اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/03/27 - 15:12
  • بازدید : 4909
  • تعداد بازدید : 4393
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

آغاز بهره برداری از بیمارستان تخصصی چشم پزشکی دکتر مسعود جوادی

در مراسمی با حضور جمعی از مسئولان کشوری و نظام سلامت بیمارستان خیرساز پیشرفته چشم زنده یاد مسعود جوادی مورد بهره برداری قرار گرفت.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، این مراسم با حضور دکتر حسنعلی شهریاری رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، دکتر سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت، دکتر محمد رییس زاده رییس سازمان نظام پزشکی، دکتر پیرحسین کولیوند رییس سازمان هلال احمر، دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه، وزاری سابق بهداشت، دکتر محمدعلی جوادی رییس پژوهشکده چشم دانشگاه، اساتید برجسته گروه چشم پزشکی و خانواده زنده یاد دکتر مسعود جوادی برگزار شد.

 

در ابتدای این مراسم دکتر محمدعلی جوادی استاد دانشگاه و رییس پژوهشکده چشم دانشگاه با اشاره به نیت خیرخواهانه برادرش که به یاد فرزند مرحوم خویش این بیمارستان را راه اندازی کرده است به تبیین روند ایجاد این مرکز در منطقه ای محروم پرداخت.

وی با اشاره به روحیه فداکاری و نوعدوستی زنده یاد دکتر مسعود جوادی به برخی اهداف راه اندازی این بیمارستان اشاره کرد و از تمامی کسانی که در این راستا همکاری کردند تقدیر کرد.

دکتر جوادی در ادامه سخنان خود به برخی از چالشهای موجود در حوزه پزشکی و درمان از جمله فرسودگی  زیرساختهای مراکز درمانی ، تغییرات مدیریتی، کمبود تجهیزات و ... اشاره کرد.

 

مسعود، عاشق بشریت بود و درس عشق به من آموخت

 

در ادامه مراسم دکتر محمد جوادی پدر مرحوم دکتر مسعود جوادی با بیان خاطراتی از فرزندش گفت: مسعود عاشق بشریت بود و درس عشق را به من آموخت. او همواره به دنبال عدالت و خدمت به نیازمندان جهان فارغ از هر گونه قومیت و نژاد و ملیتی بود.

وی فرزندش را فردی شایسته با خضوع و خشوع، عدالتخواهی و نوعدوستی برشمرد و فعالیتهای نوعدوستانه ، خدمت به مردم جهان، 11 سال خدمت در سازمان پزشکان بدون مرز، سفر به 54 کشور آفریقایی و آسیایی فقیر، ارایه خدمات پزشکی در 16 کشور محروم جهان را از مهمترین ویژگی های او برشمرد.

وی که سالها دور از وطن بوده است گفت: همیشه به یاد وطن و به دنبال خدمت به هموطنان خود هستیم. بسیاری از ایرانیان مقیم خارج از کشور همواره دلشان برای ایران می تپد و امیدوارند  بتوانند به وطنمان خدمت کنند. و امیدوارم که هر خدمتی بتوانم انجام دهم.

دکتر محمدجوادی با قرائت اشعاری به یاد فرزند دلبندش به سخنان خود خاتمه داد.

 

رشد هشت برابری آمار متخصصان چشم پزشکی پس از انقلاب

سپس دکتر رییس زاده رییس سازمان نظام پزشکی ضمن گرامیداشت یاد زنده یاد مسعود جوادی یادآور شد که اساتید فرهیخته گروه  چشم پزشکی کشور همواره در حیطه های مختلف درمانی، مدیریتی، جهاد و علم سرآمد هستند.

وی با اشاره به رشد هشت برابری تعداد چشم پزشکان کشور در سالهای پس از انقلاب خاطرنشان کرد که هم اکنون در حوزه چشم پزشکی اساتیدی متبحر و متخصصانی زبده مشغول خدمت هستند ودر مراتب عالی و مطابق استانداردهای روز جهانی خدمات را ارایه می دهند.

دکتر رییس زاده با اشاره به این که اطبای بزرگ این سرزمین عاشقانه و صادقانه خدمت می کنند گفت: در دوران دفاع مقدس، دفاع از حرم و پاندمی کرونا رشادت آنان را شاهد بودیم و این مصداق خدمات صادقانه و عاشقانه آنان است.

وی جامعه پزشکی ایران را  سربلند برشمردو یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران امروزه در دو حوزه درمان و پزشکی و امنیت و دفاعی به سربلندی و خودکفایی رسیده است  و این مایه افتخار است.

