اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/10/12 - 11:03
  • بازدید : 384
  • تعداد بازدید : 371
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

آیین افتتاح چهارمین دوره اندیشه تمدن ساز دانشگاه در دانشگاه برگزار شد

آیین افتتاح چهارمین دوره اندیشه تمدن ساز دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با حضور دکتر زهره الهیان نماینده مجلس شورای اسلامی، حجت اسلام والمسلمین علی خدیوی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه صبح امروز سه شنبه 12 دیماه 1402 در تالار امام علی(ع) برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر زهره الهیان نماینده مجلس شورای اسلامی، عضو فرهنگستان علوم پزشکی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاستهای خارجه و رییس کمیته حقوق بشر مجلس شورای اسلامی در این نشست ضمن تبریک میلاد حضرت زهرا(س)، این بانوی بزرگ را الگویی تمدن ساز و اسوه ای برای تمام زنان جهان برشمرد.

دکتر الهیان ضمن گرامیداشت سالروز میلاد بنیانگذار کبیر انقلاب به نگاه تمدنی امام راحل(ره) نسبت به زنان اشاره کرد که تاکید داشت زن باید در مقدرات اساسی مملکت دخالت داشته باشد و انتصاب زنده یاد مرضیه دباغ به فرماندهی سپاه سه استان غربی کشور در اوایل انقلاب را نمونه‌ای از این نگاه و رویکرد امام راحل (ره) برشمرد.

دکتر زهره الهیان ضمن بزرگداشت یاد و خاطره سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی از وی به عنوان یکی از حافظان تمدن نوین اسلامی نام برد که رشادتهای او و یارانش باعث نجات جان زنان و کودکان منطقه از شر داعش شد.

وی در ادامه سخنان خود با مرور نقش زنان در تمدن نوین اسلامی  به پیشرفت زنان در عرصه های مختلف علمی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و ... اشاره کرد و رشد همه جانبه بانوان کشور پس از انقلاب اسلامی را یادآور شد.

دکتر الهیان در ادامه به تلاش دشمنان برای سیاه نمایی نقش و جایگاه زنان در ایران اشاره کرد و افزود: این تفکر محصول اتاق فکر صهیونیستها است که با صرف هزینه های کلان، ادبیاتی با عنوان آپارتایت جنسی در ایران را در دستور کاردارند. درحالی که وقایع غزه و کشتار هزاران زن و کودک، پرده از این تفکر آنان برداشت و در مقابل این جنایات سکوت کرده و برخی نیز  حامی رژیم صهیونیستی بودند.

این نماینده مجلس گفت: تلاش دشمنان متهم کردن ایران به نادیده گرفتن حقوق بانوان است و تبلیغات رسانه های صهیونیستی در این راستا بود که زنان ایرانی خانه نشین هستند درحالی که آمار حضور و فعالیتهای زنان ایرانی در عرصه های مختلف جامعه این موضوع را نقض می کند.

وی در ادامه سخنان خود در گزارشی آماری به رشد 7 برابری دانش آموختگان مرد و 17 برابری زنان پس از انقلاب، رشد 40 درصدی عضویت هیئت علمی زنان، رشد 56 درصدی کسب کرسی های علمی توسط زنان، حضور اساتید زن ایرانی جزو دانشمندان یک درصد جهان اشاره کرد.

حضور 2300 زن در هیئت مدیره شرکتهای دانش بنیان، وجود 9500 مولف زن و 840 ناشر زن ، مدال آوری هزاران زن  ایرانی در رویدادهای جهانی، حضور زنان داور ایرانی در مسابقات ملی و بین المللی ، 97 کرسی بین المللی برای داوران زن ایرانی، حضور 70 درصدی زنان ایرانی در کادر سلامت کشور بخش دیگری از گزارش دکتر الهیان درخصوص حضور زنان ایرانی در فعالیتهای اجتماعی کشور بود.

دکتر زهره الهیان خاطرنشان کرد: این آمار نشان می دهد زنان ایرانی خانه نشین نیستند و کنشگر و فعال و منشا اثر هستند.

وی تاکید کرد :زنان ایرانی درعین رشد همه جانبه در عرصه های علمی و اجتماعی و... نیز به وظیفه اول خود که انسان سازی است  به خوبی عمل می کنند.

دکتر الهیان در بخش دیگری از سخنان خود رشد همه جانبه ابعاد شخصیتی زن را بسیار مهم عنوان کرد و زن را انسان ساز برشمرد که نسل آینده در دامان او پرورش می یابد و باید مراتب رشد و تعالی و کمالات روحی و فکری در وی متجلی شود تا در پرورش فرزند دچار چالش نشود.

وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر مشارکت زنان در امور کلان کشور و شایسته سالاری در جایگاههای مختلف علمی، اجتماعی و ... از کل جامعه به ویژه آقایان و مسئولان خواست تا در مسیر رشد و تعالی به زنان کمک کنند.

دکتر الهیان با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی و نگاه مقام معظم رهبری به تمدن اسلامی به تبیین جایگاه و حقوق زنان در ایران پرداخت و در انتهای سخنان خود برای همه آرزوی سلامت و توفیق کرد.

 

در ابتدای این مراسم حجت اسلام والمسلمین دکتر علی خدیوی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ضمن گرامیداشت سالروز شهادت سردار دلها حاج قاسم سلیمانی ابراز امیدواری کرد که ما نیز بتوانیم ادامه دهنده راه این شهید باشیم.

وی همچنین سالروز ولادت حضرت زهرا(س) و روز زن را به تمامی حاضران به ویژه بانوان ومادران تبریک گفت و حضور دکتر الهیان به عنوان یک بانوی برجسته در عرصه های خانوادگی، علمی، اجتماعی و سیاسی را در این نشست مغتنم برشمرد.

حجت اسلام والمسلمین خدیوی در ادامه به بیان ویژگی ها و اهداف طرح اندیشه تمدن ساز پرداخت و کتاب اندیشه تمدن ساز مقام معظم رهبری را کتابی هدایتی و راهنما در مسیرزندگی برشمرد.

وی این دوره را فرصتی برای مطالعه جدید در مباحث اسلامی برای رسیدن به یک منظومه فکری متعالی ذکر کرد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه با تاکید بر برگزاری این جلسات به صورت مباحثه و گفت وگو خاطرنشان کرد که با تضارت آرا اندیشه‌ها مشخص می شوند.

وی شرکت در این دوره ها را رسالت آفرین برشمرد و از اساتید خواست آموخته های خود را به دیگران نشر دهند و نظرات و پشینهادات خود را نیز برای برگزاری بهینه این دوره ها مطرح کنند.

 

 دکتر بهرامی مسئول اجرای این طرح نیز با اشاره به شرکت 320 تن از اساتید دانشگاه در سه دوره پیشین یادآور شد این دوره با حضور 180 عضو هیئت علمی دانشگاه برگزار می شود.

وی در ادامه به تبیین شیوه اجرا و برگزاری دوره، محتوا و ویژگی های دوره، کتاب محور بودن، حضوری بودن و... پرداخت و به سوالات حاضران پاسخ گفت.

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 137201
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.