کمیته فناوری دانشجویی در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ایجاد شد
دکتر مقیمی مدیر امور فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در نشست مدیران فناوری که سه شنبه 22 آبان ماه در دانشکده بهداشت و ایمنی برگزار شد؛ از تشکیل کمیته فناوری دانشجویی در این دانشکده خبر داد.
دکتر مقیمی مدیر امور فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در نشست مدیران فناوری که سه شنبه 22 آبان ماه در دانشکده بهداشت و ایمنی برگزار شد؛ از تشکیل کمیته فناوری دانشجویی در این دانشکده خبر داد.
در این نشست دکتر مقیمی مدیر امور فناوری دانشگاه با اشاره به اهداف حوزه فناوری و تبدیل شدن به دانشگاه نسل سوم و چهارم اظهار داشت: با بروز تحول در دانشگاهها و پذيرش نقش توسعه اقتصادی، دانشگاه کارآفرين باید علاوه بر آموزش وپژوهش، عامل تحقق نوآوری فناورانه و در نهایت خلق ثروت باشد.
دانشگاههای نسل سوم بر مدار اقتصاد و کارآفرینی حرکت می کنند
وی ادامه داد: در دانشگاههای نسل سوم ساختار دانشگاه بر مدار اقتصاد و کارآفرینی در حرکت است. به بیان ساده تر دانشگاههای نسل سوم بعنوان نهاد تعیین کننده در نظام ملی نوآوری، رسالت دارند در مسیری با محوریت اقتصاد دانش مدار، کارآفرینی و نوآوری فعالیت کنند و درخاتمه از طریق فعالیت های دانشی زیرساختهای تولید ثروت و ارزش افزوده اقتصادی را مهیا کنند.
دکتر مقیمی تاکید کرد: حرکت به سمت فناوری هرگز به معنی غفلت از آموزش و پژوهش نیست بلکه هدف این است که دانشجو پس از فارغ التحصیلی و یا حتی در دوران تحصیل خود در اندیشه ایجاد شغل و کارآفرینی باشد.
وی همچنین در ادامه سخنان خود به تاسیس مدیریت فناوری(سال 92) اشاره کرد و شناسایی و حمایت از فناوران، ترویج فرهنگ فناوری، ایجاد بستر مناسب برای دستیابی به محصولات و کمک به تجا ری سازی محصولات را از جمله اهداف این مدیریت ذکر کرد.
دکتر مقیمی گفت: مالکیت فکری و نوآوری، کمیته و شورای فناوری، امور فناوری های دانشجویی، تجاری سازی و ارتباط با صنعت، آموزش و ترویج فناوری، مراکز رشد و نوآوری و کمیته شورای فناوری از جمله مراکز تحت هدایت مدیریت فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی است.
دانشگاه تمامی طرح هایی که ایده را به محصول تبدیل کند، حمایت می کند
وی ادامه داد: چهار مرکز رشد در حوزه های تغذیه، دندانپزشکی، طب بازساختی و دارویی و یک مرکز نوآوری به منظور پوشش سایر حوزه ها در دانشگاه فعالیت می کنند و تا امروز 55 واحد فناور با مشارکت و فعالیت اعضای هیات علمی و دانشجویان در دانشگاه مستقر شده اند که این واحدها محصولات خود را تولید و به بازار عرضه می کنند.
مدیر فناوری دانشگاه ایجاد کانون همبستگی پزشکی- مهندسی را راهکاری مناسب برای تبدیل ایده به محصول دانست.
دکتر مقیمی در بخش دیگری از سخنان خود از تشکیل اولین کمیته فناوری دانشجویی در دانشکده بهداشت و ایمنی خبر داد و گفت: یکی از قویترین بازوان هر دانشگاهی، بازوی دانشجویی است و دانشجویان باید بصورت فعال در حوزه فناوری شرکت داشته باشند. دانشکده بهداشت و ایمنی در بطن فناوری است و حجم بسیار بالایی از تحقیقات و ارتباط با صنعت در این دانشگاه انجام شده است.
اجرای سیاستهای حمایتی دانشگاه در حوزه فناوری
دکتر اسلامی رییس دانشکده بهداشت و ایمنی نیز گفت: گذر از دانشگاههای نسل اول و دوم و تربیت دانش آموختگانی دارای مهارت، ایده و درآمدزایی یکی از مهمترین اهداف دانشگاه است.
وی در ادامه تغییر روش های آموزشی، رویکرد و نگاه اعضای هیات علمی را عاملی موثر در راستای تسریع تبدیل شدن به دانشگاههای نسل سوم ذکر کرد.
دانشگاهها مسئول تولید دانش و فناوری هستند
در ادامه دکتر نادر جهان مهر مسئول امور فناوریهای دانشجویی دانشکده بهداشت وایمنی ایجاد فناوری و شغل های جدید در حوزه سلامت را بازاری نوپا در کشور دانست و اظهار داشت: با توجه به رویکرد دانشگاههای نسل سوم؛ در حوزه سلامت دیجیتال با بهره گیری از تکنولوژی فرصت ایجاد هزاران شغل جدید نظیر؛ گردشگری سلامت، تغذیه، مشاغل خانگی مرتبط با سلامت، افزایش بهره وری و کاهش هزینه ها، اصلاح سبک زندگی و ... وجود دارد.
وی برگزاری رویدادهای استارتاپی، بازدید از مراکز رشد و پارک های علم و فناوری، افزایش آگاهی توانمندسازی، تشکیل تیم های فناوری، آموزش مهارت های کسب و کار و ایده پردازی را ازجمله فعالیت های کمیته فناوری و کارآفرینی دانشکده ها عنوان کرد.