دکتر زالی مطرح کرد:
توسعه سامانه مدیریت هوشمند سلامت، نشانه ارتقای خدمات الکترونیک در دانشگاه
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم رونمایی از نسل هشتم سامانه مدیریت هوشمند سلامت و کتاب تجارب بهرهوری، گفت: ممارست برای ارتقا، توسعه و بسط سامانه مدیریت هشتم سلامت نشان از پیوستگی و پیگیری دانشگاه برای ارتقای خدمات الکترونیک و هوشمند دارد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، این مراسم با حضور اعضای هیئت رییسه دانشگاه، دکتر فاطمه محمدبیگی عضو کمیسیون بهداشت و درمان و رییس کمیته سلامت الکترونیک مجلس شورای اسلامی، میرسامان پیشوائی رئیس سازمان ملی بهرهوری ایران، دکتر سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت و دکتراحمد جوانمرد سرپرست مرکز توسعه مدیریت و تحول اداری وزارت بهداشت در تالار امام خمینی(ره) دانشکده پزشکی دانشگاه برگزار شد.
دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه در این مراسم رونمایی از این رویداد مهم الکترونیک را فرصتی برای آشنایی با ابعاد عملیاتی نسل هشتم سامانه مدیریت هوشمند سلامت عنوان کرد و عزم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور را برای حمایت از فعالیتهای مبتکرانه و خلاقانه ستودنی دانست.
رییس دانشگاه با بیان اینکه در شرایطی نسخه هشتم سامانه HIM در حال رونمایی است که کمیته بهرهوری دانشگاه درحال طراحی نسخه نهم این سامانه است، یادآوری کرد: فعالیتهای انتزاعی اثربخشی نخواهد داشت.
دکتر زالی با اشاره به اینکه تفکر بهرهوری از نظام هوشمند سازی در بستر دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نهادینه شده خاطرنشان کرد: ضمن استقرار سامانه مدیریت هوشمند سلامت، استفاده از ظرفیت الکترونیک در این دانشگاه به عنوان خصلتی سازمانی و پیوسته درآمده و در جای جای دانشگاه این راهبرد نهادینه شده است.
به گفته وی امروز سامانه HIM به نقطهای از بالندگی رسیده که علاوه بر حوزه درمان در تمام بخشهای آموزشی، بهداشتی، دانشجویی، فناوری و بینالملل، شاخصهای قابل ردیابی دارد و از فضای بیمارستانی صرف خارج شده است.
رییس دانشگاه با بیان اینکه در مکانیزمهای نوین مدیریتی از ابزارهای فناورانه استفاده میشود، ادامه داد: تصمیمات منطقی و بهنگام مدیریتی باید از دالان الکترونیک عبور کند.
دکتر زالی در ادامه به برخی از ویژگیهای نسل هشتم سامانه HIM اشاره کرد و توضیح داد: استفاده از ابزار نوین الکترونیکی به عنوان میانبر از ویژگیهای این نسخه است به این شکل که این سامانه در سیستم عامل و عملیاتی بسترگذاری و ریلگذاری انجام داده و بستههای نرمافزاری را بایکدیگر به صورت هوشمند ادغام میکند. سامانه هشتم سیستم فعالی را فراهم میکند تا زنجیره بهرهوری به بالاترین سطح خود برسد.
وی تاکید کرد: وصل دادهها و سامانههای متعدد، امکان اضافه کردن و بهرهمندی از میانبرها از ویژگی نسل هشتم این سامانه است.
رییس دانشگاه با اشاره به اینکه از سیستمی مستقل و خبره از ویژگیهای نسل هشتم سامانه مذکور است ادامه داد: این سامانه با واکاوی هوشمندانه و مستقل نقاط آسیب و بحرانی را واکاوی و به راهکار نزدیک و در ابعاد داشبردی و پایشی فعالیت میکند.
