اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/06/08 - 13:45
  • بازدید : 305
  • تعداد بازدید : 276
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

اولین پژوهشکده بیماری‌های کلیه و مجاری ادراری کشور افتتاح شد

اولین پژوهشکده بیماری‌های کلیه و مجاری ادراری کشور در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه در این مراسم که در بیمارستان شهید لبافی‌نژاد برگزار شد، افتتاح اولین پژوهشکده بیماری‌های کلیه و‌ مجاری ادراری کشور در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را مصداق یک اتفاق ویژه در زیست بوم تحقیقات و فناوری برشمرد.

 

رییس دانشگاه خاطرنشان کرد: امروز نقطه عطفی در رسالت سازمانی و اهداف بلند و عالی این پژوهشکده است که بازمهندسی برنامه‌های راهبردی، ماموریت و چشم انداز پژوهشکده را در پی خواهد داشت.

 

دکتر زالی همگرایی موجود در زمینه‌های مختلف از جمله درمان، مداخله، پیشگیری، آموزش، همگرایی خدمات و تحقیقات را از ویژگی‌های بارز این پژوهشکده دانست و گفت: توجه به این موارد می‌تواند به عنوان یک مدل و الگو  در سایر بخشها نیز مورد استفاده قرار گیرد.

 

رییس دانشگاه با بیان اینکه توجه به مجموعه این مولفه‌ها به بالندگی یک پژوهشکده منجر می‌شود، گفت: امروز شاهد این بالندگی هستیم و امیدواریم این مسیر ادامه یابد.

 

دکتر زالی  به نقش موثر این پژوهشکده در رفع مشکلات بیماران و ارایه راهکارهای ملی اشاره کرد و اقدامات موثر در زمینه بیماران پلی کیستیک با نگاه ملی و غربالگری و اقدامات مداخله‌ای را از جمله این مداخلات برشمرد.

 

وی با اشاره به ناتوانی ناشی از درد سنگ کلیه و مشکلات و آثار اقتصادی فراوان آن بر روی جامعه و افراد،گفت: پیش‌بینی می‌شود از هر ۱۰۰ نفرجمعیت کشور ۶/۶ نفر سنگ کلیه داشته باشند که البته این آمار در مناطق مختلف با توجه به عوامل محیطی، تغذیه، ژنتیک، استفاده از داروها متفاوت است.

 

رییس دانشگاه با اشاره به افزایش شیوع سرطان مثانه انجام تحقیق برای درمان این سرطان را به ویژه درمان‌های نوین، ضروری دانست.

 

دکتر زالی در بخش دیگری از سخنان خود با توجه به اهمیت و کاربرد هوش مصنوعی در پزشکی بر فعالیت پژوهشکده در این حوزه تاکید کرد و یادآور شد :امروزه هوش مصنوعی در همه زمینه‌ها ورود پیدا کرده است و در تمامی ابعاد سلامت نیز از جمله پیشگیری، مداخله، درمان، آموزش، تحقیق نقش موثری دارد.

 

وی با اشاره به لزوم آشنایی با مدل‌های مختلف هوش مصنوعی، ابراز امیدواری کرد حوزه ارولوژی دانشگاه نیز در استفاده از هوش مصنوعی پیشگام باشد.

 

دکتر زالی یادگیری را یکی از محاسن هوش مصنوعی در مقایسه با علوم کامپیوتری و رباتیک پیشین برشمرد.

 

رییس دانشگاه با اشاره به محاسن ادغام مراکز تحقیقاتی و تبدیل شدن به پژوهشکده، انجام فعالیت‌های گروهی و تبلور کارتیمی در پژوهشکده‌ها را از جمله این محاسن عنوان کرد.

 

وی تبدیل شدن به گرانیگاه را از دیگر محاسن تشکیل پژوهشکده ها عنوان کرد و گفت: این مهم در دستیابی به اهداف پژوهشی اثر کاتالیزوری دارد.

 

رییس دانشگاه وجود شش پژوهشکده در دانشگاه را مایه افتخار برشمرد و ضمن اعلام حمایت مسئولان دانشگاه برای تامین نیروی انسانی و بودجه این پژوهشکده تازه تاسیس، پیشنهادهایی را نیز در این زمینه مطرح کرد.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تقدیر از همراهی گروه ارولوژی دانشگاه، حضور چشمگیر اساتید این گروه را در جرگه دانشمندان یک درصد برتر کشور مایه افتخار عنوان کرد.

 

رییس دانشگاه در خاتمه سخنان خود افتتاح این پژوهشکده را یک نقطه عطف تاریخی برای عرصه پزشکی و پژوهش کشور برشمرد و برای تمامی اساتید و همکاران این مرکز آرزوی توفیق روز افزون کرد.

 

دکتر افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه نیز با بیان این که دانشگاه به دنبال مرجعیت علمی است، گفت: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته، 30 موضوع پژوهشی دانشگاه در سطح دنیا برجسته هستند که سه موضوع آن مربوط به ارولوژی است و در صورت تقویت آن‌ها می‌توانیم در حوزه‌های مذکور به مرجعیت دست یابیم.

 

به گفته وی از 10 استاد برتر کشور در حوزه ارولوژی در رتبه بندی سایمگو، سه تن آنها از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی هستند که تولیدات علمی آنان از نظر کمی و کیفی بسیار قابل توجه است.

 

وی با اشاره به روند تشکیل این پژوهشکده خاطرنشان کرد: تاثیر اقدامات پژوهشکده در سطح ملی است و ماموریت‌ها و طرح‌های ملی نیز به آن واگذار می‌شود.

