی، ایاب ذهاب و امور خوابگاه‌ها، خدمات دفتر ارتباط با دانشجویان و همچنین آگاه‌سازی دانشجویان از موارد انضباطی و آیین‌نامه‌ها نیز اشاره کرد.

 

 
در این‌ مراسم دکتر محمدعلی جوادی چشم پزشک و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با بیان خاطراتی از دوران تحصیل خود، در خصوص رفتار حرفه‌ای در جامعه پزشکی به بیان توضیحاتی پرداخت.
 
 
وی همچنین ضمن یادآوری فداکاری‌های دوران دفاع مقدس، اساتید و الگوهای واقعی را شهدا، ایثارگران و جانبازان خواند.
 
 
به گفته وی، حرفه‌مند سلامت در مواجهه با بیمار باید رفتار و منش حرفه‌ای داشته باشد و به مریض احترام بگذارد، پزشک باید حکیمی باشد که به بیمارش آرامش می‌دهد.
 
 
همچنین دکتر حمید یعقوبی نایب رییس انجمن روانشناسی ایران و عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد نیز مواردی را در خصوص سازگاری دانشجویان با محیط دانشگاه ارایه داد.
 
انتهای پیام/
کدخبرنگار: ۷۷۰۲ی.ق

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 148925
کلید واژه