دکتر زالی با بیان اینکه مدیریت دانش در نرمافزار ویژگی دیگر نسل هشتم این سامانه است، گفت: در این سامانه با جریانی فرصتآفرین بنام کلان دادهها چرا که شرط استفاده از سیستم هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء دادهها هستند، در این سامانه دادههای بزرگ در بستری صددرصد امن در اختیار دانشگاه است.
وی با بیان اینکه در نسل هفتم سامانه مدیریت هوشمند رگهایی از هوش مصنوعی در این سامانه وجود داشت ادامه داد: در نسخه جدید استفاده از هوش مصنوعی تجلی بیشتری دارد و به شکلی وارد کالبد آن شده است.
وی با اشاره به اینکه نسخه اصلی سامانه HIM به زبانهای فارسی، انگلیسی، اسپانیایی، روسی، آلمانی و ترکی قابل درسترس از خاطرنشان کرد: در نسل نهم این سامانه استفاده بیشتر از قابلیتهای هوش مصنوعی در دستور کار است.
وی در ادامه از تلاشهای مدیران وزارت بهداشت برای انجام فعالیتهای الکترونیکی و نوآورانه قدردانی کرد و فراهم کردن سازوکاری برای الکترونیکی نسخ را تنها یکی از دستاوردهای ممتاز این وزارتخانه دانست.
دکتر سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت در مراسم رونمایی از نسل هشتم سمانه مدیریت هوشمند سلامت، عنوان کرد: ارتقای این سامانه اقدام بسیار ارزشمندی است و تنها افرادی ارزش آن را میدانند که از آن استفاده میکنند. من نیز زمانی که رییس بیمارستان بودم و از اطلاعات این سامانه استفاده میکردم متوجه شدم با در اختیار داشتن این حجم از اطلاعات میتوان بهترین تصمیمات را در سطوح بیمارستان گرفت.
وزارت بهداشت از ملی شدن سامانه هوشمند مدیریت سلامت استقبال میکند
وی با اشاره به اینکه دانشگاهها همواره پیشرو و صف شکن بودهاند و هر طرحی که اجرا میکنند باید در سطوح ملی نیز به آن فکر شود، تصریح کرد: وزارت بهداشت از ملی شدن سامانه هوشمند مدیریت سلامت استقبال میکند چرا که سرانجام تمام این تصمیمات و طرحها رضایت بیمار و خدمت گیرنده خواهد بود.
معاون درمان وزارت بهداشت در ادامه اظهار کرد: کار درست باید به روش درست انجام شود و این یعنی بهرهوری؛ سامانه هوشمند مدیریت سلامت و اطلاعات آن به افزایش بهرهوری کمک میکند.
به گفته وی عدالت و تعالی از رویکردهای اصلی وزارت بهداشت دولت کنونی است؛ افزایش تعداد تختهای بیمارستانی و بهبود این شاخص به عدالت و اقدام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در راستای ارتقای بهرهوری به تعالی نظام سلامت منجر میشود.
دکتر کریمی با اشاره به اینکه در شهرهای بزرگ نیاز به توسعه بیشتر زیرساختهای بهداشت و درمان وجود دارد، گفت: تاکنون ۲۵۰ تجهیزات پیشرفته در اختیار دانشگاهها قرار گرفته است و این از جمله اقداماتی است که به دانشگاهها کمک میکند بر لبه دانش حرکت کنند.
معاون درمان وزارت بهداشت حذف سقف کارانه اساتید و اعضای هییت علمی، منحل شدن سامانه قاصدک، بهبود تعرفهگذاری پرستاری، انجام بالغ بر ۲۰۰۰ عمل کاشت حلزون و اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیک را از گامهای وزارت بهداشت در راستای ارتقا بهرهوری نظام سلامت دانست و در ادامه بر ضرورت ثبت درست اطلاعات به منظور تحلیل صحیح آن تاکید کرد.
دکتر کریمی افزود: در برخی بخشها منابع خوبی در نظر گرفته شده است اگر اطلاعات درست ثبت شود تمامی منابع در مسیر درستی صرف خواهد شد.