 

به گفته دکتر زرقی علاوه بر داشتن نگاه ملی باید توجه داشت که تحقیقات بدون فناوری امکان پذیر نیست و بنابراین ساختار فیزیکی پژوهشکده نیز باید رشد یابد.

 

وی با بیان اینکه علاوه بر  رشد ساختار فیزیکی پژوهشکده باید مرکز نوآوری، شرکت دانش بنیان و یک پلتفرم جدید در زمینه هوش مصنوعی نیز در کنار آن وجود داشته باشد، ابراز امیدواری کرد که شاهد آثار مثبت و موثر این پژوهشکده در آینده باشیم.

 

دکتر عباس بصیری رییس پژوهشکده نیز در این مراسم راه اندازی اولین پژوهشکده بیماری های کلیه و مجاری ادراری کشور در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی را به فال نیک گرفت و به تبیین تاریخچه تاسیس این پژوهشکده و مراکز تحقیقاتی آن پرداخت.

 

به گفته دکتر بصیری مرکز تحقیقات کلیه و مجاری ادراری دانشگاه با 1247 مقاله و 17 هزار استناد، از بدو تاسیس تاکنون همواره در ارزشیابی‌های وزارت بهداشت و دانشگاه از مراکز برتر کشور بوده است

 

وی در ادامه سخنان خود جذب گرنتهای متعدد پژوهشی، انجام پژوهشهای ملی، راه اندازی کلینیک پیشگیری از سنگهای ادراری، تهیه اولین گایدلاین درمان سرطانهای ادراری(4 سرطان شایع) در کشور، تعیین گایدلاین‌های مذکور به عنوان رفرنس امتحانات بورد تخصصی رشته ارولوژی و تولید اولین داروی جلوگیری از بروز سنگ ادراری را از جمله دستاوردهای این مرکز تحقیقات در سال‌های گذشته عنوان کرد.

 

به گفته دکتر بصیری این مرکز همچنین دارای ثبت اختراعات متعدد است که از آن جمله می‌توان به دستگاه لاپاراسکوپی، حسگر لامسه شناساگر سنگ کلیه در حین جراحی، کشت سلول‌های عضلانی در درمان بی اختیاری ادراری مثانه زنان اشاره کرد.

 

وی گسترش همکاری با مراکز تحقیقات و درمانی دانشگاه و انجمن های علمی و وزارت بهداشت در راستای کاهش بار بیماری‌ها و ارایه راهکارهای تخصصی و توسعه همکاری های بین المللی در حوزه بیماری‌های کلیوی و استفاده از هوش مصنوعی در درمان بیماری‌ها را از جمله ماموریت‌های آتی این پژوهشکده عنوان کرد.

 

دکتر سید امیر محسن ضیایی رییس جامعه ارولوژی ایران نیز راه اندازی این پژوهشکده را دستاوردی برشمرد که حاصل ممارست و پشتکار فراوان همکاران در طول سالیان گذشته است و آن را یک توسعه هدفمند و هوشمند برشمرد که می‌تواند باعث ارتقای شاخص‌های پژوهشی دانشگاه شود.

 

وی با اشاره به درمان محور بودن پزشکی کشور یادآور شد که اگر به جای درمان به پیشگیری اهمیت بیشتری داده شود شاهد عملکرد بهتری خواهیم بود.

 

دکتر ضیایی گفت: وقتی چنین پژوهشکده‌ای شکل می‌گیرد در کنار آن آموزش و تربیت نیروی انسانی، آزمایشگاه و محصول و تولید علم نیز خواهیم داشت و دیگران به آن رجوع می کنندکه به آن مرجعیت علمی می‌گویند.

 

وی با اشاره به نقش سازمان‌های مردم نهاد علمی، جامعه ارولوژی ایران را متشکل از تمامی انجمن‌های علمی اورولوژی دانست که به عنوان یک NGO علمی مرتبط می‌تواند به ارولوژیست‌های کشور کمک کند و دارای کمیته‌های پژوهشی، فناوری و تجاری‌سازی است و تمام ارولوژیست های کشور می توانند عضو آن شوند.

 

دکتر ضیایی با اشاره به اهمیت مهندسی دیتا و یادگیری عمیق و یادگیری ماشینی، اضافه شدن پلتفرم هوش مصنوعی به این پژوهشکده را ضروری دانست.

 

وی در خاتمه افتتاح این پژوهشکده  را گام بزرگی در مسیر توسعه علمی کشور برشمرد و ابراز امیدواری کرد که به زودی شاهد ایجاد فرصت و ثروت و اقتدار از علم و دانش و همچنین پیشرفت کشور باشیم.

 

در این مراسم روسای مراکز تحقیقاتی بیماری‌های مزمن کلیه و سلول‌های بنیادین این پژوهشکده و همچنین مدیر گروه ارولوژی دانشگاه نیز ضمن بیان سخنانی تشکیل این پژوهشکده را منجر به ارتقای سطح خدمت رسانی به بیماران و جامعه دانستند.

 

این مراسم روز پنجشنبه با حضور دکتر زالی رییس دانشگاه، دکتر زرقی معاون پژوهشی ، دکتر محمود خداوست معاون توسعه مدیریت و منابع، دکتر بصیری رییس پژوهشکده بیماری‌های کلیه و مجاری ادراری ، دکتر ضیایی رییس جامعه ارولوژی ایران و دکتر علی طبیبی مدیر گروه ارولوژی دانشگاه و جمعی از مسئولان و اساتید دانشگاه در بیمارستان لبافی نژاد برگزار شد.

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700س.ع

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 145776
کلید واژه