وی سرمایه گذاری در حوزه بهداشت و درمان را حاکی از عشق به مردم و وطن دانست و راه اندازی چنین مرکز درمانی پیشرفته و تخصصی را  نشانه همین عشق و فداکاری برشمرد.

دکتر رییس زاده در خاتمه سخنان خود از تمامی دست اندرکاران راه اندازی این مرکز درمانی تقدیر کرد و برای زنده یاد دکتر مسعود جوادی از درگاه خداوند طلب مغفرت کرد.

 

راه اندازی این مرکز درمانی پیشرفته یک افتخاراست

دکتر حسنعلی شهریاری رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در این مراسم با اشاره به سابقه آشنایی خود با استاد دکتر محمدعلی جوادی یادآور شد که  وی چشم پزشکان زیادی را تربیت کرده ایست که هم اکنون در اقصی نقاط کشور به ارایه خدمت رسانی مشغول هستند.

وی نیز راه اندازی چنین مرکز درمانی چشم پزشکی پیشرفته ای را در این نقطه از تهران و در این برهه زمانی یک افتخار عنوان کرد که می تواند به مردم  و نیازمندان خدمت رسانی کند.

رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در ادامه سخنان خود به برخی چالشهای بخش بهداشت و درمان و حوزه پزشکی اشاره کرد و  و ضمن آرزوی شادی روح مرحوم مسعود جوادی از دست اندرکاران این بیمارستان تقدیر کرد.

 

تغییرات اقلیمی می تواند بر بروز بیماری های چشمی تاثیر بگذارد

در ادامه این مراسم دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ضمن گرامیداشت یاد مرحوم دکتر مسعود جوادی از زحمات خانواده وی به ویژه استاد دکتر محمد علی جوادی رییس مرکز تحقیقات چشم دانشگاه در راه اندزی این مرکز تقدیر کرد.

رییس دانشگاه با اشاره به خصایل و ویژگی های بارز اخلاقی، حرفه ای، سیاسی، فردی و اجتماعی مبتنی بر فضل مرحوم مسعود جوادی خاطرنشان کرد:  نگاه مهربانانه و مهرورزانه وی به مردم جهان به ویژه مناطق محروم و سفرهای متعددش به کشورهای محروم ، شخصیت انسان دوستانه وی را متجلی می کند.

دکتر زالی مزین بودن این مرکز درمانی به نام دکتر مسعود جوادی را مایه افتخار و برکت برشمرد و یادآور شد که مسئولیت پذیری اجتماعی دکتر مسعود در حرفه پزشکی در حد متعالی رفتار اجتماعی بوده است.

وی جسارت حرفه ای وی را ستودنی برشمرد و سفر به کشورهایی که دچار اپیدمی بودند را نشانه این جسارت حرفه ای ممتاز و مسئولیت پذیری اجتماعی اش دانست.

دکتر زالی در بخش دیگری از سخنان خود به نیازهای رو به تزاید جامعه به گروههای چشم پزشکی اشاره کرد و افزود: پیش بینی می شود در حال حاضر با توجه به تغییر در الگوی زندگی ایرانیان میزان بروز نزدیک بینی به حدود 40 درصد افزایش یابد که بخشی از آن ناشی از خستگی چشم و استفاده مداوم از وسایل بصری الکترونیکی است.

رییس دانشگاه افزود:  تغییر رفتار زندگی کودکان و استفاده از تبلت و موبایل  و سایر فاکتورهای پرمخاطره در نسل نوجوان باعث افزایش میزان عیوب انکساری در جامعه ایرانی به ویژه در نسل نوجوان شده است .

وی افزود: با توجه به این که بیماری های فراوان متعدد سیستمیک( عمومی) تظاهرات چشم پزشکی دارند، شناخت عمیق از این فرایندها ضروری است.

دکتر زالی خاطرنشان کرد: به طور مثال با توجه به شیوع فزاینده دیابت در شهروندان ایرانی براساس آمار تخمینی پیش بینی می شود در افرادی که در مراحل اولیه تشخیص دیابت باشند، بالغ بر 15 درصد آنها مشکلات چشمی داشته باشند و در صورتی که بیش از پنج سال از این بیماری گذشته باشند این آمار می تواند تا 30 درصد افزایش یابد به طوری که بعضا با گذشت یک دهه از ابتلا به دیابت بیش از 80 درصد بیماران عوارض چشمی ناشی از دیابت را تجربه خواهند کرد.

وی با تاکید بر نیاز مبرم به گروههای چشم پزشکی در آینده به تاثیر تغییرات اقلیمی اشاره کرد و افزود: تغییرات اقلیمی باعث ایجاد تغییراتی در  بروز بیماریها شده است. به عنوان مثال بر شیوع کاتاراکت تاثیر داشته و شانس ابتلا به آن را افزایش می دهد و حتی می‌تواند موجب بروز بیماری‌های عفونی و تغییر نوع این بیماری‌ها شود.

