اخبار

  • تاریخ انتشار : 1401/09/01 - 13:49
  • بازدید : 165
  • تعداد بازدید : 165
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

دکتر زالی: متخصصان از حقوق کودکان در کنار ماموریت‌های حرفه‌ای حمایت کنند

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم افتتاح کنگره اورژانس‌ها و بیماری‌های شایع کودکان بر دو اصل مهم در حوزه اطفال تاکید و از متخصصان درخواست کرد از حقوق کودکان در کنار ماموریت‌های حرفه‌ای حمایت کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم افتتاح کنگره اورژانس‌ها و بیماری‌های شایع کودکان بر دو اصل مهم در حوزه اطفال تاکید و از متخصصان درخواست کرد از حقوق کودکان در کنار ماموریت‌های حرفه‌ای حمایت کنند.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی در مراسم افتتاح هجدهمین کنگره اورژانس‌ها و بیماری‌های شایع طب کودکان که در بیمارستان مفید برگزار شد، عنوان کرد: این کنگره در تمامی دوره‌های خود در شکل گیری بینش نوین مبتنی بر شواهد متقن در حوزه تخصصی کودکان اثربخشی خود را داشته است و در این دوره نیز امیدوارم بروندادهای علمی آن مبتنی بر دستاوردهای سترگ و نوآورانه باشد.

وی ضمن تقدیر از متخصصان و فوق تخصصان گروه اطفال که از نجیب‌ترین و متخلق‌ترین همکاران علم پزشکی هستند، صبر و متانت و مهرورزی را از ویژگی‌های اصلی فعالان این حوزه دانست و افزود: بخش عمده‌ای از ارتقای شاخص‌های بهداشتی کشور، رهین تلاش‌های این گروه پزشکی است.
 
دکتر زالی در ادامه بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و به طور ویژه بیمارستان کودکان مفید در تمام سنوات گذشته برای تحقق مسئولیت اجتماعی خود تلاش بسیار کرده است.
 
رییس دانشگاه با اشاره به موضوع کنگره، از حاضران و متحصصان اطفال درخواست کرد در کنار ماموریت‌های خود کماکان از حقوق کودکان به عنوان یک اصل حرفه‌ای حمایت کنند، چراکه مهمترین اقشاری که در فرآیندهای شتابان توسعه‌ای و مسائل اقتصادی آسیب می‌بیند، محرومین و کودکان کشور هستند.
 
دکتر زالی اظهار کرد: باید به سلامت جسم و بهداشت روان آینده‌سازان کشور توجه بیشتری داشت و علاوه بر توجه به بهداشت و درمان نیم نگاهی هم به مسائل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی آنها کرد.
 
دکتر زالی با اشاره به سابقه برگزاری این کنگره، گفت: در تمام سالها تاکنون برای ارایه مدلی مبتکرانه در تامین سلامت کودکان تلاش شده است و امسال نیز با ممارست سختکوشانه متخصصان دانشگاه، رویکرد این کنگره دانش بنیان در نظر گرفته شده است.
 
رییس دانشگاه در ادامه افزود: یکی از مهمترین مسائل مربوط به حوزه اطفال، وابستگی آنها از نظر فیزیولوژیکی و احساسی به والدین است و این موضوع کار متخصصان را سخت‌تر می‌کند، چراکه اساس کار مراقبت و درمان، گرفتن شرح حال است و کودکان به دلایل مختلف بسته به سن نظیر اضطراب، پایین بودن ذخیره دانشی و نداشتن توانایی کلامی، توان ارایه شرح حال روشنی از وضعیت خود ندارند.
 
دکتر زالی تصریح کرد: تفاوت مهم اورژانس کودکان و بالغین، نحوه بیان شرح حال است. در حوزه کودکان، شرح حال توسط والدین ارایه می‌شود که در اکثر مواقع به دلیل نگرانی و بی‌قراری آنها، نه تنها همکاری موثری در تشخیص صورت نمی‌گیرد، بلکه خود ممکن است منجر به ایجاد پیچیدگی در فرآیند تریاژ شود. حتی در این موارد والدین نیز نیاز به مداخلات درمانی دارند.
 
رییس دانشگاه در ادامه با بیان اهمیت توجه به تمامی روند تریاژ پس از گرفتن شرح حال، گفت: برخی از مداخلات درمانی باید بازنگری و مطابق با درمان‌های روز دنیا، بروزرسانی شوند.
 
وی بر ضرورت توجه به سطح ارایه خدمات در تمامی بخش‌ها تاکید کرد و افزود: حتی نیروهای اورژانس پیش بیمارستانی برای برخورد درست با این گروه سنی باید تحت آموزش لازم قرار گیرند. این فرآیند یک کار تیمی است و تمامی اعضا باید دانش رفتار با کودکان را داشته باشند.
 
دکتر زالی در ادامه در خصوص یکی از موضوعات مبتلابه جامعه اطفال در کشور و اهمیت برنامه‌ریزی در این زمینه، تصریح کرد: کودک‌آزاری معضلی است که درمانگران نیز باید به عنوان آخرین ایستگاه مراجعه، نقش خود را که غیرقابل انکار است، در نظر داشته باشند. نباید نسبت به این موضوع بی تفاوت بود.
 
وی ادامه داد: بر اساس گزارش‌ها، بیش از ۸۰ درصد موارد کودک آزاری ثبت شده مربوط به حاشیه شهرهاست که با مشکلات اقتصادی عجین است، همچنین آمار نشان می‌دهد بالغ بر ۶۰ درصد این کودکان والدینی با سابقه اعتیاد داشته اند. از طرفی بیش از ۵۵ درصد کودکانی که مورد آزار و اذیت قرار گرفتند، داوطلبانه قصد دادخواهی داشتند.
 