معاون درمان وزارت بهداشت در پایان بر لزوم کارآمد کردن بیمهها با واقعی کردن تعرفههای بهداشت و درمان برای حفاظت از مردم و توجه به گردشگران سلامت اشاره کرد.
دکتر محمود خدادوست معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه در این مراسم از حمایت همه جانبه رییس دانشگاه و همکاری تمام اعضای هیئت رییسه و مدیران ازبروزرسانی
و ارتقای این سامانه تقدیر کرد و گفت: امکان بهرهگیری از اطلاعات یکپارچه بیمارستانها از سال ۱۳۹۶ فراهم و تلاش شد از این سامانه به منظورارتقای کیفیت و کمیت خدمات
بهره گرفته شود.
وی با اشاره به اینکه نیازهای نامحدود و منابع محدود، ارتقای بهرهوری را میطلبد، افزود: برقرای تعادل منطقی میان مصارف و منابع به منظور پیشگیری از آسیب به کیفیت و کمیت
خدمات ضروری است. از همین رو یکپارچهسازی اطلاعات و مدیریت بهرهوری در دستور کار دانشگاه قرار گرفت.
به گفته وی، در قالب سامانه مدیریت هوشمند بیمارستانی، اطلاعات بروز و بموقع در دسترس مدیران و تصمیم سازان قرار گرفت و به تدریج ارتقا پیدا کرد تا مدیریت بهرهوری
در بیمارستانها شکل گیرد.
دکتر خدادوست عنوان کرد: استفاده بهینه از فضای فیزیکی، تجهیزات پزشکی، نیروی انسانی و تخت بیمارستانی به منظور مدیریت منابع در حوزه درمان و غذا ودارو اولین دستاورد
این سامانه بود که سپس سامانه بهداشت، پژوهش، آموزش و بخشی هم دانشجویی به آن افزوده شد. این یکپارچهسازی بستری برای به اشتراکگذاشتن منابع میان مراکز نیز بود.
وی اظهار کرد: به منظور ارزیابی نظرات خدمت گیرندگان، رضایت سنجی و افکارسنجی از مردم نیز به قابلیت این سامانه افزوده شد و نام سامانه از مدیریت هوشمند بیمارستانی، به
مدیریت هوشمند سلامت تغییر یافت.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه در ادامه از تعریف شاخص جدید مدیریت سبز در نسل جدید سامانه خبر داد و بیان کرد: این شاخص به منظور کاهش پسماند، آلودگی و
توجه بیشتر به محیط زیست تعریف شده است.
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مسیر بهرهوری دیجیتالی شدن و هوشمندسازی
دکتر سعید غلامزاده مشاور اجرایی حوزه معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه در این مراسم عنوان کرد: ایجاد فرهنگ بهرهوری سازمانی در سطوح ستادی اتفاق ارزندهای بود که در قالب راهاندازی سامانه هوشمند مدیریت بیمارستانی و سامانه هوشمند مدیریت سلامت محقق شد.
وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن مواجهه با مشکلات خود در سطوح مختلف و در سیستمهای اطلاعاتی و مالی تصمیم گرفت برای ایجاد این داشبورد اقدام کند و اکنون نیز پیشروی این سامانه تا نسل هشتم تجربه ارزشمندی محسوب میشود.
دکتر غلامزاده کتاب تجارب بهره وری چهارمین جشنواره دانشگاه بهرهور را اولین مستند دانش بهرهوری در حوزه سلامت خواند و گفت: در قالب این مستند نگاری ۹۰۰ تجربه ارسال و طی دو مرحله داوری ۶۷ سند تجربه استخراج شد که این تعداد توسط مدیران ارشد سلامت کشور مورد ارزیابی قرار گرفت. بسیاری از این تجربیات قابلیت اجرا در سطوح ملی را دارد و این نشان دهنده بلوغ مدیریتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.