به گفته دکتر زالی تغییرات اقلیمی در سالهای آتی حتی می تواند باعث ایجاد تغییر در نوع بیماری های چشمی شود و افزایش خشکی چشم، تغییر در روند بیماری های آلرژیک چشمی، افزایش بروز تومورهای چشمی و اثر بر افزایش مکانیسمهای التهابی سطح چشم و کاهش ایمنی در چشم از آثار زیان بار گرم شدن زمین است.

رییس دانشگاه با بیان این که چشم پزشکی در ایران نیاز به حضور گسترده متخصصان این حوزه دارد، افتتاح چنین   مراکز درمانی که از تکنولوژی مدرن و دانش مهارتی بالایی برخوردار هستند را کمک کننده عنوان کرد.

وی با اشاره به فرایند پیچیده اخذ مجوز برای موسسات درمانی خواستار تهیه پروتکلی (قضایی و قانونی و مقرراتی ) برای تسهیل این روند شد.

دکتر زالی در خاتمه سخنان خود استقرار این مرکز درمانی در این منطقه  جغرافیایی ( بین منطقه 4 و 13 ) را باعث خدمت رسانی مناسب به مردم و نیازمندان برشمرد و از حسن نیت و زحمات خانواده دکتر مسعود جوادی در راه اندازی این مرکز تقدیر کرد.

 

انجام تمام درمان های نوین چشم پزشکی در ایران

دکتر سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت نیز در ادامه این مراسم ضمن تقدیر از زحمات تمامی کادر درمان و بهداشت و یاد مرحوم دکتر مسعود جوادی که هم در حیات و هم در ممات خود مایه خیر و برکت بوده است گرامی داشت.

وی با اشاره به خدمت رسانی به بیماران و درمان کم بیناها در این مرکز که به نام دکتر مسعود مزین است خاطرنشان کرد: امروز در حوزه پزشکی در تمامی رشته ها به روز هستیم و در چشم پزشکی نیز تمامی درمانهای نوین جهانی در کشور انجام می شود.

معاون درمان وزارت بهداشت نیز در ادامه با اشاره به برخی چالشها  و کمبودهای منابع خاطرنشان کرد: تاکنون 15000 تخت بیمارستانی با تجهیزات کامل به ناوگان درمانی کشور اضافه شده است و همچنان در حال تلاش هستیم تا بستر مناسبی را برای ارایه خدمات مطلوب و دستیابی به اهداف تعیین شده فراهم کنیم.

 

حضور بشردوستانه دکتر مسعود جوادی در کشورهای محروم برای خدمت به نیازمندان

دکتر کولیوند رییس سازمان هلال احمر نیز با تاکید بر این که در کارهای خیر باید از هم سبقت بگیریم ، افتتاح این مرکز را نوعی سبقت در کار خیر برشمرد  و به دست اندرکاران راه اندازی این بیمارستان تبریک گفت که برای  خدمت رسانی به مردم به ویژه نیازمندان تلاش می کنند.

وی حضور صادقانه و بشردوستانه دکتر مسعود جوادی در جمعیت هلال احمر در کشورهای مختلف را یادآور شد و آن را حضوری از جنس نوعدوستی برای نجات نیازمندان بدون در نظر گرفتن قومیت و ملیت و نژاد برشمرد.

وی با اشاره به وجود این روحیه در مردم ایران برخی از اقدامات و دستاوردهای جمعیت هلال احمر را یادآور شد و آن را مرهون زحمات اساتید و پزشکان کشور برشمرد.

به گفته دکتر کولیوند در زلزله ترکیه و سوریه به پاس خدمات هلال احمر ایران ، صلیب سرخ از از میان 100 کشور از ایران تقدیر کرد  و رییس جمهور ترکیه نیز مدال عالی نشان فداکار خدمت را به ایران اهدا کرد. وی این دستاورد را  مرهون این روحیه تعاون و نوعدوستی و تلاش ایرانیان برشمرد.

وی بر تداوم این روحیه تعاون و هم افزایی تاکید کرد  تا خدمت به مردم به ویژه نیازمندان افزایش یابد.

 

در خاتمه این مراسم این مرکز درمانی با حضور مسئولان کشوری و نظام سلامت و خانواده شادروان مسعود جوادی مورد بهره برداری قرار گرفت.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 127919
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.
حسن مرادپور

حسن مرادپور

03/06/21 - 15:17

دکتر محمدعلی جوادی فرشته نجات خداوند عمر طولانی و با عزت به ایشان عطا فرماید .

پاسخ

کپچا:

کپچا *