معاون درمان دانشگاه تاکید کرد
جدیت دانشگاه در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت
معاون درمان با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته در دانشگاه در راستای پیادهسازی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از جدیت دانشگاه در اجرای این قانون در بیمارستانهای دانشگاهی و غیردانشگاهی تابعه دانشگاه خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از معاونت درمان، دکتر رضا زندی ضمن بیان این مطلب گفت: با ابلاغ دستورالعمل و تکالیف ماده 50 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، اقداماتی نظیر اصلاح فرایندها، تجهیز و نوسازی بخشهای درمانی، برگزاری دورههای آموزشی و بهبود ساختار کنترل عفونت بیمارستانی و ... در دستور کار دانشگاه قرار گرفت.
وی افزود: در این راستا اقداماتی نظیر توسعه و بهبود خدمات درمانی، ارتقای کمی و کیفی زایمان به ویژه زایمان طبیعی و فرهنگسازی در فضاهای درمانی سرلوحه فعالیتهای دانشگاه قرار گرفت.
به گفته دکتر زندی امروزه شاهد روند افزایشی زایمانهای طبیعی در بیمارستانهای تابعه دانشگاه هستیم.
افزایش زایمان طبیعی در دو سال متمادی
معاون درمان دانشگاه با اشاره به اقدامات صورت گرفته گفت: براساس آمار رسمی در شش ماهه اول سال 1402 در مقایسه با سال گذشته، بیش از 53 درصد از زایمانها در بیمارستانهای دانشگاهی تابعه به صورت زایمان طبیعی انجام شده است.
دکتر زندی از اقدامات مهم انجام شده در راستای ارایه خدمات درمان ناباروری در دانشگاه به بهرهبرداری از مرکز سطح سه درمان ناباروری بیمارستان امام حسین(ع) و راه اندازی و تجهیز مرکز سطح دو درمان ناباروری بیمارستان شهید مفتح ورامین اشاره کرد.
به گفته وی هماکنون 14 مرکز درمان ناباروری در محدوده دانشگاه در سطوح 2 و 3 درمان، در سامانه ملی « باروری سالم » ثبت شده و در حال خدمترسانی هستند.
سلامت مادر و نوزاد؛ اولویت درمان
معاون درمان دانشگاه با اشاره به جدیت دانشگاه در اجرای این برنامه گفت: از سال گذشته عملکرد تمام بیمارستانها و مراکز درمانی تابعه دانشگاه درخصوص افزایش زایمانهای طبیعی و بی درد و کارنامه عملکردی متخصصان زنان و زایمان با دقت و حساسیت بالا مورد بررسی قرار گرفته است و به مراکز بدون فعالیت موثر اصلاحی در این خصوص، تذکر ماده 33 داده شده است.
دکتر رضا زندی با اشاره به تاثیر نتایج این برنامه بر رتبه اعتباربخشی بیمارستان یادآور شد: با توجه به این که سلامت مادر و نوزاد و نسل آینده این سرزمین از اولویتهای دانشگاه است؛ فرهنگ سازی صحیح درخصوص تاثیر مثبت زایمان طبیعی و اصلاح تفکر و فرهنگ اشتباه، وظیفه شرعی و تکلیفی تمام فعالان حوزه درمان است.
آموزش، اساس تغییر فرهنگ است
معاون درمان دانشگاه با اشاره به اهمیت نقش آموزش در فرهنگسازی صحیح و ارتقای سلامت جامعه از برگزاری بیش از 27 دوره آموزشی حضوری و مجازی در این راستا خبر داد. به گفته وی در این دورههای آموزشی 1956 نفر از پرسنل شاغل در حوزه سلامت مادر و کودک و مامایی مراکز درمانی تحت پوشش آموزشهای لازم را دریافت کردند.
وی با بیان این که سقط جنین طبق قوانین کشوری ممنوع و از جنبه عمومی جرم محسوب می شود گفت: به دلیل اهمیت کاهش و پیشگیری از سقط و افزایش آگاهی ارایه دهندگان خدمت، دوره آموزشی سقط از دیدگاه قضایی و پیامدهای قانونی آن نیز توسط متخصصان پزشکی قانونی و بازپرس قضایی دادسرای ویژه رسیدگی به جرائم پزشکی با حضور 100 نفر از متخصصان زنان و زایمان، پزشک عمومی، ماما، پرستار و... برگزار شد.
وی افزود: با توجه به این که رصد و پیگیری جدی گزارشهای احتمالی درخصوص سقط و برخورد قانونی با مروجان و متخلفان این پدیده ناهنجار از جمله وظایف نظارتی معاونت درمان است، اطلاع رسانی و آموزشهای لازم درخصوص عواقب این اقدام در محیطهای بیمارستان انجام میشود.
همراهی و همیاری عمومی لازم است
دکتر زندی با ذکر این که تحقق هر برنامه نیازمند همراهی و همیاری عمومی است گفت: معاونت درمان به عنوان یکی از ناظران و مجریان برنامه جوانی جمعیت تمام تلاش خود را به کار می بندد تا با استفاده از ابزارهای قانونی و مهمتر از آن با ابزارهای آموزشی و فرهنگی، نقش خود را در سلامت جامعه به درستی ایفا کند.
معاون درمان دانشگاه راه اندازی و بهره برداری از کلان بیمارستان غدیر شهر تهران در سال 1402 و بیمارستان الغدیر شهرستان بومهن در سال 1401را گوشهای از تلاشهای دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در راستای توسعه و بهبود خدمات درمانی برای مردم کشور برشمرد.
وی در خاتمه سخنان خود ضمن تقدیر از تلاش همکاران حوزه درمان، از حمایتهای رییس دانشگاه و هیئت رییسه دانشگاه در پیشبرد اهداف حوزه درمان و ارتقای سطح سلامت در مناطق تحت پوشش دانشگاه تقدیر کرد.
انتهای پیام/
کدخبرنگار: 7700 س.ع