دکتر زالی با اشاره به آمار نگران کننده آسیب و مرگ و میر کودکان در حوادث ترافیکی نیز عنوان کرد: در کشور ۱۸ درصد قربانیان حوادث ترافیکی کودکان زیر ۱۲ سال هستند و سالانه بین ۳ هزار تا ۳هزار و ۵۰۰ کودک در کشور جان خود را در این حوادث از دست می‌دهند که بخش عمده‌ای از آنها کودکان چهار تا شش سال هستند.
 
رییس دانشگاه ادامه داد: در گروه سنی شیرخواران بالغ بر ۷۵ درصد موارد به علت استفاده از صندلی کودک در خودرو، از وقوع مرگ و میر در حوادث ترافیکی جلوگیری می‌شود و این رقم در کودکان ۲ تا شش سال، نزدیک به ۶۰ درصد است.
 
ییس هجدهمین کنگره اورژانس‌ها و بیماری‌های شایع کودکان در مراسم افتتاحیه این کنگره پایه و اساس فعالیت مراکز بهداشتی و درمانی را خدمت رسانی به کودکان و مادران باردار اعلام کرد و بر ضرورت به روزرسانی اطلاعات در این زمینه تاکید کرد.
 

دکتر محمدمهدی ناصحی در مراسم افتتاح هجدهمین کنگره اورژانس‌ها و بیماری‌های شایع طب کودکان نیز عنوان کرد: در کنگره امسال که با رویکرد دانش بنیان از ۳۰ آبان ماه آغاز به کار کرد و تا ۶ آذرماه ادامه دارد، مباحثی از جمله دیابت در کودکان، بیماری سیلیاک در کودکان، حوادث محیطی، حوادث حاد عروقی و مغزی، مسمومیت در کودکان و استفاده از داروهای آرامبخش در کودکان مطرح می‌شود. این پنل‌ها بر اساس مسائل و مشکلات روز گروه سنی اطفال در کشور برنامه ریزی شده است.

رییس کنگره ادامه داد: با شیوع بیماری کرونا، بیماری‌های واگیر و نوپدید، ویروس‌های ناشناخته و جهش یافته بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت و ناتوانی جهانی برای مقابله با آن، بر ضرورت توجه بیشتر به این بیماری‌ها و واکسیناسیون به ویژه در کودکان تاکید کرد.
 
وی در ادامه افزود: پایه و اساس فعالیت در مراکز بهداشتی و درمانی، خدمت‌رسانی مطلوب به کودکان و مادران باردار است. اطلاعات در این زمینه باید به روز باشد و در همین راستا علوم دانش‌بنیان مورد توجه قرار می‌گیرد. ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان برای ارتقای سطح خدمات نباید نادیده گرفته شود.
 
فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان در پایان از همراهی وزارت بهداشت و حمایت رییس دانشگاه علوم پزشکی و اساتید حاضر تقدیر کرد.
 
 آمار نگران‌کننده مرگ و میر ناشی از سو تغذیه در کودکان
 
دکتر محمدتقی حسینی طباطبایی دبیر علمی کنگره در این مراسم تصریح کرد: در سال‌های اخیر وزارت بهداشت اقدامات جدی به منظور حرکت دانشگاه‌ها به سمت دانشگاه‌های نسل سوم و نیازمحور کردن دانشگاه‌ها انجام داد. دانشگاه‌های علوم پزشکی مراکز استان‌ها مسئول شدند نیازهای جامعه را بررسی و بر اساس آن برنامه ریزی کنند.
 
وی ادامه داد: در همین راستا دانشگاه‌های بزرگ نظیر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، برای حرکت به سمت دانشگاه نسل چهارم یعنی اجتماع محور مامور شدند تا علاوه بر انجام ماموریت‌های اصلی خود، در فعالیت‌های اجتماعی و بین‌المللی ایفای نقش کنند.
 
به گفته دبیر علمی کنگره، دانشگاه‌ها بزرگ جهان در حال حرکت به سمت دانشگاه‌های نسل پنجم یا رهبرساز، فرهنگ‌ساز و تمدن‌ساز هستند و در این دانشگاه‌ها مدیریت و مسئولیت هم آموزش داده می‌شود که امیدواریم این ماموریت در کشور ما نیز تعریف شود.
 
وی در ادامه با بیان ارتقای شاخص‌های بهداشتی و درمانی بعد از انقلاب، اظهار کرد: رشد شتابان شاخص‌ها در دهه‌های اول رتبه‌های قابل دفاعی را در سطح منطقه و جهان به ارمغان آورد، اما سالهاست که میانگین رتبه کشور در جهان، ۶۷ است و رشد شاخص‌ها شتاب خود را از دست داده است.
 
دکتر طباطبایی تصریح کرد: آمار مرگ و میر ناشی از سو تغذیه در کودکان به دلایل اقتصادی و با شیوع بیماری همه گیر کرونا، رقم بالایی است.
 
 
وی همچنین وضعیت سرانه تخت به ازای هر هزار نفر و تعداد پزشک و پرستار به ازای هرتخت را نامطلوب دانست.
 
دکتر طباطبایی در پایان بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در رفع چالش‌های بهداشتی و درمانی طب کودکان تاکید کرد و گفت: طب بازساختی و ژن درمانی از جمله میاحثی بود که برای طرح در این کنگره انتخاب شد تا برای کنشگران این حو‌زه، نقطه عطفی در مسیر ارتقای دانش و اطلاعات باشد.
 
انتهای پیام/
کدخبرنگار: 7702ی.ق

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه,اسلایدر خبری
  • کد خبر : 123044
کلید واژه