اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/05/14 - 15:25
  • بازدید : 510
  • تعداد بازدید : 509
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

افزایش احتمال ابتلا به سنگ کلیه با مصرف غذاهای شیرین

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که کاهش مصرف نوشیدنی‌ها و غذاهای شیرین می‌تواند به پیشگیری از سنگ کلیه کمک کند.

به گزارش گروه ترجمه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر اساس یافته‌های جدیدی که در مجله Frontiers in Nutrition منتشر شد، هر چه افراد قند افزوده بیشتری بخورند و بنوشند، احتمال ابتلا به سنگ کلیه در آن‌ها بیشتر می‌‎شود. افرادی که در این مطالعه بیشترین قند افزوده را مصرف کردند، بین 39 تا 88 درصد بیشتر از افرادی که قند افزوده کمتری مصرف کردند، به سنگ کلیه مبتلا شدند.

 

 

محققان چینی پس از تجزیه و تحلیل داده‌های سال‌های 2007 تا 2018 برای 28 هزار و 303 نفر در ایالات متحده در سنین 20 سال و بالاتر که 10 درصد از آن‌ها سنگ کلیه را تجربه کرده‌اند، خطر ابتلا به سنگ کلیه را با مصرف قند افزوده مرتبط دانستند. میانگین سنی افراد در این مطالعه 48 سال و 48 درصد آن‌ها مرد بودند. این داده‌ها از نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه CDC به دست آمده است.

 

 

هر شرکت کننده بر اساس مقادیر تخمینی قند افزوده‌ای که خورده یا نوشیده است، مقدار شکر اضافه شده دریافت می‌کند. در این مطالعه شکر قهوه‌ای، شربت نیشکر، شربت ذرت، فرآورده‌های شربت ذرت، دکستروز، فروکتوز، شربت میوه، عسل، شربت افرا، شربت پنکیک، شکر خام، شربت سورگوم و شکر سفید به عنوان قند افزوده در نظر گرفته شد و از قندهای طبیعی موجود در شیر و میوه چشمپوشی شد.

 

 

افراد به طور متوسط ​​272 کالری از شکر افزوده دریافت کردند. دستورالعمل‌های رژیم غذایی ایالات متحده نشان می‌دهد که بیش از 10 درصد از کل کالری روزانه از شکر افزوده به دست می‌آید که معادل حدود 200 کالری در یک رژیم معمولی 2000 کالری در روز است. انجمن قلب آمریکا کمتر از آن را پیشنهاد می‌کند؛ برای زنان نباید بیش از 100 کالری و برای مردان 150 کالری در روز باشد. (به طور کلی، قند افزوده با مشکلات سلامت متعددی از جمله بیماری قلبی مرتبط است.)

 

 

در میان 25 درصد از افرادی که در این مطالعه کمترین قند افزوده را مصرف کردند، 9.6 درصد از آنها در طول دوره 11 ساله مطالعه، سنگ کلیه داشتند. این در مقایسه با 25 درصد از افرادی است که در این مطالعه بیشترین قند اضافه شده را مصرف کرده بودند، که 11.7 درصد از آنها سنگ کلیه داشتند. به گفته محققان، این افزایش در شیوع سنگ کلیه منجر به افزایش خطر 39 درصدی می شود.

 

 

دکتر شان یین، از بیمارستان وابسته کالج پزشکی شمال سیچوان در نانچونگ، چین، در نشریه خبری گفت: مطالعه ما اولین مطالعه ای است که ارتباط بین مصرف شکر افزوده و سنگ کلیه را گزارش می کند. بر اساس این مطالعه محدود کردن مصرف قند افزوده ممکن است به جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه کمک کند.

 

 

انتهای پیام/

کد خبرنگار: 7702 ی.ق

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 129945

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.

اخبار مهم دیگر:

نشانه‌های خطرناک كم آب شدن بدن/ قوی‌ترین معجون‌ سنگ‌شکن را بشناسيد
نشانه‌های خطرناک كم آب شدن بدن/ قوی‌ترین معجون‌ سنگ‌شکن را بشناسيد
تعریق زیاد با فعالیت فیزیکی بویژه در آب و هوای گرم و ننوشیدن مایعات کافی باعث تغلیظ ادرار و در نتیجه تشکیل سنگ کلیه می شود.
رواج بی رویه سنگ کلیه در ایرانیان
رواج بی رویه سنگ کلیه در ایرانیان
سنگ کلیه چگونه پدید می آید متاسفانه این عارضه در میان ما ایرانیان به شدت در حال رشد و افزایش است دلیل آن هم عدم نوشیدن آب کافی و تحرک مبتلایان است در اکثر افراد با درد ناگهانی یا مشاهده خون در ادرار ممکن است پدید بیاید.