وی با اشاره به شعار دانشگاه در مسیر ارتقای بهرهوری مبنی بر «دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مسیر بهرهوری دیجیتالی شدن و هوشمندسازی» تصریح کرد: مدیریت کلان در نظام سلامت از جمله رویکردهای اصلی ارتقای سامانه است. همچنین کاربرپسند بودن، ارایه این سامانه و استقرار آن در سایر مراکز و دانشگاهها و ارتقای سرعت سامانه از دیگر شاخصههای نسل هشتم آن است.
دکتر غلامزاده افزود: این سامانه به عنوان ابزار قدرتمند جامع تصمیم یار مدیریتی امکان برنامهریزی و نظارت هدفمند بر توزیع منابع و ارتقای کیفیت را در اختیار مدیران سلامت قرار داده است.
وی از تغییر ۱۲ شاخص سامانه مدیریت هوشمند سلامت در قالب نسل هشتم خبر داد و گفت: استانداردسازی زیرساخت بانکهای اطلاعاتی، به کارگیری جدیدترین زبانهای برنامه نویسی به منظور سرعت بخشی به سامانه، آنالیز مصارف دارویی، افزایش امکانات داشبورد، باز طراحی زیر ساختهای بانک اطلاعاتی در میانافزارها به منظور استقرار در سایر مراکز و ایجاد امکان ملی سازی آن، طراحی حرفهای سطوح دسترسی جهت ارتقای امنیت، اعلام و ارسال هشدار خودکار برای پارامترهای از پیش طراحی شده طراحی سامانه به شش زبان مختلف و امکان افزودن سامانههای متعدد از جمله تغییرات نسل هشتم این سامانه هوشمند محسوب میشود.
به گفته وی استقرار نظام مدیریت دانش و اشتراک تجارب در حوزه سلامت از جمله رویکردهای نسل نهم و گام مهم در راستای ارتقای بهرهوری خواهد بود.
وی در پایان با بیان اینکه تمامی بیمارستانها و مراکز دانشگاه برنامه سالانه بهرهوری خود را تدوین و در اواخر هر سال آن را پایش میکنند، گفت: شکلگیری ستاد بهرهوری در دانشگاه باز طراحی و بهبود خدمات بر پایه نظام جامع افکارسنجی و استقرار فرهنگ بهرهوری نیز از برنامههای آتی این دانشگاه محسوب میشود.
وی در پایان گفت: بیش از ۱۲ قابلیت به نسل هشتم سامانه هوشمند مدیریت سلامت اضافه شده است. باعث افتخار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است که به عنوان اولین دانشگاه علوم پزشکی کشور گام در مسیر نوین مدیریت نهاده و الگویی برای سایر دانشگاههای علوم پزشکی محسوب میشود.
در ادامه این مراسم دکتر فاطمه محمدبیگی رییس کمیته سلامت الکترونیک مجلس شورای اسلامی نیز استفاه از فناوریهای نوین خصوصا در حوزه سلامت را ضروری عنوان کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به عنوان اولین دانشگاه، از سامانه هوشمند سلامت رونمایی میکند.
وی درباره فعالیتهای کمیته سلامت الکترونیک مجلس شورای اسلامی توضیحاتی داد و افزود: یکپارچهسازی سیستم سلامت، شفافیت مالی و حمایت از تلاشگران و مدافعان سلامت در بحران کرونا، ضرورت فعالیت این کمیته را دوچندان میکرد.
رییس کمیته سلامت الکترونیک مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید در بهکارگیری فناوریهای نوین پیشران باشیم ادامه داد: پیشبینی میشود تا سال 2070 در سیستمهای جهانی تنها کشورهایی پیشرو هستند که سلامت محور باشند و از آخرین فناوریهای نوین و هوش مصنوعی بهرهببرند.
دکتر محمدبیگی تاکید کرد: در نظام جمهوری اسلامی ایران سلامت الکترونیک دارای کرسی است و مسئولان برای ارتقای فعالیتهای دولت الکترونیک برنامههای تحولی دارند.
انتهای پیام/